GAZİMAĞUSA ESNAFI EYLEM HAZIRLIĞINDA
Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin 21.09.2020 tarihinde senatonun yapmış olduğu online eğitim açıklaması Gazimağusa esnafında endişeye soktu.

23 Eylül 2020 Çarşamba 11:18
Esnaf DAÜ’nün bir an önce öğrencilerini adaya çağırıp eğtime başlanmasını istiyor. Mağusa ve çevresinde bulunan yaklaşık 1800 esnaf, DAÜ Rektörlüğü önünde cuma günü saat 11:00'de eylem çadırı kurarak yeni dönem için alınan kararların yaratacağı problemlerden, öğrencileri adaya gelmeye teşvik edilmemesi gibi sebeplerden ötürü eylem başlatıyor.
Daü Yurtlar birliği,Taksiciler Birliği,Marketçiler Birliği,Restorancılar birliği,Berberler,Fırıncılar,Konfeksiyoncular,Sucular,Benzinciler ve birçok Mağusa Esnafı bu eyleme destek vereceğini ve de katkı koyacağını dile getirdi.
Tüm Mağusa’da bulunan esnaf temsilcilerinin toplanmalarının sebebi Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin senato kararına bir tepki amaçlıdır.
BURADAN VYK, REKTÖR VE SENATOYA ÇAĞRIMIZDIR:
Almış olduğunuz bu kararı Bakanlar Kurulu kararına göre uygulamaya davet ediyoruz.Daha önce okuldan yapılan açıklamada Doğu Akdeniz Üniversitesi 12 Ekim’de eğitimlerine başlayacağını, gelebilecek öğrencilerin geleceğini, mücbir sebeplerden dolayı da gelemeyecek öğrencilere online eğitimlerine devam edeceklerini belirtmişti.Hepimiz biliyoruz ki Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu karar da yüzde 40 online yüzde 60 yüz yüze eğitim olacak diye belirtildi.
Daü rektörü anket yapıldığını ve öğrencilerin yüz yüze eğitimi istediğini bizlere açıklarken bu tutarsız davranış neyi amaçlamaktadır!!!
Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin öğrencilere yolladığı mailler eğitimlerin online olacağı ve gelmenize gerek kalmadığı yönündedir. Bu sebepten dolayı bizler yani Gazimağusa esnafları olarak bizleri çok zor günler beklemektedir.
Bizler de Rektörlüğe ,VYK üyelerine, hükümete buradan seslenmek istiyoruz, Üniversite tavrını değiştirmez ise tüm esnaf batacaktır dolayısı ile DAÜ de batacaktır.
Bu kararı alan Daü burda ki en büyük paydaş olan esnafa neden fikirlerini sormuyor.
Daü-Sen’in yapmış olduğu açıklamalardan sonra Daü’nün böyle bir açıklama yapması neyin göstergesidir!
DAÜ kimlere hizmet ediyor!
Üniversite ile toplantılar yapıldı. Bizler dedik ki ülkesinde sağlık sorunu olanlar ciddi büyük sorunları olanlara online destek sağlayabiliriz buna göre sağlık raporu istenmelidir.
Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Hükümetin yapmış olduğu açıklama tamamen uyuşmamaktadır.
Öğrencilerin bir kısmı şuan adada bu açıklamadan sonra peki onlar ne yapacaklar!!!
Biletlerini alıp yolda gelenlerin günahı nedir!!!
Şuan karantinada bekleyip biran önce kampüse gelmek isteyen öğrenciler ne yapacaklar!!!
Bizler esnaf olarak, Mağusa halkı olarak çok ciddi sorunlara boyun eğeceğiz.
Nedir bu sorunlar; Kiralarımızı ödeyemeyeceğiz, elektrik ödenemeyecek, personel işten çıkacak, maaşları ödeyemeyeceğiz büyük bir ekonomik krizle karşı karşıya kalacağız.
Bu açıklamalar düzeltilmez ise Cuma günü saat 11:00’da Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü’nde tüm esnaf olarak eylem yapılacaktır. Rektörlük önünde çadır kurulacakır.
Eskisi gibi olmayacak bizler hayatımızı sürdürmemiz için öğrencilerin gelmesi gerekiyor, sağlık koşulları, hijyen koşulları bizler de üzerimize düşen ne varsa Mağusa esnafı olarak yapmaya hazırız.
