İBB BAŞKANVEKİLİ NURİ ASLAN'A 'GÖREVİ YAPTIRMAMAK İÇİN DİRENME' SUÇUNDAN SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Nuri Aslan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 23 Mart'ta tutuklanmasının ardından 26 Mart'ta İBB Meclisi'nde yapılan belediye başkanvekili seçiminde İmamoğlu'nun yerine İBB Başkanvekili olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı olarak göreve seçilmişti.

27 Mayıs 2025 Salı 11:59
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanvekili Nuri Aslan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Salı günü "Görevi yaptırmamak için direnme" suçundan soruşturma başlatıldı.
İBB’ye yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasının dördüncü operasyonunda cuma günü gözaltına alındıktan sonra pazartesi günü adliye sevk edilen isimler için İstanbul Adalet Sarayı’na gelen İBB Başkanvekili Nuri Aslan içeri alınmayınca güvenlik görevlileri ile bir tartışma yaşadı.
Savcılık, soruşturmayı Nuri Aslan'ın adliyede güvenlik görevlilerini tehdit ettiği iddiasıyla başlattı.
Soruşturmaya dair İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye başkan vekili Nuri Aslan hakkında dün (27/5/2025) İstanbul Büyükşehir Belediyesi görevlilerine yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturmasında sorgu işlemleri sırasında Adliyemiz güvenlik görevlilerini tehdit ettiği tespitiyle 'Görevi Yaptırmamak İçin Direnme' suçundan Cumhuriyet Başsavcılığımızca re’sen soruşturma başlatılmıştır," denildi.
İBB'ye yönelik soruşturma kapsamında 23 Mayıs Cuma günü yapılan dördüncü operasyonda gözaltına alınan 45 kişi, Pazartesi sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti.
Salı gününün ilk saatlerinde gözaltına altına alınanlardan 25 kişinin tutuklanmasına hükmedildi.
Çıkarıldıkları mahkemede tutuklananlar arasında Ekrem İmamoğlu'nun koruma müdürü Mustafa Akın, özel kalem müdürü Kadriye Kasapoğlu ve İBB işbirliğinde konut üretimi yapan İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİPTAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kurt gibi isimler de yer aldı.
26 Mart'ta göreve geldi
Nuri Aslan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 23 Mart'ta tutuklanmasının ardından 26 Mart'ta İBB Meclisi'nde yapılan belediye başkanvekili seçiminde İmamoğlu'nun yerine İBB Başkanvekili olarak Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) adayı olarak göreve seçilmişti.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ise gerçekleştirilen seçimde Belediye Meclis'inde partinin Grup Başkanvekili olan Zeynel Abidin Okul'u İBB Başkan vekilliğine aday göstermişti.
Oylamanın ilk turunda CHP adayı Nuri Aslan 173 oy alırken, AK Parti adayı Zeynel Abidin Okul ise 123 oy aldı. İlk tur oylamasında 5 oy ise geçersiz sayıldı.
Meclis üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu sağlanamadığı için yapılan ikinci tur oylamasında Aslan 177 oy, Okul 125 oy aldı fakat yine meclis üye tam sayısının üçte iki çoğunluğu sağlanamadığı için üçüncü tura geçildi.
Salt çoğunluğun kabul edildiği üçüncü turda ise oy sayıları değişmedi ve Aslan 177 oy ile İBB Başkanvekili olarak seçildi.
Ekrem İmamoğlu'nun 19 Mart'ta gözaltına alınmasının ardından vekalet verdiği Nuri Aslan, 20 Mart'tan itibaren İBB Başkan vekilliği görevini yürütüyordu.
İBB Meclisi'nde şu anda 314 üye bulunuyor. CHP, 185 üye ile Belediye Meclisi'nde çoğunluğa sahip.
Kalan üyelerin 120'si AK Parti'den, 7'si Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP), 2'si ise Büyük Birlik Partisi'nden (BBP).
İmamoğlu'nun tutuklanması
İmamoğlu, dört gün boyunca İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde nezarethanede kaldıktan sonra beraberindekilerle birlikte 23 Mart Pazar günü sabaha doğru tutuklama talebiyle Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi’ne sevk edilmişti. İmamoğlu, günün ilerleyen saatlerinde tutuklanarak Silivri'de bulunan Marmara Cezaevi'ne gönderilmişti.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturmalar kapsamında nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince, mali nitelikli soruşturma kapsamında şüpheli Ekrem İmamoğlu’nun suç örgütü kurmak ve yönetmek, rüşvet almak, irtikap, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek ve ihaleye fesat karıştırmak suçlarından tutuklanmasına, şüpheli Ekrem İmamoğlu hakkında ise üzerine atılı silahlı terör örgütüne yardım etme suçundan kuvvetli suç şüphesi bulunmakla birlikte mali nitelikli suçlardan zaten tutuklanmasına karar verildiğinden bu aşamada gerek görülmemekle talebin reddine karar verilmiştir," denildi.
