GAÜ’DEN KARPAZ MÜJDESİ

02 Şubat 2015 Pazartesi 08:11
Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Karpaz bölgesine duydukları hassasiyeti yineleyerek, “Bölge halkının kaderi yakında tamamlanacak olan Yaşam Kampüsü ile değişmeye başlayacak” dedi. Dipkarpaz’da faaliyet gösteren turizm temsilcilerinin Eko-Argo turizm çalışmaları konusunda yaşadığı olumsuzluklar ve çözüm yolları GAÜ’de masaya yatırıldı.
GAÜ Kıbrıs Yerleşkesi Girne Kampüsü Millenium Başkanlık Ofisi toplantı salonunda yer alan toplantıya, Başbakan Yardımcılığı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi, bakanlık temsilcisi Turgut Muslu, GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, CEO’su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Asım Vehbi, Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün de katıldı.
GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar toplantıda yaptığı konuşmada, Eko-Agro turizm çalışmalarında beklenen verimin alınabilmesi için, sosyal, ekonomik ve kültürel farkındalığın artırılmasının önemini vurguladı.
Akpınar, GAÜ olarak Karpaz Bölgesi’ne duydukları hassasiyet ile inşaatı hızla ilerleyen kampüs oluşumuna imza attığını belirterek,“Bölge halkının kaderi yakında tamamlanacak olan Yaşam Kampüsü ile değişmeye başlayacak, buna yürekten inanıyorum” dedi.
Gelinen aşamada, bölge halkının turizm kültürünün artırılması ve köy pansiyonculuğundan en yüksek verimin alınabilmesi için planlanan yatırımların beklentilerin altında kalmayacağına işaret eden Akpınar, bölge halkının ekonomik gücünün artacağını, sağlanan ek gelirlerle tesislerin geliştirilebileceğini anlattı.
Toplantıya katılan sektör temsilcileri ise, özellikle teşvik yolu ile alınan kredilerin geri ödemelerinde yaşanan sıkıntılara işaret etti.
Eko-Agro turizm temsilcileri, dünya turizm literatürüne girmeyi başaran Karpaz yarımadasının doğal park ve bölge köylerinde yaşanan zorluklar ile bölge halkının Eko-Agro turizmden beklentilerini de dile getirdiler.
GAÜ Turizm ve Konaklama Meslek Yüksek Okulu Direktörü Yrd. Doç. Dr. İsmet Esenyel de toplantıdaki konuşmasında, bölge halkının “Eko Turizm Eğitimi”nden geçirilmesinin önemine işaret etti.
Esenyel, köy pansiyonculuğu, misafir ilişkileri, yöresel tatlar, yerel kültürün doğru yansıtılması gibi konularda yürütülen çabaların artırılması gerektiğine işaret etti.
Esenyel, GAÜ Başkanlık Ofisi’nce kurulan Uluslararası Turizm ve Eğitim Birliği’nin (INTEB) 2012 yılı itibarı ile bölge için çok ciddi araştırmalar içerisinde olduğunu vurguladı.
AKPINAR: “GEREKEN YAPILACAK”
Toplantının sonunda yeniden söz alan GAÜ Kurucu Rektör ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Dipkarpaz Eko-turizm Kooperatifi ile Girne Amerikan Üniversitesi’nin bütün organlarının birlikte hareket ederek, bölgedeki alternatif turizm ve olanaklarının artırılmasının önemine dikkat çekti. Akpınar, Karpaz yarımadasının sakin ve dinginliğinin korunarak, bölge halkının farkındalığının da yükseltilerek hareket edileceğini, ortak pazarlama faaliyetlerini geliştirerek, Karpaz bölgesindeki turizm olgusunun geliştirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
Mahkeme İlanı.. Dava No: 32/2026Mahkeme İlanı.. Dava No: 32/202604 Mayıs 2026 Pazartesi 15:30KIBRIS
Ayşegül Baybars’tan muhaceret affı çıkışı: Turist olarak gelenleri neden affediyoruz?Bağımsız Milletvekili Ayşegül Baybars, “Çalışma izninden mağdur ya da öğrenciler bir yere kadar anlaşılabilir ancak turist olarak gelmiş ve bu ülkenin tüm yasalarını sömürmüş birini affetmek nedir? Ayrıca turisti affedince yine turist kalmış oluyor.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:10KIBRIS
Narkotik Operasyonu: Kokain ve Hintkeneviri Ele GeçirildiLefkoşa’da “uyuşturucu madde tasarrufu, alma ve verme” suçlarından tutuklanan O.C.N. mahkemeye çıkarıldı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:08KIBRIS
Lefkoşa'da yine mide bulandıran olay: 14 yaşındaki çocuğa...Lefkoşa’da “16 yaşından küçük çocuğa cinsel istismar” suçlamasıyla tutuklanan M.K. (E-25), mahkeme huzuruna çıkarıldı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:07KIBRIS
Aynı Suçu Tekrarladı, Hapis Cezasından KurtulamadıLefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde, farklı tarihlerde işlediği uyuşturucu suçlarından yargılanan Muhammed Abullah hakkındaki dava karara bağlandı.04 Mayıs 2026 Pazartesi 13:06KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta şap hastalığı bulaşan çiftlik sayısı 110’a yükseldi: Aşılama sürüyorRum Veteriner Dairesi, “Athienu”da (Kiracıköy) iki küçükbaş hayvan çiftliğinde şap hastalığı tespit edildiğini açıkladı, Rum Veteriner Dairesi bulaşan çiftlik sayısının 110’a yükseldiğini ve aşılama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.04 Mayıs 2026 Pazartesi 12:50GÜNEY KIBRIS
Redif Ekinci: Geç kalınmış bir seçime gidiyoruz, güçlü şekilde meclise dönüp hükümete talibizToplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Redif Ekinci, Nupelda Karabuğday’ın Ada TV’de hazırlayıp sunduğu programa konuk olarak hem parti vizyonuna hem de ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.04 Mayıs 2026 Pazartesi 11:11KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta yaz okulu uygulaması bu yıl da sürüyorRum Eğitim Bakanlığı, 39 devlet ilkokulu ve 25 anaokulu ile özel okullarda yaz okulu uygulamasının devam edeceğini açıkladı04 Mayıs 2026 Pazartesi 11:08GÜNEY KIBRIS
"Çalışanlar angarya çalışmama hakkını kullanarak ek mesaiye kalmayacak"Bengihan: Ek mesai ödemeleri yapılmadı; çalışanlar angarya çalışmama hakkını kullanarak ek mesaiye kalmayacak04 Mayıs 2026 Pazartesi 10:54KIBRIS
Çamlıbel'de 3 saatlik elektrik kesintisi olacakÇamlıbel’de alçak gerilim proje çalışması nedeniyle bugün 10.00–13.00 saatleri arasında Akasya, Defne, Buğday, Başak, Uluçam, Reyhan, Nergis ve Çimen sokaklarına elektrik verilemeyecek.04 Mayıs 2026 Pazartesi 09:27KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.