İDRİS: "TDP İKTİDARA HAZIRLANMAKTADIR"
İdris, TDP olarak su konusunda tavırlarının net olduğunu belirtti.

07 Ocak 2016 Perşembe 15:00
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Asım İdris, TDP olarak sorumlulukları gereği yapıcı muhalefet yapmaya devam edeceklerini, ancak temel hedeflerinin iyi bir iktidar olmak olduğunu vurguladı.
Bu yönde yoğun bir çalışma yürüttüklerini, gerek komisyonlarda, gerekse de diğer organlarda her sektörle ilgili planlı bir şekilde çalışma yürüttüklerini belirten İdris, “TDP olarak iktidara hazırlanıyoruz. Ayakları yere basan, toplumun sorunlarına gerçekçi çözümler üreten, iyi bir program ve nitelikli kadrolarla halkın karşısında olacağız” dedi.
İktidara gelmeleri halinde şeffaf, katılımcı, demokratik ve adil olacaklarını söylediklerini anımsatan İdris, ‘ülkeyi nasıl yöneteceksek, partiyi de o şekilde yöneteceğiz’ anlayışı ile hareket ettiklerini, bu doğrultuda kararlar ürettiklerini ve Parti Meclisi ile Merkez Yönetim Kurulu kararlarını partinin web sayfasından yayınlamaya başladıklarını açıkladı.
TDP Genel Sekreteri Asım İdris, özel bir Tv kanalına konuk olarak TDP’nin çalışmaları ve gündemdeki konulara yönelik değerlendirmelerde bulundu.
CTP-UBP hükümetinin halkın sorunlarını çözmekten uzak olduğunu, su konusu başta olmak üzere birçok konuda anlaşmazlıklar yaşayan CTP ile UBP’nin kendi hükümet programlarına dahi uymadığını belirten İdris, Hükümetin bu yapısıyla devam edemeyeceğini, 2016 yılı içinde erken seçimin gündeme geleceğini ifade etti.
2014 yılındaki yerel seçimlerle birlikte ülkede değişim ve dönüşümün başladığını, bunun son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de devam ettiğini belirten İdris, halkın bu kararlılığının ilk seçimlerle birlikte devam edeceğine inanç belirtti ve “TDP, bu değişim ve dönüşümde öncü rol oynayacaktır. Toplumun bizden beklentilerinin farkındayız ve çalışmalarımızı bu bilinçle yürütmekteyiz. Programımızla, kadrolarımızla bunun için hazırlanmaktayız” dedi.
“Şeffaflık, hesap verebilirlik”
Asım İdris, 20 Aralık’ta gerçekleştirilen 5. Olağan Kurultayda kadroların yeniden şekillendiğini, PM ile MYK’nın yeniden oluşturulduğunu söyledi. İdris, yeni dönemle birlikte TDP olarak şeffaflık ve hesap verebilirlik noktasında daha ileri adımlar atacaklarını, bunun ilk somut adımının da Parti Meclisi ve Merkez Yönetim Kurulu kararlarını partinin web sitesinden paylaşmaya başlamakla attıklarını belirtti.
Gerek üyelerin, gerek basının, gerekse de toplumun alınan kararlara istediği anda ulaşabileceği bir ortam yaratıldığını belirten İdris, “Bu toplum her şeyin kapalı kapılar arkasında yapılmasına zorlandı. Biz buna ısrarla hep karşı çıktık, bize göre bilgi paylaşılmalı ve şeffaf olunmalıdır. Bu adım da bu yönde atılmış bir adımdır” dedi.
-Su Konusu-
Bir soru üzerine Türkiye’den gelen su konusuna da değinen İdris, TDP olarak su konusunda tavırlarının net olduğunu belirtti. İdris, suyun ticari bir meta olarak özel bir şirketin tekeline devredilmesine karşı olduklarını, su yönetiminin kendi kurumlarımızca yapılması gerektiğini vurguladı.
