GMO BAŞKANI OYMEN: GIDA MÜHENDİSLERİ OLMADAN SAĞLIKLI BİR GELECEK DÜŞÜNÜLEMEZ
Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Beste Oymen, gıda mühendisleri olmadan sağlıklı bir geleceğin düşünülemeyeceğini belirtti.

25 Eylül 2024 Çarşamba 11:37
Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Beste Oymen, gıda mühendisleri olmadan sağlıklı bir geleceğin düşünülemeyeceğini belirtti.
Oymen, gıda mühendislerinin daha fazla alanda istihdam edilmesinin sadece bugünkü gıda güvenliğini değil, gelecekteki nesillerin sağlığını da koruma altına alacağını ifade etti.
Beste Oymen, yazılı açıklamasında, “Bu yıl ilk kez kutlayacağımız 25 Eylül Gıda Mühendisliği Günü; halk sağlığı, gıda güvenliği ve sürdürülebilir gelecek açısından gıda mühendisliği mesleğinin vazgeçilmez rolünü bir kez daha hatırlatmaktadır.” ifadelerini kullandı.
Gıda mühendislerinin her gün sofralara ulaşan gıdaların güvenilir ve sağlıklı olmasını sağlamak için titizlikle çalıştığını belirten Oymen, gıdaların üretim aşamasından paketlenmesine, depolanmasından dağıtımına kadar olan her adımda, bilimsel bilgi ve teknolojiyi kullanarak tüketicinin sağlığını koruyan çözümler ürettiğini ifade etti.
“Dünyada hızla artan nüfus ve değişen iklim koşulları, sürdürülebilir gıda üretimini daha da önemli hale getirmiştir. Gıda mühendisleri, kaynakları verimli kullanarak ve çevreyi koruyarak gıda üretimini sürdürülebilir kılacak inovatif çözümler üretmektedir. Bu, sadece bugünün değil, gelecek nesillerin de sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak adına kritik bir öneme sahiptir.” diye konuşan Oymen, gıda mühendislerinin uluslararası standartlara uygun üretim süreçleri geliştirerek gıda güvenliği konusunda en yüksek kaliteyi sağlamakta olduğunu ifade etti.
“Yeterli sayıda ve nitelikli gıda mühendisi istihdam edilmeli”
Yeterli sayıda ve nitelikli gıda mühendisinin istihdam edilmesinin bu sürecin etkin ve sürekli hale gelmesi için büyük önem taşıdığını vurgulayan Oymen, “Ancak, ülkemizde maalesef gıda mühendisliği mesleğine yeterli önem verilmemektedir. Bu durum, halk sağlığını tehlikeye atmakla birlikte, gıda güvenliği açısından da ciddi bir risk oluşturmaktadır. Gıda mühendislerinin sağladığı katkılar göz ardı edilmemeli ve bu alandaki istihdam olanakları artırılmalıdır.” dedi.
Ülkede gıda mühendislerinin yeterli sayıda istihdam edilmemesinin gıda güvenliği konusunda ciddi açıklar doğurduğuna dikkat çeken Oymen, gıdanın üretimi, işlenmesi ve tüketiciye ulaşana kadarki tüm aşamalarda uzman gıda mühendislerinin bulunmasının gerektiğini belirtti.
Oymen, “Bu nedenle, kamuda ve özel sektörde gıda mühendislerinin istihdam olanaklarının genişletilmesi, sadece meslek mensuplarının değil, tüm toplumun faydasına olacaktır. Gıda mühendisliği, sadece üretim süreçlerinin güvenli ve verimli bir şekilde yönetilmesiyle sınırlı değildir. Aynı zamanda yenilikçi gıda teknolojilerinin geliştirilmesi, çevresel sürdürülebilirlik ve halk sağlığının korunması açısından da büyük önem taşır.” şeklinde konuştu.
Gıda mühendislerinin daha fazla alanda istihdam edilmesinin sadece bugünkü gıda güvenliğini değil, gelecekteki nesillerin sağlığını da koruma altına alacağını belirten Oymen, mesleklerinin farkındalığını artırmak ve toplumun gıda güvenliği bilincini yükseltmek adına 25 Eylül Gıda Mühendisliği Günü’nün hep birlikte kutlanması gerektiğini ifade etti.
Oymen, gıda mühendisleri olarak, her gün sofralara sağlıklı ve güvenilir gıdalar ulaştırmak için çalışmaktan gurur duyduklarını kaydetti.
FIBA İnstagram hesabından KKTC Basketbol Unilig organizasyonundan bir pozisyon paylaştıFIBA İnstagram hesabından KKTC Basketbol Unilig organizasyonundan bir pozisyon paylaştı14 Aralık 2025 Pazar 22:08BASKETBOL
Boğaziçi Köyü’nde Şap Hastalığına Karşı Önlemler AlındıBoğaziçi köyündeki mandıralarda bulunan büyükbaş hayvanlarda şap hastalığının tespit edilmesi üzerine, İskele Belediyesi’nin de katılımıyla Lefkoşa’da ilgili kurumların iştirakiyle toplantı gerçekleştirildi.14 Aralık 2025 Pazar 21:46İSKELE
İskele Boğaziçi Köyü’nde Şap Hastalığı Şüphesi: Bakanlıktan Acil TedbirlerTarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Boğaziçi Köyü İskele bölgesinde bir mandrada şap hastalığı şüphesi üzerine kapsamlı önlemler alındığını duyurdu.14 Aralık 2025 Pazar 18:37İSKELE
Hatice İntaç yazdı... "Doğanın İsyanı"Hatice İntaç yazdı... "Doğanın İsyanı"14 Aralık 2025 Pazar 17:59KIBRIS
ARUCAD 5. Eğitim Çalıştayı yapıldıArkın Yaratıcı Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD), Kuzey Kıbrıs’taki lise ve ortaokul öğretmenlerine yönelik 5. Eğitim çalıştayı yapıldı.14 Aralık 2025 Pazar 17:56ARUCAD
Doğanın Şifası Bu Kitapta ToplandıProf. Dr. K. Hüsnü Can Başer, “Tıbbi ve Aromatik Bitkiler” adlı yeni kitabı ile bitkilerin şifalı ve aromatik özelliklerine ışık tutan kapsamlı bir eser daha ortaya koydu.14 Aralık 2025 Pazar 17:54YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Bağımsızlık Yolu 11 Yaşında!Emekçinin Partisi Bağımsızlık Yolu, örgütlü mücadelenin temellerinin atılışının 11. yıl dönümü dolayısıyla dayanışma yemeği düzenledi.14 Aralık 2025 Pazar 17:52KIBRIS
Meclis Genel Kurulu yarın bütçe görüşmelerine devam edecekCumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yarın saat 10.00’da toplanarak Hukuk Dairesi, Kamu Hizmeti Komisyonu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçelerini ele alacak.14 Aralık 2025 Pazar 17:50KIBRIS
13. Maaşlar ödeniyor13’üncü maaşlar ayın 25’i ve 26’sında yatırılacak14 Aralık 2025 Pazar 17:46KIBRIS
Lefkoşa'da uyuşturucu operasyonuLefkoşa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şube Amirliği Ekipleri Lefkoşa’da bir evde yaptığı aramada 30 gram hintkeneviri bulması olayıyla ilgili 4. Bir kişi daha tutuklandı.14 Aralık 2025 Pazar 12:02LEFKOŞA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.