İBB Başkanı İmamoğlu'nun sabah erken saatlerde Çağlayan Adliyesi'ndeki ifade işlemlerinin tamamlanmasının ardından 91 şüpheli tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken, ilk tutuklama kararları da sabahın erken saatlerinde açıklandı.
Nöbetçi sulh ceza hakimliği, İBB soruşturması kapsamında 18 kişinin daha tutuklanmasına hükmetti.
Hakkında tutuklama kararı çıkarılan diğer isimler ise şöyle: Medya A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı ve İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Doç. Dr. Buğra Gökçe, İmamoğlu İnşaat Genel Müdürü Tuncay Yılmaz ve İBB Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Abbas, iş insanları Ali Nuhoğlu, Adem Tuncay, Ali İlbak ve Ahmet Köksal, Eyüp Subaşı, Kamil Timur Delibaş, Mete Sarıaltun, Alper Aydın, Serdal Taşkın, Serkan Öztürk, Mustafa Nihat Sütlaş, Süleyman Atik, Ahmet Çiçek, Yusuf İlbak ve Servet Yıldırım.
Gözaltı listesinde yer alan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel'in 22 Mart'ta hakkında açıklama yaptığı iş insanı Serdar Haydanlı da tutuklandı.
Rum Basını: “Türkiye Kıbrıs’ı New York’taki organizasyonundan dışladı”Kıbrıs Cumhuriyeti’nin COP31 hazırlıklarıyla ilgili bilgilendirme toplantısına davet edilmemesini ele aldı.29 Mayıs 2026 Cuma 16:04KIBRIS
Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu, Youth Council UK’e tam üye olduBirleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyonu, Birleşik Krallık’ın resmî ulusal gençlik konseyi olan Youth Council UK’e tam üye olarak kabul edildi.29 Mayıs 2026 Cuma 15:56İNGİLTERE
Güney Kıbrıs’ta ev kiraları yükseldiGüney Kıbrıs’ta ev kiralarının yüksekliği Rum basınında geniş yer buldu.29 Mayıs 2026 Cuma 15:55KIBRIS
Sahte ehliyet ağı soruşturmasında 8 tutuklu mahkemeye çıkarıldıGirne’de sahte sürüş ehliyeti düzenlenerek KKTC ehliyetine çevrildiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan 8 zanlı mahkemeye çıkarıldı.29 Mayıs 2026 Cuma 15:53GİRNE
Sınırüstü’nde izinsiz yakılan ateş 5 dönümlük araziyi kül ettiSınırüstü köyünde izinsiz yakılan ateşin kontrolden çıkması sonucu yaklaşık 5 dönümlük arazi zarar gördü.29 Mayıs 2026 Cuma 15:49İSKELE
Yarın ve pazar günü yer yer yağmur bekleniyorMeteoroloji yarın iç ve doğu kesimler, pazar günü ise iç kesimlerde kısa sürekli sağanak beklendiğini duyurdu.29 Mayıs 2026 Cuma 15:37KIBRIS
LAÜ’de Hemşirelik Yüksekokulu yemin töreni gerçekleştirildiLefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Hemşirelik Yüksekokulu tarafından, 2025-2026 Akademik Yılı mezunları için Hemşirelik Yemin Töreni düzenlendi.28 Mayıs 2026 Perşembe 17:44LAÜ - LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
Guinness rekoru kırdı: Dünyanın en büyük duvar resmiMeksikalı sanatçılarca hazırlanan, futbol temalı duvar resmi 203,46 metrekare. Meksika basınına göre resmi, Carlos Alberto Badillo Cruz liderliğindeki bir grup sanatçı 90 gün içinde yaptı.28 Mayıs 2026 Perşembe 17:39YAŞAM
CTP'den Gönyeli'ye çok güçlü başkan adayıYerel seçim sürecine girilirken, siyasi partiler belediye başkan adaylarını netleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, Cumhuriyetçi Türk Partisi’nde Gönyeli-Alayköy Belediyesi için kulisleri hareketlendiren yeni bir isim gündeme geldi.28 Mayıs 2026 Perşembe 17:15LEFKOŞA
Kötüyü düşünmeyi bırakmak için üç soruStresli dönemlerde sürekli kötüyü düşünme alışkanlığının önüne geçmek için bazı yöntemler var.28 Mayıs 2026 Perşembe 17:12YAŞAM
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.