GÜZELYURT SAĞLIK OCAĞI İÇİN ORTAK ÇALIŞMA!
Lefke ve Güzelyurt Sivil Toplum Örgütleri; Lefke Sağlık Ocağı, Cengiz Topel Hastanesi ile Güzelyurt Sağlık Ocağı’nın ilçe insanına daha çağdaş ve etkin kamu sağlık hizmeti verebilmesi için ortak çalışma başlattı.

02 Ağustos 2016 Salı 13:25
Lefke ve Güzelyurt Sivil Toplum Örgütleri; Lefke Sağlık Ocağı, Cengiz Topel Hastanesi ile Güzelyurt Sağlık Ocağı’nın ilçe insanına daha çağdaş ve etkin kamu sağlık hizmeti verebilmesi için ortak çalışma başlattı.
Güzelyurt Kültürel Mirası Yaşatma Derneği, Kalkanlı Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Lefke Turizm Derneği, Akçay Kültür Sanat Derneği, Denizli/Gemikonağı Kalkındırma Derneği, Lefke Çevre ve Tanıtma Derneği ile Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği; “Lefke-Güzelyurt Kamu Sağlık Hizmetleri İyileştirme Projesi”ni bugün düzenledikleri basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı.
Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Toplantı Salonunda yer alan basın toplantısında, yedi sivil toplum örgütü adına söz alan Reşat Kansoy, sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu’na da aktardıkları sorunları hakkında basına bilgi verdi.
İstikrarsız ve plansız devlet politikaları sonucu ülke sağlık sisteminin yeterince verimli, olmadığını, “Göç Yasası”nın hekim ve kalifiye sağlık kadrolarını zaman içinde olumsuz etkilediğini savunan Kansoy, diğer ilçelere kıyasla Kamu Sağlık hizmetlerinden en fazla faydalanan Lefke ve Güzelyurt insanın, özel sağlık hizmetlerine yöneldiğini veya merkezi hastanenin yoğunluğunun artmasına sebep olduğunu ileri sürdü.
“LEFKE- GÜZELYURT KAMU SAĞLIK HİZMETLERİ PROJESİ”
Kansoy, 7 sivil toplum örgütünün imzası ile yayımlanan ve sağlık emekçilerinin özlük haklarının yeniden düzenlenmesi ile başlayan “Lefke- Güzelyurt Kamu Sağlık Hizmetleri Projesi”ni şöyle özetledi:
“Cengiz Topel Hastanesi’nde aktif görev yapan doktor sayısı en kısa sürede arttırılmalıdır. Kardiyoloji dalında en az bir hekimin ilçede görev yapması sağlanmalıdır.
Cengiz Topel Hastanesi’nde radyoloji uzmanı ve ultrasound cihazı eş zamanlı hizmet vermeye başlamalıdır.
Güzelyurt ve Lefke Sağlık Ocakları, 24 saat verimli sağlık hizmeti verecek duruma getirilmelidir.
Hızır servis ve hemşire görevlilerinin sayısı artırılmalıdır. Hekim kadrolarıyla takım çalışması yapmaları sağlanmalıdır.
Güzelyurt Sağlık ocağına acil tetkikler için küçük ölçekli laboratuar kurulmalı, laborant istihdamı yapılmalıdır.
Güzelyurt sağlık ocağı, yirmi bin belde nüfusuna tam gün hizmet verebilecek şekilde yaşam bulmalı ve Cengiz Topel Hastanesi’nin yoğunluğu hafifletilmelidir.”
İlçe sağlık hizmetlerindeki temel eksiklik ve aksaklıkların; hekim ve hemşire kadrolarının yeterli olmamasından kaynaklandığına dikkat çeken Kansoy, buna göre çocuk, dahiliye, kardiyoloji, kadın doğum ve cerrahi bölümlerinden ikişer doktorun Cengiz Topel Hastanesi’nde hizmet vermelerini talep ettiklerini vurguladı.
Hekim kadroları ve sağlık emekçilerinin özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Kansoy, “Kamu Sağlık Hizmeti Yasası”nın değiştirilerek, sağlık emekçilerinin görev yererine sadık kalmalarını talep ettiklerine işaret etti.
