HÜKÜMET PARTİLERİ TOPLUMDAN KOPTU
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, yaptığı açıklamada...

04 Haziran 2015 Perşembe 13:01
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, hükümet partileri Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler ile Demokrat Parti Ulusal Güçlerin (CTP-BG-DPUG) toplumdan koptuklarını, son seçim sonuçlarının da bunun göstergesi olduğunu belirtti.
Toplumun beklentisinin gerçek değişim olduğunu, bunu algılamayan siyasi yapılara da sandıkta dersini verdiğini kaydeden Hüdaoğlu, “Toplum meclisin bu yapısına güvenmiyor. Son iki seçim sonuçları da bunu açıkça ortaya koymaktadır” dedi. Hüdaoğlu; yaşanan gelişmelerin erken seçimin adım adım gelmekte olduğunun göstergesi olduğunu da vurguladı.
TDP Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, katıldığı bir tv programında, Kıbrıs konusu, hükümetin icraatları ile TDP’nin çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Toplumun beklentisinin gerçek değişim olduğunu, bunu algılamayan siyasi yapılara da sandıkta dersini verdiğini kaydeden Hüdaoğlu, “Ülkede ciddi ekonomik sıkıntı var, işsizlik oranları herkesimde yüksek, ancak özellikle iyi eğitim almış gençler arasında resmi verilere göre %25’lerde bulunmaktadır, çek yasakları artmakta, toplumun büyük çoğunluğu hayatını borçlanarak idame ettirmeye çalışmaktadır. Üretim artırılarak ekonominin çarklarının döndürülmesi gerekmektedir. Pek çok yasanın Meclis’ten geçmesi beklenmektedir. Ancak mevcut hükümet toplumun bu isteklerine cevap vermekten çok uzaktadır” dedi.
14 Haziran’daki CTP kurultayının ardından yeni bir hükümet kurulacağını belirten Hüdaoğlu, “Öyle anlaşılıyor ki emanetçi bir dönem yaşanacak. İnşallah bu dönem bir zamanlar Türkiye’deki Özal-Akbulut dönemine benzemez ve kukla bir Başbakan atanmaz” dedi. Yeni bir hükümet kurulsa dahi, mevcut yapının topluma güven vermediğini belirten Hüdaoğlu, yapılması gerekenin Siyasi Partiler Yasası ve Seçim ve Halk Oyalaması yasalarında değişiklik yapılarak erken seçime gitmek olduğunu kaydetti.
“Erken seçim adım adım gelmektedir”
Yaşanan gelişmelerin erken seçimin adım adım gelmekte olduğunun göstergesi olduğunu belirten Hüdaoğlu,TDP olarak erken seçimden önce kurulacak olası bir icraat hükümetinde yer alma düşüncesinde olmadıklarını söyledi.
Hüdaoğlu; “Bizim için önemli olan, önce toplumun beklentisi olan yasaların geçmesi ve toplumu sorunlarının çözülmesidir” diye konuştu.
Toplumun seçimlerden usandığı bir gerçeklik olmakla birlikte, meclisin mevcut yapısının artık toplumun iradesini temsil etmediği gerçeğinin de ortada olduğunu söyleyen Hüdaoğlu, “Bu yapı değişmelidir, çünkü zararını toplum çekmektedir. Siyaset kaynaklı sorunlar yine siyaset tarafından çözülecektir. Siyasi iradenin netleşmesi, toplumun sıkıntılarının aşılmasında önemli olduğu kadar, çözüm sürecine de olumlu katkı yapacaktır” dedi.
“TDP, gereken mesajları almıştır”
TDP olarak, son iki seçimden başarı ile çıkmalarına rağmen, gerek sandığa yansıyan iradenin, gerekse de sandığa gitmeyenlerin mesajını aldıklarını belirten Hüdaoğlu, bu bağlamda 28 Haziran’da Tüzük Kurultayına giderek mevcut tüzüğü daha çağdaş ve daha güncel hale getireceklerini anlattı. Hüdaoğlu, Tüzük Kurultayı’nın hemen ardından da programla ilgili çalışma başlatacaklarını açıkladı.
“Çatı partisine sıcak bakılmıyor”
Suphi Hüdaoğlu, TDP’nin önümüzdeki dönem yol haritasının da partinin çeşitli kademelerinde değerlendirildiğini belirtti. İttifakları ve işbirliklerini önemsediklerini, zaten bir süreden beridir belirli noktalarda bunun sürdüğünü anımsatan Hüdaoğlu, TDP’nin geniş halk kesimlerini kucaklama niyetinde olduğunu kaydetti. Hüdaoğlu, işbirliği anlayışını desteklemekle birlikte, yetkili organların büyük çoğunluğunun çatı partisi kurularak, yeniden isim değişikliği konusuna ise sıcak bakmadığını ifade etti.
