HRİSTODULİDİS, TRUMP’IN ULUSAL GÜVENLİK DANIŞMANI BOLTON İLE GÖRÜŞTÜ
Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in, Amerika’daki temasları çerçevesinde dün ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile bir araya geldiği belirtildi.

08 Kasım 2018 Perşembe 13:25
Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in, Amerika’daki temasları çerçevesinde dün ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile bir araya geldiği belirtildi.
Rum haber kaynakları, Hristodulidis ile Bolton arasında dün Beyaz Saray’da yer alan görüşmede, Doğu Akdeniz’deki gelişmeler, Rum Yönetimi’nin üçlü işbirlikleri, Kıbrıs sorunu ve Kıbrıs’taki BM Barış Gücü (UNFICYP) konusunun ele alındığını yazdı.
Açıklamasında, Bolton’la görüşmesini oldukça yapıcı olarak nitelendiren Hristodulidis, görüşmede Rum Yönetimi’nin dış politikasının çok yönlülüğünü ele aldıklarını söyledi.
Hristodulidis açıklamasında “Kıbrıs sorunu ve çözüme olan arzularının haricinde, Kıbrıs’ın bölgenin sorunlarına çözümler sunabilecek bir ülke olarak tanınmasının önemli olduğuna” işaret etti.
Nikos Hristodulidis, Bolton’la görüşmesinde Doğu Akdeniz’deki gelişmeler, aynı zamanda bölge devletleri arasındaki işbirliğinin, Avrupa için alternatif bir enerji koridoru olarak işlev gösterebileceğinin ele alındığını söyledi.
Bu çerçevede, Rum Yönetimi’nin üçlü işbirliklerini ayrıntılı bir şekilde görüştüklerini belirten Hristodulidis, Bolton’la görüşmesinde Kıbrıs sorunu ile UNFIYCP meselesinin ele alındığını da dile getirdi.
Bu konuları ele aldıklarını ve Bolton’un Kıbrıs’taki Barış Gücü’ne atıfta bulunduğunu kaydeden Hristodulidis, bu hususta fikir teatisinde bulunduklarını, öte yandan bu konunun ABD’nin BM’deki Daimi Temsilcisi, Büyükelçi Nikki Haley ile yapacağı görüşmede de ayrıntılı bir şekilde ele alınacağını belirtti.
Haberde, Hristodulidis ile Bolton’un bölgesel konuları ele aldıkları da ifade edildi.
HRİSTODULİDİS NEW YORK’TA HALEY İLE GÖRÜŞECEK
Hristodulidis’in ABD temaslarına geniş yer ayıran Fileleftheros gazetesi ise, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in ABD’nin BM’deki Daimi Temsilcisi, Büyükelçi Nikki Haley ile görüşmek için bugün New York’a gideceğini yazdı.
Görüşmede UNFIYP konusunun ele alınmasının beklendiğini yazan gazete, Hristodulidis’in bu görüşmenin ardından Washington’a döneceğini ve bu akşam ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun ev sahipliğinde ABD Dışişleri Bakanlığı’nda gerçekleştirilecek bir akşam yemeğine katılacağını kaydetti.
Gazete, Hristodulidis’in ABD temaslarının, “Atlantic Council” isimli düşünce kuruluşunda yapacağı konuşmayla birlikte yarın tamamlanacağını ifade etti.
HRİSTODULİDİS, FRANCİS FANON İLE DE GÖRÜŞTÜ
Gazete başka bir haberinde, Hristodulidis’in ABD temasları çerçevesinde geçtiğimiz gün ise ABD’nin Enerji Kaynaklarından Sorumlu Bakan Yardımcısı Francis Fanon’la görüştüğünü bildirdi.
Görüşmede, enerji meseleleriyle Doğu Akdeniz’deki gelişmelerin ele alındığını yazan gazete, bir “Rum diplomatik kaynağa” dayanarak “görüşmenin oldukça yapıcı olduğunu ve Washington’un Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Kıbrıs MEB’inin değerlendirilmesi konusundaki hakkını desteklediğine dair istikrarlı tezi temelinde, ABD’nin bölgedeki enerji gelişmeleriyle ilgili büyük ilgisinin ortaya çıktığını” ekledi.
Hristodulidis’in Pompeo ve Mitchell ile gerçekleştirdiği görüşme ise gazetede “Kıbrıs-ABD İlişkilerinde Yeni Sayfa”, Alithia’da “İkili Güvenlik İlişkilerini Güçlendiriyorlar”, Politis’te “ABD MEB Konusunda İstikrarlı- ABD’den MEB ve İki Kesimli İki Toplumlu Federasyona Destek” ve Haravgi’de “İkili Güvenlik İlişkilerinin Geliştirilmesi” başlıklarıyla yer buldu.
Maria Holguín: Üçlü görüşmeyi “verimli ve somut sonuç” hedefiyle hazırlıyoruzHolguín, Erhürman’la yaptığı görüşmenin ardından, 11 Aralık’ta Erhürman ve Rum lider Hristodulidis’le yapılacak üçlü toplantının “yeni atmosferi güçlendirecek somut bir görüşme” olması için çalıştığını açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 14:51KIBRIS
Kuzey Kıbrıs için kuvvetli sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, 5 Aralık akşamından 6 Aralık gece yarısına kadar özellikle kuzey sahil, Beşparmaklar ve Karpaz hattında 21–50 kg/m² arası kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.05 Aralık 2025 Cuma 14:49KIBRIS
Erhürman açıklamasında üç başlığa değindiCumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen ve Erhürman ile Holguín’in baş başa yaptığı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Holguín, yarın saat 10.00’da Rum lider Nikos Hristodulidis ile bir araya gelecek.05 Aralık 2025 Cuma 14:27KIBRIS
Kantara Gençlik Kampı’nda tadilat ve yenileme çalışmaları yapıldıKantara Gençlik Kampı’nda geniş kapsamlı tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı.05 Aralık 2025 Cuma 14:16KIBRIS
İlk kez görüştülerCumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuellar’ın Cumhurbaşkanlığı’ndaki yaklaşık bir saatlik görüşmesi sona erdi; tarafların kabul sonrası açıklama yapması bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 13:21KIBRIS
Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu yeniden mahkemeye çıkarıldı: 7 gün daha tutuklu kalacakBaşbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu yeniden mahkemeye çıkarıldı: 7 gün daha tutuklu kalacak05 Aralık 2025 Cuma 13:10KIBRIS
Basketbol U16 liglerinde heyecan sürüyorKKTC Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen U16 liglerine oynanan iki karşılaşma ile devam edildi.05 Aralık 2025 Cuma 13:03BASKETBOL
KTMMOB, 65. yılı dolayısıyla resepsiyon düzenlediKıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) 65 yaşında… KTMMOB’nin kuruluşunun 65. yılı nedeniyle Lefkoşa’da resepsiyon düzenlendi.05 Aralık 2025 Cuma 12:33KIBRIS
Tıp-İş tüm kamu sağlık birimlerinde “imza atmama eylemi” başlatıyorHekimler Sendikası, kamu sağlık sistemindeki “liyakatsiz atama” ve “keyfi görevlendirme” iddialarına tepki olarak hafta başından itibaren tüm sağlık birimlerinde imza atmama eylemi başlatacağını duyurdu05 Aralık 2025 Cuma 12:31KIBRIS
Erhürman Holguin'ı kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuellar’ı kabul etti.05 Aralık 2025 Cuma 12:30KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.