Hükümetlerin su konusundaki süreci çok yanlış yönettiğini, su ile ilgili yapılmış ve yapılmakta olan müzakereler konusunda meclise, siyasi partilere ve topluma açık ve şeffaf bir biçimde bilgilendirilme yapılmadığını anımsatan İdris, bunun ciddi bir sorumsuzluk olduğunu, yaratılan krizin ana nedenlerinden birinin de bu olduğunu kaydetti.
Su yönetiminin kendi kurumlarımızca yapılmasının, Kıbrıs Türk halkının kendi kendini yönetmesinin bir gereği olarak algılanması gerektiğini kaydeden İdris, “Kıbrıs müzakerelerinde eşit ortak olmak ve dönüşümlü başkanlık için mücadele ederken, diğer yandan suyu bile yönetemezsiniz şeklindeki yaklaşımlar kabul edilemez. Kıbrıs Türkü eşit ortak da olur, suyu da idare eder” ifadelerini kullandı.
Asu Bağseven’in BIOMORPHS Sergisi Girne’de AçıldıBIOMORPHS başlıklı kişisel sergisi, 30 Ocak Cuma akşamı gerçekleştirilen açılış kokteyliyle Girne Halk Kütüphanesi Ziya Rızkı Sergi Salonu’nda sanatseverlere kapılarını açtı.09 Şubat 2026 Pazartesi 13:08ARUCAD
Zeki Çeler’den TEL-SEN’e destek: Fiber Optik Protokolü toplum yararı yok sayılarak dayatılıyorTEL-SEN’e destek veren Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, sürece ilişkin görüşlerini yaptığı yazılı açıklamayla da kamuoyuyla paylaştı.09 Şubat 2026 Pazartesi 13:07KIBRIS
Prof. Dr. Cavit Atalar Uyardı: Kıbrıs’ta Deprem Riski Göz Ardı EdilemezYakın Doğu Üniversitesi Deprem ve Zemin Araştırma ve Değerlendirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Cavit Atalar, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümünde Kıbrıs’ın güncel deprem riskine dikkat çekti.09 Şubat 2026 Pazartesi 13:05YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Dinçyürek doktorları hedefe koydu! "750 Bin TL alıp çalışmadıklarını ima etti!"Sağlık Bakanı Dinçyürek: Doktor Maaşlarını Açıkladı, “Tam Mesai” Tartışması Derinleşti09 Şubat 2026 Pazartesi 11:52GENEL SAĞLIK
Ektam Kıbrıs Ltd'de grev devam ediyor, Çalışma Bakanlığı devreye girecek mi?Ektam Kıbrıs Ltd'de grev devam ediyor, Çalışma Bakanlığı devreye girecek mi?09 Şubat 2026 Pazartesi 11:48KIBRIS
Hekimler 140 Bin TL'ye çalışıyorÖzlem Gürkut, kamuoyunda oluşturulmaya çalışılan algının aksine hekimlerin iddia edildiği gibi yüksek kazançlara sahip olmadığını belirterek, kamuda çalışan doktorların ortalama gelirinin 140 bin TL olduğunu söyledi.09 Şubat 2026 Pazartesi 11:45GENEL SAĞLIK
Hekimler grevde, Mağusa Devlet Hastanesi'nde basın açıklaması yapıldıHekimler grevde, Mağusa Devlet Hastanesi'nde basın açıklaması yapıldı09 Şubat 2026 Pazartesi 11:18GAZİMAĞUSA
Demir Yumruk Metin Turunç, galibiyeti deprem şehitlerine adadıDemir Yumruk lakaplı Kıbrıslı Türk milli boksör Metin Turunç, İstanbul’da çıktığı profesyonel karşılaşmada Ukraynalı rakibini nakavtla mağlup etti.09 Şubat 2026 Pazartesi 10:34DİĞER SPORLAR
Dolar rekor kırdıDolar, son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı.09 Şubat 2026 Pazartesi 10:03PARA BORSA
İskele'de alkollü sürücü park halindeki araçlara çarptı!İskele Sezar Sitesi’nde yaşanan olayda, aşırı alkollü olduğu belirtilen bir sürücü polis tarafından takibe alındı.09 Şubat 2026 Pazartesi 10:01İSKELE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.