HASİPOĞLU: KIBRIS ADASI RUM LİDER’İN İMAJ PROPAGANDASINA HEBA EDİLEMEZ
Hasipoğlu, Rum Yönetimi'nin NATO üyelik girişimiyle ilgili, "Rum Lider Nikos Hristodulidis’in sözde dış politik hamlelerle imajını kurtarmaya çalıştığını, bu hamlelerle, Kıbrıs Türk halkını devre dışı bırakıp Türkiye ile direk temasa geçme gibi beyhude

01 Aralık 2024 Pazar 21:45
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu, Rum Yönetimi'nin NATO üyelik girişimiyle ilgili, "Rum Lider Nikos Hristodulidis’in sözde dış politik hamlelerle imajını kurtarmaya çalıştığını, bu hamlelerle, Kıbrıs Türk halkını devre dışı bırakıp Türkiye ile direk temasa geçme gibi beyhude bir heyecan içerisine girdiğini gözlemlediklerini" kaydetti.
Hristodulidis'in, Kıbrıs adasını barut fıçısı haline getirmek için canla başla uğraştığını hayretle takip ettiklerini belirten Hasipoğlu, ABD ve Rum Yönetimi’nin NATO ve benzeri adımlarını bir kez daha düşünmeye davet etti.
Hasipoğlu, Rum Yönetimi'nin NATO üyelik girişimine ilişkin açıklama yaptı.
Son olarak ABD Başkanı Joe Biden ile görüştükten sonra, seçimi Trump’ın kazanması ile Hristodulidis’in yine "tongaya bastığı" belirten Hasipoğlu, Hristodulidis’in Kıbrıs adasını ateşe atmak pahasına NATO üyeliğini bir kez daha gündeme getirdiğini söyledi.
“KIBRIS ADASI RUM LİDER’İN İMAJ PROPAGANDASINA HEBA EDİLEMEZ”
Kıbrıs adasının Rum Lider’in imaj propagandasına heba edilemeyeceğini kaydeden Hasipoğlu, şunları ifade etti:
“Türkiye’nin, Güney Kıbrıs’ın olası NATO üyeliğini veto edecek olması biline biline, ilerletilmek istenen sürecin, kimseye bir yarar sağlamayacağı açıktır.
Türkiye’nin Rum tarafının NATO üyeliğini, ancak AB üyesi yapılmış bir Türkiye ve KKTC ile değerlendirmeye alması da üzerinde düşünülmesi gereken diğer bir unsurdur.
ABD ve Rum Yönetimi’nin NATO ve benzeri adımlarını bir kez daha düşünmeye davet ediyoruz.
Anavatan Türkiye’nin 1960 Garanti ve İttifak Anlaşmaları’na dayalı müdahale hakkını sözde NATO üyeliği ile ortadan kaldırmanın, Rum tarafının haddi olmadığını hatırlatmakta fayda görüyoruz. Türkiye’nin etkin ve fiili garantisinin devamlılığı, UBP’nin kırmızı çizgisidir.
Şu hususun altını çizmek isteriz ki; çözüm istermiş gibi görünüp, özellikleri bizleri devre dışı bırakıp Türkiye ile direk temas etmeye çalışan Rum komşumuzun, statükocu söylemleri ve hayaller aslında, çözümsüzlüğün yegâne kaynağıdır.”
“EN ÖNEMLİ ASKERİ VE SİYASİ MESAJ TÜRKİYE İLE YAPILACAK SAVUNMA İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI’DIR”
Hasipoğlu, özellikle; Ortadoğu’da yaşanan gerginliğin, ABD’nin Ortadoğu’nun Akdeniz kıyılarına yerleşmesinin, Rum tarafının yaratmaya devam edeceği doğal gaz krizi ve yaptığı askeri anlaşmaların, yapay ittifakların ve üçüncü ülkelerden aldığı askeri yardımların sadece çözümsüzlüğe ve Türkiye ile KKTC’yi kıskaca alma çabalarına hizmet ettiğini kaydetti.
Ortadoğu’da, içerisinde bulunulan ateş çemberi ve Rum tarafının adımlarına karşı, KKTC`nin Türkiye ile yapacağı Savunma İşbirliği Anlaşması’nın Rum tarafı, İsrail ve diğer devletlere vereceği en önemli askeri ve siyasi mesaj olacağını belirten Hasipoğlu, “Bu saatten sonra GKRY’nin, AB’nin, İngiltere ve ABD’nin bu konuda ne tepki verecekleri, takkelerin düştüğü, insan hayatının hiçe sayıldığı ve müttefiklik anlamının devletlerin çıkarlarına göre değiştiği içinde bulunduğumuz süreç içerisinde artık bir önemi olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.
KKTC'deki "Tüp Bebek" merkezleri dünya basınındaKıbrıs'taki kliniklerde yanlış sperm ve yumurtalardan çocuğu olanlar anlatıyor: 'Danimarka'dan geldi sandık'01 Nisan 2026 Çarşamba 09:17KIBRIS
Trafikte 1 haftada 3 ölümlü kaza!3 kişi öldü, 21 kişi yaralandı01 Nisan 2026 Çarşamba 09:15KIBRIS
LAÜ Dijital Oyun Tasarımı öğrencileri, VAULT JAM yarışmasında birincilik elde ettiLefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi Dijital Oyun Tasarımı programı öğrencileri, VAULT JAM oyun yarışmasında birinci oldu.01 Nisan 2026 Çarşamba 09:13LAÜ - LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
Meclis açıldığı gün grevler devam edecekMeclis açıldığı gün genel grev ve eylem devam edecek01 Nisan 2026 Çarşamba 09:08KIBRIS
Hava nasıl olacak?Yarına kadar hava yağmurlu01 Nisan 2026 Çarşamba 09:03KIBRIS
Döviz güne nasıl başladı?Kurlarda son durum ne?01 Nisan 2026 Çarşamba 09:02KIBRIS
Lefkoşa'da silahlı kovalamaca: KKTC plakalı araçtaki 2 kişi tutuklandıLefkoşa’da sabaha karşı yaşanan kovalamacada polis uyarı ateşi açtı. KKTC plakalı araçta bulunan iki kişi gözaltına alınırken, araçta çok sayıda gümrüksüz tütün ürünü bulundu.31 Mart 2026 Salı 14:20KIBRIS
Erhürman’dan yasa gücünde kararnameye sert tepkiAnayasa’nın 102. maddesine dikkat çeken Erhürman, toplumda güven bunalımının derinleştiğini belirterek Cumhurbaşkanlığı’nın sürece kayıtsız kalmayacağını vurguladı.31 Mart 2026 Salı 13:45KIBRIS
Uzlaşı beklenirken karar Resmi Gazete'de yayımlandı: Hayat pahalılığı düzenlemesi yürürlüğe girdi!Uzlaşı beklenirken karar Resmi Gazete'de yayımlandı: Hayat pahalılığı düzenlemesi yürürlüğe girdi!31 Mart 2026 Salı 13:12KIBRIS
Devrim Barçın: Meclis açıkken darbe yapıp yasa gücünde kararname ile yasaları yürürlüğe koydularCTP Milletvekili Devrim Barçın, hayat pahalılığı düzenlemesinin Meclis süreci devam ederken yasa gücünde kararnameyle yürürlüğe konmasını Anayasa’ya aykırı olarak nitelendirdi.31 Mart 2026 Salı 13:10KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.