İNTERNET ÜCRETLERİNE OKKALI %100 ZAM
İnternet Servis Sağlayıcıları Birliği, Telefon Dairesi’nin, birliğe haber vermeden ve görüşleri alınmadan, internet dahil tüm ücretlere yüzde 100 oranında zam yaptığını duyurdu.

20 Ağustos 2024 Salı 11:51
İnternet Servis Sağlayıcıları Birliği, Telefon Dairesi’nin, birliğe haber vermeden ve görüşleri alınmadan, internet dahil tüm ücretlere yüzde 100 oranında zam yaptığını duyurdu.
Birlikten yapılan açıklamada, fiyat ‘güncellemelerinin’ Resmi Gazete ve mahkemeler.net web sitesinde yayınlandığını, geçtiğimiz günlerde bir üyelerinin şans eseri söz konusu mecraları ziyaret ettiği sırada ‘zam’ ile karşılaştığı belirtildi.
Açıklamada, “Ne yazık ki ülkemizde trajikomik olayların yaşanmadığı bir güne hasret kalmış durumdayız” denildi.
İnternet Servis Sağlayıcıları Birliği açıklamasında, zammın, içinde bulunduğumuz Ağustos ayını da kapsadığı belirtilerek, “Tamamen kontrolümüz ve bilgimiz dışında gerçekleşen bu durumdan sebebi ile önümüzdeki aylarda yaşanacak İnternet ücreti fiyat artışlarından dolayı halkımızdan şimdiden özür dileriz” denildi.
Birlik açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
“Ne yazık ki ülkemizde trajikomik olayların yaşanmadığı bir güne hasret kalmış durumdayız.
Bilindiği üzere KKTC’de faaliyet gösteren İnternet Servis Sağlayıcıların bu servislerini sağlayabilmesi için gereken Toplu İnternet ihtiyacı ve fiber optik çekimi veya kullanımı ile tüm süreçler sadece KKTC Telekomünikasyon dairesi üzerinden yürütülmekte ve sağlanmaktadır.
Ülkede faaliyet gösteren her sağlayıcı da yine KKTC Telekom tarafından belirlenen kurallar ve fiyatlar çerçevesinde aidatlarını ve toplu internet ücretlerini belirlemektedir. Bir servis sağlayıcının KKTC Telekomünikasyon dairesi tarafından belirlenen tüm maliyetleri halka açık ve mahkemeler.net sitesinde ve resmi gazetede yayınlanmıştır.
Geçtiğimiz günlerde birliğimiz üyesi bir sağlayıcımızın tesadüf eseri bahse konu dijital mecralardan birini ziyaret etmesi ile birlikte KKTC Telekom’un fiyatlarda 'güncelleme' yaptığı tesadüfen öğrenilmiştir. Detayları incelendiğinde zam oranının %100 olduğu ve bu zammın hiç bir sağlayıcıya haber verilmeden ve/veya görüş alınmadan sessiz sedasız içinde bulunduğumuz Ağustos ayını da kapsayacak şekilde uygulamaya alındığı görülmektedir.
Tamamen kontrolümüz ve bilgimiz dışında gerçekleşen bu durumdan sebebi ile önümüzdeki aylarda yaşanacak İnternet ücreti fiyat artışlarından dolayı halkımızdan şimdiden özür dileriz.”
Volodimir Zelenskiy: Savaşın başından bu yana 55 bin Ukraynalı asker hayatını kaybettiZelenskiy, Abu Dabi’de süren müzakerelere işaret ederek önceliklerinin savaşı sonlandırmak olduğunu ve Rusya ile egemenlik konusunda taviz verilmeyeceğini vurguladı05 Şubat 2026 Perşembe 10:29AVRUPA
Merit Kariyer Günleri’nin 5’incisi düzenleniyorMerit Oteller Grubu, bu yıl 5.’sini gerçekleştireceği Kariyer Günleri etkinliği ile üniversite öğrencilerine rehberlik etmeye devam ediyor. Kaynak: Merit Kariyer Günleri’nin 5’incisi düzenleniyor05 Şubat 2026 Perşembe 10:26YAŞAM
23. Orkide Yürüyüşü 5 Nisan Pazar günü citta slow Lefke'de gerçekleşiyor23. Orkide Yürüyüşü 5 Nisan Pazar günü citta slow Lefke'de gerçekleşiyor05 Şubat 2026 Perşembe 10:23YAŞAM
YKS başvuruları yarın başlıyor20-21 Haziran'da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) başvurular yarın başlıyor. Adaylar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden başvuru işlemlerini yapabilecek.05 Şubat 2026 Perşembe 10:12EĞİTİM
Nilden Bektaş Erhürman, Onkoloji Hastanesi’ni ziyaret ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ın eşi Nilden Bektaş Erhürman, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla Onkoloji Hastanesi’ni ziyaret etti.05 Şubat 2026 Perşembe 10:11KIBRIS
Hafta sonuna dikkatYarın ve cumartesi günü sağanak bekleniyor05 Şubat 2026 Perşembe 10:08KIBRIS
Yasaklı göçmen ilan edildiBakanlar Kurulu, Macaristan uyruklu Bela Dienes’i “yasaklı göçmen” ilan etti05 Şubat 2026 Perşembe 10:07KIBRIS
Dolardan yeni rekorKurlarda son durum: Dolar zirvede05 Şubat 2026 Perşembe 10:06PARA BORSA
Cuma ve cumartesi günleri sağanak bekleniyorCuma ve cumartesi günleri yer yer sağanak bekleniyor.04 Şubat 2026 Çarşamba 21:20HAVA DURUMU
KKTC'de Ocak'da hayat pahalılığı %1,97 , Türkiye'de ise % 4,84 açıklandıİstatistik Kurumu, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini açıkladı. Buna göre TÜFE, bir önceki aya göre yüzde 1,97, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 1,97 ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 39,40 oranında arttı.04 Şubat 2026 Çarşamba 20:53KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.