“FİBER DÖNÜŞÜM PROTOKOLÜ”... PROJEYE, 100 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE YATIRIM YAPILACAK
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti arasında “Fiber Dönüşüm Protokolü” imzalandı.

11 Temmuz 2025 Cuma 15:49
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin fiber optik altyapısını geliştirmek ve fiber kablolar üzerinden sunulan hizmetleri hanelere ve işletmelere ulaştırmak amacıyla hayata geçirilecek proje için protokole, Başbakan Ünal Üstel ile Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz imza koydu. Protokol, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar huzurunda imzalandı.
Lefkoşa Concorde Tower’da düzenlenen imza törenine; Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Başbakan Ünal Üstel, TC Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri ve Türk Telekom CEO’su Ümit Önal’ın yanı sıra bakanlar, milletvekilleri, sektör temsilcileri ve davetliler katıldı.
Yaklaşık 100 milyon doların üzerinde yatırımla ve yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilecek projenin 12 ayda tamamlanması öngörülüyor. Proje, Türk Telekom tarafından Telekomünikasyon Dairesi iş birliğiyle yürütülecek ve bu kapsamda iki kurum arasında iş birliği protokolü imzalanacak.
İmza töreninde Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Başbakan Ünal Üstel ve Türk Telekom CEO’su Ümit Önal birer konuşma yaptı.
- Önal: “Bir yıl içerisinde 150 bin hane, yüksek hızlı Avrupa standartlarında fiber internet altyapısına kavuşacak”
Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, törende yaptığı konuşmada, Türk Telekom olarak 185 yıllık tecrübeyle dijital çağın olanaklarını başta Kıbrıs olmak üzere bölge coğrafyasının tamamına yayma hedeflerinin, Türkiye’yi bölgesel bir teknoloji merkezi haline getirme vizyonuyla örtüştüğünü belirtti.
Bu anlamlı projede yer almaktan şahsı ve şirketi adına büyük bir memnuniyet, mutluluk ve gurur duyduğunu ifade eden Önal, projeyi Türk Telekom’a emanet eden yetkililere teşekkür etti.
Talimatı aldıkları günden itibaren KKTC Başbakanlığı, ilgili bakanlıklar ve yetkili otoritelerle uyum içinde proje fizibilitelerini yaptıklarını, yol haritası ve zaman planlamasını hazırladıklarını söyleyen Önal, “Telekomünikasyon Dairesi ile yapacağımız protokolle ilk kazmayı vurmayı heyecanla bekliyoruz” dedi.
- Projeye, 100 milyon doların üzerinde yatırım yapılacak
Bir yıl içerisinde KKTC’deki 150 bin hanenin yüksek hızlı, Avrupa standartlarında fiber internet altyapısına kavuşacağını kaydeden Önal, proje için 100 milyon doların üzerinde yatırım yapılacağını ve adada hizmet veren tüm işletmeciler ile bu alandaki paydaşlarla tam bir uyum içinde çalışacaklarını söyledi.
Kuzey Kıbrıs’ın dijital geleceğine katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını da dile getiren Önal, projeye destek veren tüm paydaşlara teşekkür etti.
Girne’de 3 el silah sesi!Girne'de "Dur" İhtarına Uymayan Sürücüye Polis Ateş Açtı29 Haziran 2026 Pazartesi 21:06GİRNE
Solyalı: Bu yıl iki seçim yapılacağı kesinleştiCTP Milletvekili Ürün Solyalı, Seçim ve Halkoylaması Yasa’nın herhangi bir yasa olmadığını vurgulayarak, ortak akıl aranmasının önemine vurgu yaptı.29 Haziran 2026 Pazartesi 20:57KIBRIS
Serdar Denktaş: "Türkiye ile hiçbir zaman kavga etmedim, etmem de"Serdar Denktaş, Annan Planı sürecindeki rolünden Türkiye ile ilişkilerine, koalisyon tercihlerinden siyasi duruşuna kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.29 Haziran 2026 Pazartesi 15:50KIBRIS
Meral Eroğlu’ndan Sevgül Uludağ’a duygusal veda3’üncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu, yaşamını yitiren araştırmacı gazeteci Sevgül Uludağ için kaleme aldığı duygusal mesajda, yıllara dayanan dostluklarını ve Uludağ’ın kayıp şahısların bulunması için verdiği mücadeleyi anlattı.29 Haziran 2026 Pazartesi 15:33KIBRIS
Kallas: Kıbrıs meselesinde barışçıl çözüme ulaşılması birçok sorunun önünü açacakKallas, Türkiye-AB ilişkileri, NATO Ankara Zirvesi ve Orta Doğu’daki gelişmeler konusunda Brüksel’de AA muhabirine açıklamalarda bulundu.29 Haziran 2026 Pazartesi 14:56KIBRIS SORUNU
Asgari Ücret Tespit Komisyonu yarın toplanacakÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hür-İş'in başvurusu doğrultusunda Asgari Ücret Saptama Komisyonu'nun bu yıl normal takvimden önce, yarın toplanacağını açıkladı.29 Haziran 2026 Pazartesi 14:50KIBRIS
Meteoroloji Dairesi: Hava sıcaklığı 39 dereceye kadar yükselecekMeteoroloji Dairesi, 30 Haziran-6 Temmuz döneminde bölgenin sıcak ve nispeten nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacağını açıkladı.29 Haziran 2026 Pazartesi 14:49KIBRIS
Güzelyurt-Kalkanlı yolunda çıkan yangında 18 zeytin ağacı zarar gördüGüzelyurt-Kalkanlı yolu üzerinde yol kenarında çıkan yangında yaklaşık 12 dönümlük alan ile 18 zeytin ağacı zarar gördü.29 Haziran 2026 Pazartesi 14:16KIBRIS
Karaoğlanoğlu'nda ruhsatsız zıpkınla avlanan iki kişiye para cezasıKaraoğlanoğlu'nda denizde ruhsatsız ve şamandırasız şekilde zıpkınla balık avladıkları tespit edilen iki kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.29 Haziran 2026 Pazartesi 14:13GİRNE
Demirhan'da meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili aranan zanlı tutuklandıOlayın polisin bilgisine gelmesinin ardından yürütülen ileri soruşturmada, hırsızlık olayının zanlısı olarak aranan R.T. (30), 28 Haziran 2026 tarihinde Metehan Kara Geçiş Kapısı'ndan KKTC'ye giriş yaptığı sırada tespit edilerek tutuklandı.29 Haziran 2026 Pazartesi 14:12KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.