HASİPOĞLU, TADİLATI DEVAM EDEN OTİZM MERKEZİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, tadilatı devam eden Otizm Merkezi’nde incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

11 Mayıs 2026 Pazartesi 12:06
Hasipoğlu, daha önce Çağlayan Çocuk Yuvası olarak kullanılan binanın tadilatın ardından 2-3 ay içinde yalnızca otizme yönelik bir eğitim merkezine dönüştürüleceğini belirtti.
Bakan Hasipoğlu’na, Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit, Umut Otizm Derneği Başkanı Mustafa Özerdem ve Kıbrıs Otizm Derneği Başkanı Duygu Göze Ergöknil eşlik etti.
Hasipoğlu
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Oğuzhan Hasipoğlu, “Engelliler Haftası” dolayısıyla her gün bir etkinlik düzenleneceğini belirtti.
Engelliler Haftası’nın yalnızca farkındalık yaratmakla sınırlı olmadığını vurgulayan Hasipoğlu, engelli bireyleri hayata bağlamak, üretime, eğitime, spora, sanata katılmalarını ve toplumla birlikte yaşamın içinde olmalarını sağlamak için çaba gösterdiklerini kaydetti.
Otizm Merkezi’nin bu düşünce ve vizyonun parçası olduğunu dile getiren Hasipoğlu, her şeyin eğitimle iyi noktalara ulaşılabileceğini ifade etti.
Merkezin bir eğitim yuvası olacağını vurgulayan Hasipoğlu, “Böyle bir merkez ülkemizde bulunmuyordu. Daha önceki bakanımızın başlattığı süreci biz tamamlamış olacağız.” dedi.
Hasipoğlu, daha önce Çağlayan Çocuk Yuvası olarak kullanılan binanın tamamen dönüştürülerek, 2-3 ay içerisinde yalnızca otizme yönelik bir eğitim merkezi haline geleceğini dile getirdi.
Otizmli bireylerin eğitimi ve bakımının aileler için maddi açıdan büyük bir külfet, psikolojik olarak ise yıpratıcı bir süreç olduğunu söyleyen Hasipoğlu, “Bakanlık olarak onlara bir nebze olsun destek olmak ve çocuklarımızı daha iyi noktalara taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Ecevit
Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit de, Otizm Merkezi’nin özel gereksinimli bireyler için yaptıkları hizmetlerin devamı olduğunu ifade etti.
Ülkede, otizm spektrumuna sahip, 18 yaş üstü özel gereksinimli bireylerin eğitim alabilecekleri devlete ait bir merkez bulunmadığını söyleyen Ecevit, özel eğitimin oldukça masraflı olduğunu ve aileleri mali açıdan yıprattığını dile getirdi.
Otizmli bireylerin sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Ecevit, dar gelirli ailelerin hizmet alamadığı dönemlerde ciddi sıkıntı yaşadığını belirtti.
Ecevit, otizm de rehabilite sürecinin ömür boyu sürdüğünü vurguladı.
Otizm Merkezi’nin açılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü belirten Ecevit, merkeze personel alımıyla ilgili hazırlıkların da başlatıldığını kaydetti.
Ergöknil
Kıbrıs Otizm Derneği Başkanı Duygu Göze Ergöknil, derneğin kuruluşundan bu yana, “Biz varız. Otizm spektrumu diye bir şey var ve sayıları dünyada giderek artıyor” diyerek, farkındalık yaratmaya çalıştıklarını belirtti.
Sadece otizme yönelik hizmet verecek devlete ait bir merkez kazandırılmasından memnuniyet duyduklarını dile getiren Ergöknil, sürece dahil edilmelerinden dolayı teşekkürlerini ifade etti.
Özerdem
Umut Otizm Derneği Başkanı Mustafa Özerdem de, dernek olarak kuruldukları günden bu yana otizmin ne olduğu ve spektruma sahip bireylerin ve ailelerinin yaşadıkları ile ilgili farkındalığı artırmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını belirtti.
Merkezin bitme noktasında olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Özerdem, hem ilgili bakanlıklar hem de çalıştay gruplarıyla yollarına devam edeceklerini dile getirerek, katkıda bulunanlara teşekkür etti.
TDP’de gözler 19 Ağustos’ta: 10 belediye için karar verilecekEkinci, TDP Parti Meclisi’nin 19 Ağustos’ta geriye kalan 10 belediyeye ilişkin kararını vereceğini açıkladı.11 Ağustos 2026 Salı 12:11KIBRIS
Yeniboğaziçi Pulya Festivali’nde, Arem & Armen sahne alacakElektronik müzik sanatçıları Arem & Armen, Yeniboğaziçi Pulya Festivali kapsamında müzikseverlerle buluşacak.11 Ağustos 2026 Salı 12:06KÜLTÜR/ SANAT
Ercan Havalimanı 7 ayda 3 milyon 378 bin 959 yolcu ağırladıErcan Havalimanı 2026’nın ilk yedi ayında 3 milyon 378 bin 959 yolcu ağırlarken, 22 bin 447 uçağa hizmet verdi.11 Ağustos 2026 Salı 12:05KIBRIS
Kıbrıs, Yunanistan ve Ürdün arasındaki savunma iş birliği programı yenilendiKıbrıs, Yunanistan ve Ürdün’ün, Üçlü Savunma İş Birliği Programı’nın yenilenmesine yönelik anlaşma imzaladığı bildirildi.11 Ağustos 2026 Salı 12:04GÜNEY KIBRIS
Ayşe Öztabay: Denetimsizliğin bedelini toplum ödememeli!TDP Girne İlçe Başkanı Ayşe Öztabay, son bir ayda basına yansıyan ve ikamet izinsiz olduğu sonradan tespit edilen en az 7 kişinin ağır adli olaylarla ilişkilendirildiğine dikkat çekerek, "Denetimsizliğin bedelini toplum ödememeli!" dedi.11 Ağustos 2026 Salı 12:02KIBRIS
Marketten meyve ve dondurma çaldı, tutuklandı!Gazimağusa’da bir marketten meyve ve dondurma çalan zanlı, tutuklandı.11 Ağustos 2026 Salı 09:49GAZİMAĞUSA
Güzelyurt'da yeni döneme doğru... Kansoy CTP'den Belediye başkan adayıCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Aralık ayında gerçekleştirilecek yerel seçimlerde Güzelyurt Belediyesi için yarışacak adayını belirledi.11 Ağustos 2026 Salı 09:33GÜZELYURT
İngiltere'de bir radyo, yanlışlıkla Kral Charles'ın öldüğünü duyurduİngiltere'de yayın yapan Radio Caroline adlı radyo istasyonunun, İngiltere Kralı III. Charles'ın hayatını kaybettiğini yanlışlıkla duyurması nedeniyle yayın ilkelerini ihlal ettiği belirlendi.11 Ağustos 2026 Salı 09:10İNGİLTERE
Sigara fiyatlarına 10 TL zamSigara ve tütün ürünlerinin fiyatlarına zam geldi. Bazı sigara gruplarında artış 10 TL olurken, Terea fiyatları 135 TL'ye dayandı.11 Ağustos 2026 Salı 08:41KIBRIS
Hava sıcaklığı iç kesimlerde 40 dereceye kadar çıkacakCuma günü rüzgârın zaman zaman kuvvetli esmesi bekleniyor.10 Ağustos 2026 Pazartesi 19:56KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.