FACEBOOK'TAN TANIŞTIĞI KADINA ASKERİ SIRLARI AÇIKLAYAN HİNT ASKER YARGILANIYOR: EROTİK FOTOĞRAFLARLA KANDIRILDI
Facebook üzerinden tanıştığı bir kadına aşık olup Pakistan istihbaratına gizli bilgiler sağlayan Hindistan ordusu mensubu bir askerin, 3 yıl hapis istemiyle yargılandığı açıklandı.

16 Ocak 2019 Çarşamba 20:30
Askerin tutuklanması, Hindistan Genelkurmay Başkanı tarafından konuyla ilgili yapılan uyarıdan kısa süre sonra gerçekleşti. General Bipin Rawat, Hindistan ordu mensuplarına internet üzerinden kurulan tuzaklar konusunda uyarıda bulunmuştu.
İsminin Sombir Singh olduğu öğrenilen ve geçen hafta Pakistan sınırındaki Jaisalmer'de yakalanan 22 yaşındaki askerin, Facebook üzerinden tanıştığı ve kendisini Hindistan'ın kuzeyinde bulunan Jammu bölgesindeki Hemşirelik Kıtası'nda görevli asker olarak tanıtan bir kadınla ilişki kurduğu öğrenildi.
EROTİK FOTOĞRAFLARINI GÖNDERDİ
Rajasthan polisi tarafındnan yapılan açıklamaya göre, kendisini Anika Chopra olarak tanıtan kadının, 7 ay boyunca mesajlaştığı Singh'i cinsel içerikli mesajlar ve gönderdiği erotik fotoğraflarla kandırdığı belirtildi.
Singh'le uzun süre konuşan kadının, bir süre sonra ise kendisine askeri operasyonlarla ilgili sorular sormaya başladığı öğrenildi.
Genç asker ise, kadının bu sorularını cevapsız bırakmayarak ona Hint tankları, zırhlı personel taşıyıcıları, bölgedeki çeşitli silahlar ve ordu birliklerinin yerlerini gösteren çok gizli belgelerin fotoğraflarını gönderdi.Polis tarafından yapılan açıklamada ayrıca, yapılan ön söruşturmayla birlikte Singh'in verdiği bilgiler karşılığında 56 pound'a denk gelen bir miktarda ödeme yapıldığı, bu ödemenin ise şüphe çekmemek adına Singh'in erkek kardeşinin hesabına yatırıldığı belirtildi.
Singh'in ise bu paraları bir süre geçtikten sonra kendi hesabına aktardığı tespit edildi.
ŞÜPHELİ PAKİSTAN İSTİHBARATI
Yapılan soruşturmalarda, Facebook hesabının Pakistan'ın Karaçi şehrinden yönetildiği öğrenilirken, şüpheli olarak ise Pakistan'ın dış istihbarattan sorumlu kurumu Servislerarası İstihbarat için Direktörlük (ISI) organizasyonu işaret edildi.
Polisin, söz konusu Facebook hesabıyla konuşmuş olabilecek 50'ye yakın askerle ilgili de inceleme başlatttığı öğrenildi.
Hindistan Genelkurmay Başkanı Gen Rawat ise, Pakistan istihbarat servislerinin Bollywood oyuncularının isimlerini kullanarak askerlere tuzak kurduğu konusunda uyarılarda bulunmuştu.
'GERÇEKTEN DE SİZLERLE ARKADAŞ OLACAKLARINI MI DÜŞÜNÜYORSUNUZ?'
Geçen hafta Yeni Delhi'de düzenlenen yıllık basın toplantısında konuşan Rawat, askerlere seslenerek "Bollywood aktrislerinin gerçekten de sizlerle arkadaş olmak isteyeceğini mi düşünüyorsunuz?" ifadelerini kullanmıştı. Hindistan'da ünlü isimlerin isimleri kullanılarak çok sayıda dolandırıcılık ve tuzak kurma olayları yaşanıyor.
Yargılamasına devam edilen Singh ise, suçlu bulunması halinde 3 yıl hapisle cezalandırılacak.
İskele'de 49 yaşında vefat ettiİskele'de ani ölüm: 49 yaşındaki Yavuz Holat hayatını kaybetti25 Mart 2026 Çarşamba 23:20İSKELE
Tufan Erhürman, Nikos Hristodulidis’in son açıklamalarına sert tepkiTufan Erhürman, Nikos Hristodulidis’in son açıklamalarına sert tepki gösterdi.25 Mart 2026 Çarşamba 23:08KIBRIS SORUNU
Akaryakıta bir zam dahaYapılan yeni zamma göre 95 Oktan 61,12, 98 Oktan 62,12, Eurodizel 60,00 ve Gazyağı 71,43 TL oldu. Kaynak: Akaryakıta bir zam daha!25 Mart 2026 Çarşamba 22:33KIBRIS
Tosunoğlu: Düşünce suçlusu yaratacak bir metne onay vermemBağımsız Milletvekili Hasan Tosunoğlu, Meclis gündeminde bulunan Ceza (Değişiklik) Yasa Tasarısı ile ilgili yazılı bir açıklama yaparak, kamuoyunda yürüyen tartışmaları dikkatle takip ettiğini belirtti.25 Mart 2026 Çarşamba 22:21KIBRIS
Harmancı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile bir araya geldiLefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, kardeş şehir İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay ile bir araya geldi.25 Mart 2026 Çarşamba 16:54LEFKOŞA
Yüksek öğrenim burs müracaatları 31 Mart’ta sona eriyor2025-2026 eğitim öğretim yılı Bahar Dönemi burs başvuruları 31 Mart Salı günü sona erecek.25 Mart 2026 Çarşamba 16:53KIBRIS
Epic Games 1000 kişiyi kovacak: Fortnite eskisi kadar popüler değilmişFortnite oyununun geliştiricisi Epic Games ‘ilgi azaldı’ diye en az 1000 çalışanını kovacağını duyurdu.25 Mart 2026 Çarşamba 14:24TEKNOLOJİ
Makina Mühendisleri Odası, traktör kullanımında alınması gereken tedbirlere dikkat çektiKıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) bağlı Makina Mühendisleri Odası (MMO), traktör kullanımında bazı tedbirler alınması gerektiğini belirtti25 Mart 2026 Çarşamba 12:31KIBRIS
Erdoğan: Hürmüz'ün kapanması küresel ekonomiyi türbülansa soktuHürmüz Boğazı'nın kapanmasının küresel ekonomide ciddi türbülans yarattığını belirten Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, petrol fiyatlarının kısa sürede yüzde 40 arttığını söyledi.25 Mart 2026 Çarşamba 12:25TÜRKİYE
"Guterres Barış Planı" HazırlığıBirleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres’in Kıbrıs sorununa yönelik yeni bir barış planı hazırlığı içerisinde olduğu yönündeki gelişmeler gündemdeki yerini koruyor25 Mart 2026 Çarşamba 12:06KIBRIS SORUNU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.