“Süreç hızlı ve olumlu ilerliyor”
Bir soru üzerine Kıbrıs konusundaki gelişmeleri de değerlendiren Hüdaoğlu, Mustafa Akıncı’nın Kıbrıs Türk toplumu lideri seçilmesiyle birlikte tüm dünyada olumlu bir hava oluştuğunu, müzakerelerin başlaması, güven yaratıcı önlemler konusunda somut adımlar atılması ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Akıncı’yı görüşmek üzere Amerika Birleşik Devletlerine davet etmesinin bunun somut göstergeleri olduğunu vurguladı.
Hüdaoğlu, Ban Ki Moon’un Akıncı’yı davetinin, çözüm ve barış istencini ortaya koyduğu zaman, Kıbrıs Türk toplumuna yönelik dünyadaki yaklaşım ile bakış açısının olumlu yönde geliştiğinin yansıması olduğuna da dikkat çekti. Gelişmeler olumlu olmakla birlikte, bu havanın ‘çözüm kesin oldu’ olarak algılanmaması gerektiği uyarısında da bulunan Hüdaoğlu, bu konuda daha yürünecek çok uzun yol olduğunu kaydetti.
Kısa bir süre öncesine kadar, ‘müzakere masası kurulacak mı?’ tartışmaları yaşanırken, Akıncı’nın seçilmesiyle birlikte müzakere masasının kurulduğunu, güven yaratıcı önlemler konusunda somut adımlar atıldığını ve özlü konuların gündeme gelmesinin konuşulduğuna dikkat çeken Hüdaoğlu, “Süreç gerçekten hızlı ve olumlu ilerlemektedir. Umarız sonu da iyi biter” ifadelerini kullandı.
Akıncı’nın seçilmesinin Kıbrıs Rum toplumu arasında da olumlu karşılandığını, çözümü isteyenlerin sayısının arttığını, Maraş’a karşılık Ercan Havaalanı’nın açılmasının kabul oranı Rum toplumu arasında geçmişte %10’larda iken bu oranının %47’lere çıktığına vurgu yapan Hüdaoğlu, kötü ekonomik dönem ve Yunanistan’daki değişimin etkileriyle de birlikte, Kıbrıslı Rumların çözüm istencinin arttığını kaydetti.
Netflix, Warner Bros Discovery’yi satın alıyorStüdyo ve yayın platformunu Netflix’in, Warner Bros. Discovery (WBD) medya şirketini 82,7 milyar dolarlık işletme değerinden satın almak için bağlayıcı bir anlaşma yaptığı bildirildi.05 Aralık 2025 Cuma 20:30YAŞAM
Almanya'da askerlikte yeni dönemFederal Meclis'te, askerlik sisteminde reform öngören yasa kabul edildi. Rusya kaynaklı tehdit algısı artan Almanya, asker sayısını ilk aşamada gönüllü olarak askerlik yapmak isteyenlerle arttırmayı hedefliyor.05 Aralık 2025 Cuma 20:04AVRUPA
Sendikalar " Game Over", istifa edin!KAMUSEN, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS ve KAMU-İŞ, ekonomik ve sosyal haklara ilişkin taleplerinin hükümet tarafından reddedildiğini açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 19:33KIBRIS
Üstel Ankara yolcusuBaşbakan Ünal Üstel, Ankara'ya gidiyor. Üstel'in yarın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüşmesi bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 19:30KIBRIS
Rum Lider Hristodulidis Kabinesinde 4 Bakanı değiştiRum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis, dört bakanlık ve bir müsteşarlıkta değişikliğe gidildiğini duyurdu. Enerji, Çalışma, Adalet ve Sağlık Bakanlıklarına yeni isimler atandı.05 Aralık 2025 Cuma 19:22GÜNEY KIBRIS
Maria Holguín: Üçlü görüşmeyi “verimli ve somut sonuç” hedefiyle hazırlıyoruzHolguín, Erhürman’la yaptığı görüşmenin ardından, 11 Aralık’ta Erhürman ve Rum lider Hristodulidis’le yapılacak üçlü toplantının “yeni atmosferi güçlendirecek somut bir görüşme” olması için çalıştığını açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 14:51KIBRIS
Kuzey Kıbrıs için kuvvetli sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, 5 Aralık akşamından 6 Aralık gece yarısına kadar özellikle kuzey sahil, Beşparmaklar ve Karpaz hattında 21–50 kg/m² arası kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.05 Aralık 2025 Cuma 14:49KIBRIS
Erhürman açıklamasında üç başlığa değindiCumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen ve Erhürman ile Holguín’in baş başa yaptığı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Holguín, yarın saat 10.00’da Rum lider Nikos Hristodulidis ile bir araya gelecek.05 Aralık 2025 Cuma 14:27KIBRIS
Kantara Gençlik Kampı’nda tadilat ve yenileme çalışmaları yapıldıKantara Gençlik Kampı’nda geniş kapsamlı tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı.05 Aralık 2025 Cuma 14:16KIBRIS
İlk kez görüştülerCumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuellar’ın Cumhurbaşkanlığı’ndaki yaklaşık bir saatlik görüşmesi sona erdi; tarafların kabul sonrası açıklama yapması bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 13:21KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.