FEYZİOĞLU: HAKKINIZI HELAL EDİN, VARSA BİR HAKKIM BİN DEFA HELAL OLSUN… HOŞÇA KALIN…
Prag’a atanan ve bugün görev süresinin son günü olan Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, veda mesajı yayımlayarak, “Hakkınızı helal edin, varsa bir hakkım bin defa helal olsun… Hoşça kalın…” ifadelerini kullandı.

14 Ağustos 2024 Çarşamba 12:55
Metin Feyzioğlu mesajında, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın takdir ve tensipleriyle atandığım Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği görevim, yaklaşık iki yıl gece gündüz demeden Devletim, Milletim, vatandaşlarımız, Kıbrıs Türkleri ve milli davamızın hizmetinde geçtikten sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir başka kamu görevi tevdi edilmiş olması nedeniyle bugün sona eriyor” ifadelerini kullandı.
“Serim’e üstün başarılar diliyorum”
Feyzioğlu, “Zat-ı Alilerine gösterdikleri güven ve her daim verdikleri destek için şahsım ve ailem adına en derin şükranlarımı sunuyorum. Yeni atanan Büyükelçimiz Yasin Ekrem Serim’e de üstün başarılar diliyorum” açıklamasını yaptı.
Herkese teşekkür etti…
Feyzioğlu, mesajında şöyle devam etti:
“Görev sürem boyunca güven ve desteklerini hiç esirgemeyen Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’a, önceki Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Fuat Oktay’a, Meclis Başkanımıza, Dışişleri Bakanımız Sayın Hakan Fidan’a, önceki Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na, tüm kabine üyelerimize, Parlamentolar Arası Dostluk Grubu üyelerine, ilgili kurum ve kuruluşların yöneticilerine, bağlı olduğumuz bakan yardımcımız Mehmet Kemal Bozay’a, KDGM Büyükelçimiz Burak Özügergin’e, KDGY Umut Topçuoğlu’na, Kıbrıs İşleri Koordinatörü değerli dostum Yüksel Karadeniz’e, KTBK Tümgeneral Sebahattin Kılıç ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanımız Tümgeneral Osman Aytaç ile ekiplerine, önceki komutanlarımız Korgeneral Sezai Öztürk ve Korgeneral Zorlu Topaloğlu’na, birlikte çalışmaktan onur duyduğum Lefkoşa Büyükelçiliği Ailemizin her bir ferdine, TİKA’mıza, Yunus Emre’mize, Maarif Vakfımıza, THY’mize ve Pegasus’umuza, içten şükranlarımı sunuyorum.
Benden önce görev yapmış ve hakkın rahmetine kavuşmuş tüm Lefkoşa Büyükelçilerimize, büyükelçilik çalışanlarına Allah’tan Rahmet, hayatta olanlara sağlık diliyorum.
Çok yakın çalışma fırsatı bulduğum KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’a, Başbakan Sayın Ünal Üstel’e, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sayın Zorlu Töre’ye, Yüksek Mahkeme Başkanı Sayın Bertan Özerdağ’a, önceki Başkan Sayın Narin Şefik’e, Başsavcı Sarper Altıncık’a ve onların ekiplerine, Başbakanlık ve bakanlık müsteşarlarına, kendilerine değer verildiğini gördüklerinde canla başla çalışan memurlara, Kıbrıs Türk Barolar Birliği’ne, sevgili hukukçu meslektaşlarıma, KKTC Merkez Bankası Başkanı değerli dostum Rifat Günay ve ekibine, Polis Genel Müdürlüğüne, tek tek tüm asker ve polis güvenlik görevlilerine, Sivil Savunma, İtfaiye ve Orman Teşkilatlarına, Ercan Havalimanı’nın tüm çalışanlarına, bilim insanlarına, yazarlara, edebiyatçılara, sanatçılara, KKTC’nin kalkınması için çaba sarfeden girişimcilere, değerli parti genel başkanlarına, milletvekillerine, belediye başkanlarına, oda, sendika, birlik ve STK başkanlarına, üyelerine, muhtarlara, öğretmenlerimize, din görevlilerimize, okul müdürlerimize, basın mensuplarına, spor camiasına ve sayamadığım daha nice kişi ve kuruma içtenlikle teşekkür ediyorum.”
“Yürek makamı kalıcı”
“Makamlar geçici. Yürek makamı kalıcı” ifadelerini kullanan Feyzioğlu, “Kıbrıs Türk halkının yüreğine girebildiysek ben ve ailem için en büyük ödül bu olacaktır” dedi.