İlçede hizmet verecek sağlık kadrolarının görev, nöbet ve çalışma disiplinlerinin, Lefke Sağlık Ocağı, Cengiz Topel Hastanesi, Güzelyurt Sağlık Ocağı’nın 24 saat hizmet verecek şekilde düzenlenmesini de istediklerini dile getiren Kansoy şöyle devam etti:
“Fizik Tedavi, Diş Hekimliği, Psikoloji, Diyetisyen gibi yan dal sağlık hizmetleri, istikrarlı gün ve saatlerde, üç sağlık kurumunda dönüşümlü çalışma prensibine uygun planlanmasını talep ediyoruz. Fiziki altyapı, üstyapı, pansuman, ilaç, araç ve teçhizat eksiklikleri; sivil toplum örgütleri, sosyal sorumluluk projeleri ve sağlık bakanlığı iş birliğiyle yapılmalıdır.”
Kansoy en temel hak olan sağlık hizmetlerinden etkin faydalanmak için her türlü demokratik mücadeleyi vermeye kararlı olduklarına işaret ederek, halka, “Güzelyurt’a yeni hastane yapılması” gibi “popülist” projelere prim vermemesi çağrısında bulundu.
Sosyal medyadan ve basın aracılığıyla vatandaşları bilgilendirdiklerini ifade eden Kansoy, bir sonraki adımlarının daha sert olacağını vurguladı.
Kansoy, sağlık master planına uygun olmayacak her adımın karşısında sokağa ineceklerine dikkat çekerek, demokratik mücadele için formüller arayacaklarını sözlerine ekledi.
Artık Roma'daki Aşk Çeşmesi'ne para atmak da paraylaİtalya'nın başkenti Roma'yı ziyaret edenlerin dilek parası atmasıyla ünlü Aşk Çeşmesi'ne (Fontana di Trevi) para atmak için bundan böyle 2 euro bilet ücreti ödemek gerekecek.02 Şubat 2026 Pazartesi 21:20YAŞAM
175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayının temel eğitimleri başladı175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayı bugün Polis Okulu’nda temel eğitimlerine başladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:29KIBRIS
İran-ABD görüşmeleri '6 Şubat'ta İstanbul'a yapılacak'Reuters haber ajansına konuşan İranlı ve Amerikalı diplomatlar, ABD Özel Temsilcisi ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin 6 Şubat Cuma günü İstanbul'da bir araya geleceğini duyurdu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:17ORTADOĞU
Erhürman: Bizim nihai hedefimiz Kıbrıs sorununun çözülmesidirCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Cumhurbaşkanlığı'nda 100 Gün" konulu basın toplantısında, Crans Montana’dan bugüne, sekiz senede, Kıbrıs sorunu konusunda anlamlı denilebilecek bir görüşme süreci yaşanmadığını kaydetti.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:14KIBRIS
Erhürman, Romanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Mihalache’yi kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Romanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Sorin-Dan Mihalache ile bir araya gelerek güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ da hazır bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:13KIBRIS
Çin Devlet Başkanı Şi'den yuan için rezerv para çağrısıÇin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin yuanının uluslararası ticarette yaygın kullanılan ve rezerv para statüsü kazanan güçlü bir para birimi haline gelmesi çağrısında bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:27PARA BORSA
Trump: Kanada 51’inci, Grönland 52’nci eyalet olabilirABD Başkanı Donald Trump, Washington’da düzenlenen Alfalfa Club etkinliğinde yaptığı açıklamada, Kanada’yı ABD’nin 51’inci eyaleti yapmak istediğini, Grönland’ın 52’nci, Venezuela’nın ise 53’üncü eyalet olabileceğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:26AMERİKA
CTP, erken seçim karar önerisi, seçim 26 Nisan'da...Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Cumhuriyet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine ilişkin karar önerisini Meclis Başkanlığı’na sundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:07KIBRIS
”Azad” kod adlı şahıs Mersin’de yakalandıÜlkede çok sayıda oto galeriyi tehdit ederek kurşunlama olaylarına karıştığı ve şantaj yoluyla para talep ettiği iddia edilen “Azad” kod adlı şahıs, Haber Kıbrıs'ın aktardığı bilgiye göre Mersin’de yakalanarak tutuklandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:16TÜRKİYE
AKEL: İngiltere, Kıbrıs'taki garanti sisteminin kaldırılmasıyla ilgili tezinde tutarlı kalmalıStefanu, Londra temaslarında İngiltere’nin Kıbrıs sorununda BM kararlarına ve garanti sistemine ilişkin daha önce dile getirdiği tezlerde tutarlı kalması gerektiğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:15KIBRIS SORUNU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.