05 Mayıs 2026
  • Lefkoşa14°C
  • Mağusa14°C
  • Girne15°C
  • Güzelyurt13°C
  • İskele14°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara7°C

“GENÇ BEYİNLER YENİ FİKİRLER PROJE YARIŞMASI” CUMA GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) ile Türkiye Bilişim Derneği iş birliğinde düzenlenen “Genç Beyinler Yeni Fikirler (GBYF KIBRIS) Proje Yarışması”, cuma günü gerçekleştirilecek.

“Genç Beyinler Yeni Fikirler Proje Yarışması” cuma günü gerçekleştirilecek

05 Mayıs 2026 Salı 08:32

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu (BTHK) ile Türkiye Bilişim Derneği iş birliğinde düzenlenen “Genç Beyinler Yeni Fikirler (GBYF KIBRIS) Proje Yarışması”, cuma günü gerçekleştirilecek.

BTHK’dan yapılan açıklamaya göre, gençlerin girişimcilik kapasitelerinin desteklenmesi ve yenilikçi projelerin teşvik edilmesini amaçlayan etkinlik, Lefke Avrupa Üniversitesi’nde saat 10.00’da açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Etkinlikle, bilişim alanında öğrenim gören üniversite öğrencilerinin inovatif düşünme becerilerinin geliştirilmesi, yeni fikirlerin ortaya çıkarılması ve nitelikli insan kaynağının sektörle buluşturulması hedefleniyor.

KKTC genelindeki 10 üniversiteden öğrencilerin geliştirdiği projelerin yarışacağı etkinlikte, bilişim teknolojileri ve mühendislik fakültelerinde öğrenim gören öğrencilerin bitirme projeleri değerlendirilecek ve dereceye giren projeler ödüllendirilecek.

Projelerin sektör temsilcileri, yatırımcılar ve ilgili paydaşlara sunulacağı, bu sayede potansiyel iş birliklerinin geliştirilmesine katkı sağlanmasının hedeflendiği de kaydedildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA