GENÇ İŞ İNSANLARI DERNEĞİ: EĞİTİMDEKİ PLANSIZLIK KABUL EDİLEMEZ
Genç İş İnsanları Derneği: Eğitimdeki plansızlık kabul edilemez

16 Eylül 2024 Pazartesi 11:54
Kuzey Kıbrıs Genç İş İnsanları Derneği, “okulların açılışının, öğretmen atamalarının yapılmaması ve okul altyapısındaki eksiklikler yüzünden” ertelendiğini belirterek, bunu “ciddiyetsizlik” olarak niteledi ve eğitimdeki plansızlığın kabul edilemez olduğunu kaydetti.
Dernekten yapılan açıklamada, bu durumun, sadece öğrencilerin eğitim sürecini değil, aynı zamanda onların gelecek hayallerini, motivasyonlarını ve eğitim hakkını sekteye uğrattığına vurgu yapıldı.
Acilen atılması gereken adımlar
“Deprem vergisi” adı altında toplanan ve okul binalarının fiziki yapısının iyileştirilmesi için kullanılacağı belirtilen kaynakların şeffaf bir şekilde açıklanmasını talep eden Kuzey Kıbrıs Genç İş İnsanları Derneği, öğrencilerin hak ettikleri eğitimi zamanında alabilmeleri için şu adımların acilen atılmasını talep etti:
“Öğretmen atamaları hemen tamamlanmalıdır. Okul altyapı sorunları giderilmelidir. Eğitim siyasetin gölgesinden kurtulmalıdır. Uzun vadeli eğitim planlaması yapılmalıdır. Deprem Vergisinin kullanımı şeffaf bir şekilde açıklanmalıdır.”
“Plansızlık ve ciddiyetsizlik, artık kabul edilemez bir noktaya ulaşmıştır” ifadesinin kullanıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Yıllardır eğitim sisteminin sürekliliği ve verimliliği için gerekli önlemlerin alınmadığını üzülerek izliyoruz. Öğrencilere güvenli ve modern eğitim ortamları sağlanması gerektiği halde, öğretmen atamalarının hala yapılmaması ve okullardaki inşaat çalışmalarının bitmemesi, eğitimin ne kadar plansız ve ciddiyetsiz yönetildiğinin en bariz göstergesidir. Öğretmen sınavlarının geciktirilmesi ve fiziksel eksikliklerin giderilememesi, eğitimdeki kaosun bir parçasıdır ve öğrencilerin eğitimden soğumasına, sosyal ve akademik gelişimlerinin engellenmesine yol açmaktadır.
Ülkenin geleceğini şekillendiren eğitim sisteminin plansız bir şekilde yönetilmesi, sadece öğrencileri değil, aynı zamanda velileri ve ekonomiyi de olumsuz etkilemektedir. Devlet okullarının açılışı ertelenirken tüm özel okulların eğitime başlaması, eğitimde fırsat eşitliği ilkesini zedelemekte ve sosyal adalet anlayışına aykırı bir durum yaratmaktadır. Eğitimdeki bu adaletsizlik, zaten dezavantajlı durumda olan devlet okulu öğrencilerini daha da geriye itmektedir.
Eğitim, sadece bugünü değil, yıllar sonrasını şekillendiren bir süreçtir. Ancak iki gün sonrasını bile planlayamayan bir yönetimle karşı karşıya olmamız endişe vericidir.”
GİAD açıklamasında, “siyasi çekişmelerin gölgesinde kaldığı” iddia edilen milli eğitim yönetiminin, sadece çocukların değil, tüm ülkenin geleceğini riske atmak anlamına geldiği ifade edildi.
Eğitimi, tüm paydaşların katkı koyduğu köklü bir reform yaparak, hükümet üstü bir devlet politikası haline getirmek gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, “Ülkemizde sadece eğitim değil tüm devlet kademeleri kısa vadeli siyasi çıkarların üzerinde tutulmalıdır” denildi.
Merit Lefkoşa’ya Uluslararası ÖdülMerit Lefkoşa Hotel & Casino, 2025 yılında Wingie Enuygun tarafından misafir memnuniyeti, hizmet kalitesi ve operasyonel başarı kriterleri doğrultusunda “Signature Choice” ödülüne layık görüldü.01 Nisan 2026 Çarşamba 12:23KIBRIS
Mahkeme’den Rum İçişleri’ne Kıbrıslı Türklerin vatandaşlık başvurularını bekletme eleştirisiRum İdare Mahkemesi, Kıbrıslı Türk çocuğun vatandaşlık başvurusuna yıllarca yanıt verilmemesini “görev ihmali” sayarak, Rum İçişleri Bakanlığı’nın sunduğu gerekçeyi geçersiz buldu.01 Nisan 2026 Çarşamba 12:21KIBRIS
Erhürman: Üstel! Kötü bir Nisan 1 şakası gibi!Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Başbakan Ünal Üstel’in “ciddiyet” ve “hukukun üstünlüğü” çağrısına sosyal medya üzerinden yanıt vererek, açıklamayı “kötü bir 1 Nisan şakası” olarak nitelendirdi.01 Nisan 2026 Çarşamba 12:18KIBRIS
Sendikalardan ortak basın açıklaması"Yasa, hukuk, etik tanımaz ve toplumsal meşruluğunu yitirmiş UBP-DP-YDP hükümeti Meclis genel kurulunu açtığı ilk gün genel grev ve eylemler kaldığı yerden devam edecektir."01 Nisan 2026 Çarşamba 10:50KIBRIS
KKTC'deki "Tüp Bebek" merkezleri dünya basınındaKıbrıs'taki kliniklerde yanlış sperm ve yumurtalardan çocuğu olanlar anlatıyor: 'Danimarka'dan geldi sandık'01 Nisan 2026 Çarşamba 09:17KIBRIS
Trafikte 1 haftada 3 ölümlü kaza!3 kişi öldü, 21 kişi yaralandı01 Nisan 2026 Çarşamba 09:15KIBRIS
LAÜ Dijital Oyun Tasarımı öğrencileri, VAULT JAM yarışmasında birincilik elde ettiLefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) İletişim Bilimleri Fakültesi Dijital Oyun Tasarımı programı öğrencileri, VAULT JAM oyun yarışmasında birinci oldu.01 Nisan 2026 Çarşamba 09:13LAÜ - LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
Meclis açıldığı gün grevler devam edecekMeclis açıldığı gün genel grev ve eylem devam edecek01 Nisan 2026 Çarşamba 09:08KIBRIS
Hava nasıl olacak?Yarına kadar hava yağmurlu01 Nisan 2026 Çarşamba 09:03KIBRIS
Döviz güne nasıl başladı?Kurlarda son durum ne?01 Nisan 2026 Çarşamba 09:02KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.