“GENÇLERİ SANATA TEŞVİK KONSERLERİ”
“Gençleri Sanata Teşvik Konserleri”nin 5’incisi önceki akşam Büyük Han’da gerçekleştirildi.

11 Eylül 2016 Pazar 11:36
“Gençleri Sanata Teşvik Konserleri”nin 5’incisi önceki akşam Büyük Han’da gerçekleştirildi.
Uyuşturucuyla mücadeleye katkıda bulunmak amacıyla sahne alan gençler, tüm gençleri uyuşturucudan uzak durmaya, sanat ve sporla uğraşmaya çağırdı.
Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu’nun desteğiyle Afrodizyak Organizasyon ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi’nin katkıları ile gerçekleştirilen konser ilgi gördü.
Komisyondan yapılan açıklamaya göre, vokalde Hande Çatal, Süleyman Gündüz, Eminegül Aygünler, Süreyya Üzgüner, Anastasya Akbalık, Durul Özbek ve Grup Konfeti; gitarda da Arif Miralay ile Baran Mutluyakalı’dan oluşan gençler, yaklaşık 3 saat boyunca sahnede kalarak Büyük Han’a gelen konuklara müzik ziyafeti sundular.
Özellikle KKTC’de yaşayan Rus ailelerin çocuklarının oluşturduğu “Grup Konfeti”, geceye ayrı bir renk kattı.
KARAOKÇU
Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, uyuşturucu ile mücadelede farkındalık çalışmalarının önemine dikkat çekti.
Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için sanatla, sporla buluşturarak onlara yeteneklerini sergileme fırsatı verilmesi gerektiğinin altını çizen Karaokçu, bu amaçla bu yıl 5’incisi düzenlenen “Gençleri Sanata Teşvik Konserleri”nin bu anlamda çok ciddi bir mesaj vermekte olduğunu vurguladı.
Yeteneklerini büyük bir cesaretle ortaya koyan gençleri kutlayan Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Karaokçu, KKTC’de yaşayan Rus ailelerin çocuklarından oluşan “Grup Konfeti”nin katılımı ile etkinliğin kültürel bir zenginliğe büründüğünü belirtti.
Rus ailelere, ve etkinliğe katılan çocuk ve öğretmenlere teşekkür eden Karaokçu, bu etkinliğin bundan sonraki senelerde çok daha etkin şekilde devam etmesi için gerekli desteği vereceklerini sözlerine ekledi.
Near East Bank adına konuşan Timuçin Samancıoğlu da, banka olarak böylesi anlamlı bir etkinliğe destek vermekten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Afrodizyak Organizasyon yetkililerinden Emrah Çatal ise, kızının teşviki ile başlattıkları “Gençleri Sanata Teşvik Konserleri”ni başarıyla sürdürmenin mutluluğunu yaşamakta olduklarını söyledi.
Gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmada sanatın ve kültürün önemine işaret eden Çatal, etkinlikle gençlere ve topluma çok anlamlı bir mesaj vermekte olduklarını vurguladı.
Konsere katılan Rus gençler adına konuşan Nicole da, böylesi bir etkinliğe katılmak ve destek vermekten çok mutlu olduklarını ifade ederek, destek veren herkese teşekkür etti.
Gecenin sonunda etkinliğe katılan gençlere ve destek veren kuruluşlara plaketleri takdim edildi.
İki yasa tasarısı oy birliğiyle onaylandıCumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Mahkemeler (Değişiklik No:2) Yasa Tasarısı ile Ceza (Değişiklik) Yasa Tasarısı'nı oy birliğiyle onayladı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 20:19KIBRIS
Yarın öğleye kadar yer yer sağanak bekleniyorMeteoroloji Dairesi, yarın öğleye kadar yer yer sağanak beklendiğini bildirdi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 20:08HAVA DURUMU
Eczanelerin yaz dönemi çalışma ve nöbet saatleri açıklandıKıbrıs Türk Eczacılar Birliği, bugünden başlayarak 27 Eylül'e kadar geçerli olacak eczane yaz dönemi çalışma ve nöbet saatlerini açıkladı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:55KIBRIS
13. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası çarşamba günü başlıyorDoğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenecek 13. DAÜ Uluslararası Tasarım Haftası çarşamba günü başlıyor.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:43DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
İnsan Hayatını Tehlikeye Atan Sürüşe 12 Bin TL CezaLefkoşa-Girne Anayolu üzerinde seyir halinde bulunan bir araç sürücüsünün, insan hayatını ve trafikteki diğer sürücüleri tehlikeye atacak şekilde araç kullandığına ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine polis ekipleri harekete geçti.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:32KIBRIS
Hamitköy’de sağlıksız koşullarda, kaçak kesilen etler imha edildiHamitköy’de, sağlıksız koşullarda ve kaçak kesilen bin 395 kilo büyükbaş ve 70 kilo küçükbaş ete el konularak imha edildi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:24KIBRIS
Geçitkale’de sağlık çalışanına şiddet!Hemşireler ve Ebeler Birliği ile Hemşireler ve Ebeler Sendikası, Geçitkale Sağlık Ocağı’nda bir sağlık çalışanının uğradığı saldırıyı kınadı. Örgütler, olayın ardından zanlının tutuklanmasını olumlu bulduklarını belirtti.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:21KIBRIS
İki Ayrı Kazada Alkollü Sürücüler TutuklandıGazimağusa ve Girne’de meydana gelen iki ayrı trafik kazasında, alkollü içki tesiri altında araç kullanan sürücüler kazalara karıştı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:16KIBRIS
Girne’de Eğlence Mekânında Kavga: 12 Kişi Birbirine GirdiGirne’de Eğlence Mekânında Kavga: 12 Kişi Birbirine Girdi04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:09KIBRIS
Acı haber... Ecel evinde yakaladıAcı haber... Ecel evinde yakaladı04 Mayıs 2026 Pazartesi 19:00KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.