Feyzioğlu, “Ömrümün sonuna kadar Devletimize ve Kıbrıs Milli Davamıza, dün olduğu gibi bugün ve yarın da karşılık beklemeden hizmete devam etmek azim ve kararlılığıyla cennet vatan KKTC’ye ve Kıbrıs Türk Halkına, burada bizi evimizde gibi hissettiren tüm dostlarımıza, tertemiz yürekleri vatan ve anavatan aşkıyla atan kardeşlerime Allaha ısmarladık diyorum” açıklamasını da yaptı.
“Bu bir veda değil”
Bunun bir veda olmadığını dile getiren Feyzioğlu, “Giderken yüreğimin bir parçasını burada bırakıyor ve kardeş vatan sevgisini de sonsuza dek yaşatmak üzere kalbimin en müstesna yerinde beraberimde götürüyorum. Hakkınızı helal ediniz. Varsa bir hakkım bin defa helal olsun. Hoşça kalınız.” ifadelerini kullandı.
Yaz yağmuru en çok nereye düştüSon 24 saatte en fazla yağış Kantara’ya düştü14 Haziran 2026 Pazar 11:53KIBRIS
Karneler yarın dağıtılıyor: 57 bin 514 öğrenci yarın karne alarak yaz tatiline çıkacakİlköğretim, ortaöğretim ve mesleki teknik öğretim kurumlarında öğrenim gören 57 bin 514 öğrenci ile yaklaşık 6 bin 500 öğretmen yaz tatiline çıkarken, yeni eğitim öğretim yılı 14 Eylül’de başlayacak.14 Haziran 2026 Pazar 11:48KIBRIS
İncirli: Sektörlerin önünü açacak politikaları hayata geçireceğizCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, sektörlerin önünü açacak politikaları hayata geçireceklerini kaydetti.14 Haziran 2026 Pazar 11:43KIBRIS
Seçimler 6 Aralık'ta olması yönünde UBP'de görüş birliğiUBP Milletvekili Zorlu Töre, yerel seçimler ile merkezi seçimlerin 6 Aralık’ta birlikte yapılması yönünde parti grubunda görüş birliği oluştuğunu açıkladı.14 Haziran 2026 Pazar 11:23KIBRIS
LTB’den Asfaltlama DuyurusuLefkoşa Türk Belediyesi, Yenişehir bölgesinde bulunan Şehit Mustafa Hasan Sokak ile Şehit O. Mustafa Sokak’ta 15 Haziran Pazartesi gününden itibaren asfaltlama çalışmalarına başlayacak.14 Haziran 2026 Pazar 11:16KIBRIS
sevimsu yazganarıkan’dan dünya şampiyonasında çifte zafer12-17 Haziran 2026 tarihleri arasında Oslo’da düzenlenen 2026 WPA Juniors Heyball World Championship’nda Avrupa Karması’na seçilen Sevimsu Yazganarıkan, turnuvaya başarılı bir başlangıç yaptı.14 Haziran 2026 Pazar 11:00DİĞER SPORLAR
Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yarın toplanıyorCumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, yarın yasama gündemiyle toplanacak. Genel Kurul’un gündeminde Daimi İkamet İzni, Yabancılar ve Muhaceret, Yurttaşlık ile Doğum ve Ölümlerin Kaydı yasalarında değişiklik öngören dört yasa tasarısı yer alıyor.14 Haziran 2026 Pazar 10:59KIBRIS
Girne’de Eğlence Mekanlarına Denetim: 5 İşletmeye Yasal İşlemDenetimlerde ayrıca dört ayrı işletmenin de belirlenen mekan kapatma saatine uymayarak faaliyetlerini sürdürdüğü belirlendi.14 Haziran 2026 Pazar 10:55GİRNE
LAÜ’de 33. Mezuniyet Coşkusu: 1832 Öğrenci Diplomasını AldıLefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ), 2025-2026 Akademik Yılı mezunlarını düzenlenen 33. Mezuniyet Töreni ile geleceğe uğurladı. Lefke 16 Ağustos Kurtuluş Stadyumu’nda gerçekleştirilen törende 1832 öğrenci diplomalarını alarak mezuniyet sevincini yaşadı.14 Haziran 2026 Pazar 10:45LAÜ - LEFKE AVRUPA ÜNİVERSİTESİ
Gazimağusa bölgesindeki bazı yerleşim yerlerinde yarın elektrik kesintisi uygulanacakKıbrıs Türk Elektrik Kurumu, Akım Temini Projesi kapsamında orta gerilim şebekesinde yapılacak çalışmalar nedeniyle yarın Gazimağusa bölgesindeki bazı köy ve bölgelerde yaklaşık iki saatlik elektrik kesintisi uygulanacağını duyurdu.14 Haziran 2026 Pazar 10:41GAZİMAĞUSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.