HRİSTODULİDİS: SİLAHLANMA PROGRAMIMIZ GÜÇLENMEYE DEVAM EDECEK
Noel ve yeni yıl kutlamaları dolayısıyla dün Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) birliklerini ziyaret eden Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis, Rum Yönetimi'nin silahlanma programının güçlenmeye devam edeceğini söyledi.

24 Aralık 2024 Salı 12:54
Fileleftheros ve diğer gazetelerde yer alan habere göre, Rum Savunma Bakanı Vasilis Palmas ve Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Komutanı Yorgos Cicikostas’la birlikte dün Delikipo’daki “Stilyanu Kalburci” kışlasını ziyaret eden Hristodulidis burada askerlere ve subaylara yönelik konuşmasında, Rum Yönetimi'nin caydırıcılık gücünün sözlerle değil eylemlerle güçlenmesinin Rum hükümeti açısından birincil öneme sahip olduğunu dile getirdi.
Bir ülkenin caydırıcılık gücünün güçlenmesinin ilk ve her şeyden önce ordunun insan dinamiğinin güçlenmesinden geçtiğini savunan Hristodulidis, bu yüzden hem daimî askerlere hem de sözleşmeli personelin hepsine yatırım yaptıklarını ifade etti.
Hristodulidis silah tedarikçisi ülkelerin listesini genişleterek, Rum Yönetimi'nin silahlanma programının güçlenmesi konusunda ilerlediklerini de dile getirdi.
“Mari” (Tatlısu)’daki deniz üssünün düzeyinin yükseltilmesine devam ettiklerini de dile getiren Hristodulidis, bu konudaki planlarla ilgili olarak son aşamada bulunduklarını söyledi.
Hristodulidis önünde planlamalar bulunduğunu ve Baf’taki Andreas Papandreu hava üssünün modernizasyonuna devam edeceklerini de söyledi.
Ülkede araştırma ve teknoloji çerçevesinde güçlü bir savunma sanayi bulunduğunu ve birçok Rum şirketinin Fransa, İspanya ve Almanya’da silahlanma programlarına katıldığını dile getiren Hristodulidis, Rum savunma sanayini güçlendirme kararı aldıklarını ifade etti.
Rum Savunma sanayinde birçok Kıbrıslı Rum bilim insanının istihdam edildiği birçok şirket yer aldığını da ifade eden Hristodulidis, bu şirketlerin desteklenmesi için ilan ettikleri altı faaliyetin hayata geçirilmesine başlandığını da söyledi.
Hristodulidis sözlerinin sonunda silahlanma planlamasının çeşitli alanlarda güçlendiğini sözlerine ekledi.
Haravgi gazetesinin haberine göre ise, söz konusu ziyaret çerçevesinde yaptığı açıklamada RMMO’nun silahlanma programının ilerlediğini dile getiren Hristodulidis, 104 astsubayın yıl sonundan önce üst düzey pozisyonlara terfi ettirildiğini, kadınların RMMO’ya gönüllü katılımına ilişkin yasa tasarısının da hazır olduğunu dile getirdi.
Yeni yılın başında bakanlar kurulu tarafından onaylanması ve akabinde de meclise sevk edilmesi için hukuk dairesinin şu an söz konusu yasa tasarısı üzerinde çalıştığını dile getiren Hristodulidis, hedeflerinin bir sonraki celpte kadınların da gönüllü olarak askerlik hizmetine girmesi olduğunu sözlerine ekledi.
Köpekleri bu kadar çok sevmemizi bilim nasıl açıklıyor?Bazen inanması zor ama bütün köpeklerin, hatta şivavaların bile ataları kurtlar.04 Aralık 2025 Perşembe 20:04YAŞAM
Erhürman: TMK'yı daha da güçlendirme çalışmalarımız aralıksız biçimde devam edecekCumhurbaşkanı Erhürman: TMK'yı daha da güçlendirme çalışmalarımız aralıksız biçimde devam edecek04 Aralık 2025 Perşembe 19:54KIBRIS
Uluçay, Salamis Yolu park alanı çalışmasını yerinde incelediGazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Salamis Yolu 500 araçlık yeni park alanı çalışmasını yerinde inceleyerek, projenin gidişatı hakkında yetkililerden bilgi aldı.04 Aralık 2025 Perşembe 19:24KIBRIS
YDÜ Akademisyenlerine Londra’dan Küresel Savunuculuk Ödülü!YDÜ Londra’da düzenlenen Küresel Savunuculuk Forumu 2025’te ‘Cinsiyet, Yaş ve Engellilik Kesişimsel Konular’ kategorisinde ödüle layık görüldü.04 Aralık 2025 Perşembe 19:12YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Özçınar, “Yerel Yönetimler ve Sınır Ötesi İşbirliği” konulu çalıştaya katıldıÖzçınar, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) İşbirliği ile Türk Devletleri Parlamenterler Asamblesi (TÜRKPA) tarafından düzenlenen “Yerel Yönetimler ve Sınır Ötesi İşbirliği” konulu çalıştaya katıldı.04 Aralık 2025 Perşembe 19:08GÜZELYURT
KTOEÖS’ten “Eğitimde Çöküş” Protestosu: Hükümete İstifa ÇağrısıKıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), "öğrencilerin konteyner ve inşaatlar içerisinde eğitim görmesi ve okulların güçlendirilmemesini" protesto etmek amacıyla Başbakanlık ışıklarında eylem yaptı.04 Aralık 2025 Perşembe 18:56KIBRIS
Girne'de pazar günü ‘Yılbaşı Şenliği’ düzenleniyorGirne Belediyesi’nin katkılarıyla Bellapais Inner Wheel Kulübü tarafından pazar günü ‘Yılbaşı Şenliği’ düzenleniyor.04 Aralık 2025 Perşembe 18:55GİRNE
Yaban Hayatın Korunması İçin İş Birliğine Gidildiİskele Belediyesi ile Kktc Avcılık Federasyonu İş Birliği Protokolü İmzaladı04 Aralık 2025 Perşembe 18:46İSKELE
Erhürman,Holguín’i Kabul EdecekCumhurbaşkanı Erhürman, BM Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Holguín’i Yarın Kabul Edecek04 Aralık 2025 Perşembe 18:42KIBRIS
Yasemin Çobanoğlu: Bataklığın içindeyiz; erken seçim kaçınılmaz“Bu hükümetle olmaz; erken seçim şart”04 Aralık 2025 Perşembe 18:38KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.