Yurtlarla ilgili de öğrenciler geleceği zaman öğrenciler yurtlarda kayıt yaptığı için kendi odasında izole edecek kendini sonuçları negatif çıkınca da normal hayatına dönebilecekler.
Daü de irade olursa kontrollü şekilde bu süreci atlatabiliriz.
Her şey hazırken neden uçuş sayılarını arttırmıyoruz? Uçuş sayılarının derhal artması lazım öğrenciler 1 Ekim itibariyle adaya gelmek istiyorlar.
Larnaka’ya binlerce uçak inerken buraya inmemesi ne kadar doğrudur. Maskemizi takıp kurallara uyulmasına dikkat edeceğiz.
Doğu Akdeniz Üniversitesi Mütevelli heyeti, Rektörlük, Eğitim Bakanlığı bu işi çözemediği sürece hükümet, hükümet ortağı sandıkta sonuçlara katlanacaktır.
Ayşegül Baybars’tan muhaceret affı çıkışı: Turist olarak gelenleri neden affediyoruz?Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars, “Çalışma izninden mağdur ya da öğrenciler bir yere kadar anlaşılabilir ancak turist olarak gelmiş ve bu ülkenin tüm yasalarını sömürmüş birini affetmek nedir? Ayrıca turisti affedince yine turist kalmış oluyor.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:10KIBRIS
Narkotik Operasyonu: Kokain ve Hintkeneviri Ele GeçirildiLefkoşa’da “uyuşturucu madde tasarrufu, alma ve verme” suçlarından tutuklanan O.C.N. mahkemeye çıkarıldı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:08KIBRIS
Lefkoşa'da yine mide bulandıran olay: 14 yaşındaki çocuğa...Lefkoşa’da “16 yaşından küçük çocuğa cinsel istismar” suçlamasıyla tutuklanan M.K. (E-25), mahkeme huzuruna çıkarıldı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:07KIBRIS
Aynı Suçu Tekrarladı, Hapis Cezasından KurtulamadıLefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde, farklı tarihlerde işlediği uyuşturucu suçlarından yargılanan Muhammed Abullah hakkındaki dava karara bağlandı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:06KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta şap hastalığı bulaşan çiftlik sayısı 110’a yükseldi: Aşılama sürüyorRum Veteriner Dairesi, “Athienu”da (Kiracıköy) iki küçükbaş hayvan çiftliğinde şap hastalığı tespit edildiğini açıkladı, Rum Veteriner Dairesi bulaşan çiftlik sayısının 110’a yükseldiğini ve aşılama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 12:50GÜNEY KIBRIS
Redif Ekinci: Geç kalınmış bir seçime gidiyoruz, güçlü şekilde meclise dönüp hükümete talibizToplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Redif Ekinci, Nupelda Karabuğday’ın Ada TV’de hazırlayıp sunduğu programa konuk olarak hem parti vizyonuna hem de ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.04 Mayıs 2026 Pazartesi 11:11KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta yaz okulu uygulaması bu yıl da sürüyorRum Eğitim Bakanlığı, 39 devlet ilkokulu ve 25 anaokulu ile özel okullarda yaz okulu uygulamasının devam edeceğini açıkladı04 Mayıs 2026 Pazartesi 11:08GÜNEY KIBRIS
"Çalışanlar angarya çalışmama hakkını kullanarak ek mesaiye kalmayacak"Bengihan: Ek mesai ödemeleri yapılmadı; çalışanlar angarya çalışmama hakkını kullanarak ek mesaiye kalmayacak04 Mayıs 2026 Pazartesi 10:54KIBRIS
Çamlıbel'de 3 saatlik elektrik kesintisi olacakÇamlıbel’de alçak gerilim proje çalışması nedeniyle bugün 10.00–13.00 saatleri arasında Akasya, Defne, Buğday, Başak, Uluçam, Reyhan, Nergis ve Çimen sokaklarına elektrik verilemeyecek.04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:27KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta parlemento seçimi... İşte son anket...Güney Kıbrıs’ta seçim öncesi yapılan ankette hiçbir parti yüzde 20’nin üzerine çıkamadı. Öte yandan Güney Kıbrıs'ta halkın kurumlara güveninde ciddi düşüş yaşandığı gözlemlendi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:25GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.