HARMANCI, TÜRKİYE BU SÜREÇTE ORTAMI DAĞITMAK DEĞİL, YENİ BİR OYUN KURMAK İÇİN ADIM ATTI
TDP PM üyesi, LTB Başkanı, Mehmet Harmancı, Cenevre’deki konferansa dair değerlendirmelerde bulunarak, “Bu süreçten nihai bir sonuç beklemiyoruz, ancak bir yol haritası belirlenebileceğine inanıyoruz” dedi.

12 Mart 2025 Çarşamba 15:19
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Parti Meclisi (PM) Üyesi, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Ulaş Barış’ın Kıbrıs Postası TV’de hazırlayıp sunduğu ‘Gündem' isimli programa telefon bağlantısı ile katıldı.
Harmancı, Kıbrıs’taki uluslararası siyasetin kritik bir dönemeçten geçtiği ve Avrupa’nın ihtiyaçları doğrultusunda bu konferansın tarihi bir öneme sahip olduğunu belirtti.
"NİHAİ BİR SONUÇ BEKLEMİYORUZ ANCAK YOL HARİTASI BELİRLENECEĞİNE İNANIYORUZ"
Harmancı, Cenevre’deki görüşmelerin başka bir sürecin başlangıcı olabileceğine dikkat çekerek, “Bu süreçten nihai bir sonuç beklemiyoruz, ancak bir yol haritası belirlenebileceğine inanıyoruz” dedi. Kıbrıs Türk tarafının bu sürece doğru düzgün hazırlanmadığını ve heyetlerin bile davet edilmediğini belirten Harmancı, “Güneydeki geniş katılımlı toplantıya bakıldığında, Kıbrıs Türk tarafına yapılan davetin altı doldurulmadı” ifadelerini kullandı.
“Federasyon teriminin kaybolmaması için TDP olarak orada olacağız” diyen Harmancı, federasyon hedefinden sapmadan çözüm odaklı bir yaklaşım benimseyeceklerini vurguladı.
Zirvenin toplanmasında, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının etkisi olduğunu ifade eden Harmancı, Türkiye’nin jeopolitik öneminin arttığının herkes tarafından kabul edildiğini belirtti.
"AVRUPA'NIN GÜVENLİK İHTİYACININ KİLİDİ TÜRKİYE, ALT KİLİDİ İSE KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜLMESİ"
“Sayın Erdoğan, Avrupa’ya önemli bir mesaj verdi. Avrupa’nın güvenlik ihtiyacının kilidi Türkiye’dir. En önemli alt kilit ise Kıbrıs sorununu çözmektir” diyen Harmancı, Türkiye’nin bu süreçte ortamı dağıtmak değil, yeni bir oyun kurmak için adım attığını söyledi.
Harmancı, Lefkoşa’daki güven artırıcı önlemler konusuna da değindi ve LTB Başkanı olarak, Kanlıdere birleşme projesi ve elektrik ortaklaşması gibi adımları dile getirmeyi hedeflediklerini açıkladı.
"KIBRIS TÜRK TOPLUMUNUN HAK ETTİĞİ YOL HARTASININ ÇİZİLMESİ İÇİN BÜYÜK FIRSAT"
Toplantının Kıbrıs Türk toplumunun hak ettiği yol haritasının çizilmesi için büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Harmancı, bu süreçte elde edilecek başarının, Kıbrıs Türk toplumunun geleceği için önemli bir dönemeç olacağına inandığını belirtti.
Harmancı son olarak, konferansta yer almanın ve Kıbrıs Türk toplumunun hak ettiği çözüm yolunun haritasını çizmenin önemine vurgu yaparak, Kıbrıs Türk toplumunun hak ettiği çözüm yolunun haritasını çizmek için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade etti.
Macaristan Ukrayna'ya AB kredisini veto ettiMacaristan, Orban-Zelensky arasındaki gerilim devam ederken Ukrayna'ya AB kredisini veto etti. Budapeşte, Ukrayna liderinin Macaristan başbakanını tehdit etmesinden kısa bir süre sonra Ukrayna'ya ait para taşıma araçlarına el koymuştu.21 Mart 2026 Cumartesi 17:34AVRUPA
Trump, ABD'nin bölgeye daha fazla asker konuşlandırmasıyla İran savaşına 'son aşamaya geçileceğine' işaretiTrump, İran'la ateşkes arayışında olmadığını söyledi; ABD başkanından gelen çelişkili mesajlar, tırmanan savaşın ortasında geliyor.21 Mart 2026 Cumartesi 17:31ORTADOĞU
En çok yağış nereye düştü?Son 24 saatte en fazla yağış 32 kilogramla Girne’de…21 Mart 2026 Cumartesi 16:18KIBRIS
BBC: İngiltere, Ağrotur Üssü’nden saldırı görevi için izin vermediBölgedeki gelişmelerin odağında Kıbrıs’taki RAF Ağrotur Üssü de bulunuyor.21 Mart 2026 Cumartesi 16:15GÜNEY KIBRIS
Ramazan Bayramı’nın 2. günü…Ramazan Bayramı’nın 2. günü… Lefkoşa Fuar Alanı’na çocuklar için bayram yeri kuruldu21 Mart 2026 Cumartesi 15:43KIBRIS
Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: KKTC'nin hakları Türkiye için vazgeçilmezTürkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, KKTC’nin haklarının Türkiye için vazgeçilmez olduğunu, Ege ve Doğu Akdeniz’de barış ve istikrarın sağlanacağını vurguladı.21 Mart 2026 Cumartesi 15:10KIBRIS
Yapay zeka, Parkinson ve tedavisi olmayan diğer hastalıklarda nasıl çığır açıyor?Yapay zeka, Parkinson hastalığı, antibiyotik dirençli süper bakteriler ve birçok nadir hastalığa karşı yeni ilaçlar icat ediyor. Bu, birçok bilim insanının hayal bile edemeyeceği bir ilerleme.21 Mart 2026 Cumartesi 15:05YAŞAM
Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları başladıDEM Parti'nin bu yıl 53 farklı merkezde düzenlediği Nevruz Bayramı kutlamalarının finali 21 Mart'ta Diyarbakır'da yapılıyor.21 Mart 2026 Cumartesi 14:51YAŞAM
GKK açıkladı: Merak uyandıran unsur, KKTC ve Türkiye karasularının dışındaGörüntülerin uluslararası kaynaklarda da yer aldığı ifade edildi.21 Mart 2026 Cumartesi 14:47KIBRIS
Tufan Erhürman: Uzun vadede her zaman medeniyet kazandıErhürman, yayınladığı mesajda sorunların kavga ve şiddetle değil, kurallar ve diyalog temelinde çözülmesi gerektiğini vurguladı. Erhürman, kısa vadede güç üstün görünse de, orta ve uzun vadede medeniyetin galip geleceğini belirtti.21 Mart 2026 Cumartesi 14:27KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.