IMF'DEN TÜRKİYE'YE BEKLENMEDİK ÖVGÜ

18 Nisan 2015 Cumartesi 12:35
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde ve Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, Türkiye'nin G20 başkanlığında gösterdiği başarılı performansa övgüde bulundu.
Lagarde ve Kim, ABD'nin başkenti Washington'da devam eden G20 Oturumları kapsamında B20 (Business 20) tarafından düzenlenen "Küresel bir Yönetim Mekanizmasına Doğru" konulu konferansa katıldı.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın özel konuşmacı sıfatıyla iştirak ettiği konferansın, açılış konuşmasını B20 Türkiye Yürütme Kurulu Başkanlığı'nı yürüten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptı.
Hisarcıklıoğlu, Kasım ayında Antalya'da düzenlenecek G20 Zirvesi'ne sadece uzun bir dilek listesiyle gitmek istemediklerini ifade ederken, Dünya Kobi Forumu'nun kurulumu, küresel büyümenin uzun vadeli altyapı yatırımlarıyla canlandırılması ve ticaret engellerinin kaldırmasının ana eylem planları arasında yer aldığını belirtti.
Hisarcıklıoğlu'nun ardından kürsüye gelen Uluslararası İş Dünyası Danışma Konseyi Başkanı ve Coca Cola'nın Üst Yöneticisi Muhtar Kent, özel ve kamu sektörleri arasındaki işbirliğinin önemi vurgulayan kısa konuşmasının ardından mikrofunu IMF Başkanı Lagarde'a bıraktı.
"Türkiye'nin başkanlığı güçlü ve dürüst”
Lagarde, G20'nin Türkiye liderliğinde yoğun bir çalışma programına girdiğini belirtirken, "Türkiye'nin G20 dönem başkanlığında işe koyulduk. Ölçülebilir hedeflerimiz var ve Başbakan Yardımcısı Babacan, hepimizin sorumluluklarını yerine getirdiğinden emin olmak için gerekeni yapacak" dedi.
Türkiye'nin G20 önceliklerini kapsayıcılık, uygulama ve yatırım olmak üzere 3 genel başlık altında toplamasını "zekice" bulduğunu dile getiren Lagarde, "Türkiye'nin başkanlığı, güçlü ve dürüst. Bize hedeflere ulaşıp, ulaşmadığımızı söyleyecek. Atatürk, 'Doğruları söylemekten korkmayın' dedi. Bunu aklımızın bir köşesinde tutalım" diye konuştu.
Lagarde, ayrıca Türkiye'nin kaliteli altyapı yatırımlarına yönelik iddialı hedeflerini kuvvetle desteklediklerini kaydederken, sözlerini, "Hepimiz değerli ve samimi önerilerimizle, çok merak ettiğim ve gerçekten gitmek isteğim Antalya'da, başarılı bir zirve düzenlenmesine yardımcı olabiliriz" şeklinde tamamladı.
"Desteğiniz ve rehberliğinize minnettarız"
Dünya Bankası Başkanı Kim de G20 dönem başkanı Türkiye'ye gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür ederken, "G20, Türkiye'nin başkanlığında Dünya Bankası'nın Küresel Altyapı Fonu'nu (GIF) öncelikleri arasına aldı. Desteğiniz ve rehberliğiniz için minnettarız" ifadelerini kullandı.
Kim, ayrıca Türkiye'nin yönettiği "B20'nin KOBİ'lerin sermaye piyasaları ve finansman erişimi yönelik çalışmalarını da memnuniyetle karşıladıklarını" dile getirirken, "Dünya KOBİ Forumu, çok heyecan verici bir gelişme. Bu forumda tam anlamıyla yer alacağımıza söz veriyoruz" dedi.
Son olarak, geçen hafta Ankara'da yapılan ilk G20 - B20 ortak çalıştayını düzenlemekten mutluluk duyduklarını belirten Kim, B20'nin G20 gündemini şekillendirmekte büyük rol oynayacağını sözlerine ekledi.
Yiğitler’de İzinsiz Toprak Kazımı: 2 Kişi Hakkında Yasal İşlemYiğitler köyü yakınlarında izinsiz şekilde toprak kazıp taşıdığı tespit edilen iki kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.10 Mayıs 2026 Pazar 18:33GAZİMAĞUSA
Gazimağusa’da Polise Saldırı: 2 Kişi TutuklandıGazimağusa’da meydana gelen trafik kazasının ardından çıkan tartışmada iki kişi, olay yerine soruşturma için gelen polis ekiplerine saldırdı.10 Mayıs 2026 Pazar 18:28KIBRIS
Yarından itibaren hafta boyunca tozlu hava etkili olacakMeteoroloji Dairesi’nin açıklamasına göre, Kuzey Afrika üzerinden taşınan toz zerreciklerinin yarın öğleden 17 Mayıs Pazar gece yarısına kadar bölgede hava kirliliği yaratması bekleniyor.10 Mayıs 2026 Pazar 18:17KIBRIS
Üstel: Laf değil, eser siyaseti yapıyoruzUlusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Lefke ve Güzelyurt’ta gerçekleştirdiği istişare toplantıları ve kurum ziyaretlerinde, bölgeye yönelik yatırımların kararlılıkla süreceğini vurguladı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:18KIBRIS
Bayraktar: SAHA 2026'dan elde edilen kârla 81 il ve KKTC’de dron üretim ve eğitim merkezi kurulacakSAHA İstanbul Başkanı Haluk Bayraktar, SAHA 2026 gelirleriyle 81 ilde kurulması planlanan dron üretim ve eğitim merkezleri projesine KKTC’nin de dahil edileceğini açıkladı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:14TÜRKİYE
Başbakan Üstel, Anneler Günü'nü kutladıBaşbakan Ünal Üstel, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:12KIBRIS
CTP Genel Sekreteri Kişi: Yerel seçimler ile ilgili hazırlıklar hızlanacakCumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri: Yerel seçim hazırlıkları hız kazanıyor.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:08KIBRIS
Gençlik Gücü, 74 yıllık kulüp tarihinde ilk kez Süper Lig şampiyonu olduAKSA Süper Lig’de 2025-2026 sezonunun şampiyonu China Bazaar Gençlik Gücü oldu. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda Çetinkaya’yı mağlup eden yeşil-beyazlı ekip, 74 yıllık kulüp tarihinde ilk kez Süper Lig kupasını kazandı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:06FUTBOL
Kıbrıslı Türk genç atlet Ada Kafa, Bulgaristan’da altın madalya kazandı!Atletizm Federasyonu sporcusu Ada Kafa, Bulgaristan’daki U18 Mladost International Meeting’de 800 metrede altın madalya kazandı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:03SPOR
3 sürücü tutuklandıPolis trafik ekipleri tarafından, ülke genelinde dün gerçekleştirilen denetimlerde 302 sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı, 30 araç trafikten men edildi, 3 sürücü de tutuklandı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 16:55KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.