ERSİN TATAR'DAN HÜKÜMETE DÖVİZ ELEŞTİRİSİ
Halkımızın sıkıntısı ekonominin yeterince büyümemesi, ekonomik gücünün ortaya çıkan ihtiyaçlarının karşısında yetersiz kalmasıdır.

28 Ağustos 2015 Cuma 13:19
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkan adayı, Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar, “ dövizdeki yükselişin tahribatı yaşanırken hükümetin hala sektörleri, çalışanları ve toplumun diğer kesimlerini birlikte kapsayacak gerçekci ve ekonomik realitelere uygun bir önlemler dizisini karara bağlayamamasının büyük bir hata olduğunu” vurguladı.
Ersin Tatar, “ Kıbrıs Türkü’nü rahatsız eden asıl sorunun ekonomik sıkıntılar olduğunu, bunu aşmanın yolunun ise dünyayı iyi bilmek, gelişmeleri doğru okumak, ekonomik kararları zamanında almak ve uygulamaktan geçtiğini” kaydetti.
Tatar açıklamasında şunları belirtti:
“ KKTC halkının devletinin varlığı ile ilgili hiç bir sorunu yoktur. Halkımızın sıkıntısı ekonominin yeterince büyümemesi, ekonomik gücünün ortaya çıkan ihtiyaçlarının karşısında yetersiz kalmasıdır.
Yapılması gereken ülkeyi süratle yüksek büyüme hızına ulaştırmaktır. Bunun reçetesi de bellidir; Yatırımcıların önü net bir şekilde açılmalı, KKTC yatırımcılarının haklı istemleri dikkate alınmalı, yarım kalmış alt yapı yatırımları ve tesislerin süratle bitirilmesine gidilmeli, özelleştirmeye, kamunun verimli çalışmasına ağırlık verilmeli, maaş ve ücret artışlarını engelleyici tutum takınmak yerine pastayı büyütecek çalışanların haklarını alacakları, bunun neticesinde piyasanın canlanacağı bir politika izlenmeli ve Anavatan Türkiye’nin bu politikayı desteklemesi sağlanmalıdır. Vergi ve gümrük politikalarımız gözden geçirilmeli yüksek kalkınma hızını sağlayıcı ekonomik tedbirleri destekleyen bir anlayışla yeni bir düzenlemeye tabi tutulmalıdır.
Ancak şu anda acil olarak yapılması gereken dünyada ve ülkemizde yaşanan sıkıntıları göz önünde bulundurarak gereken kararları almaktır.
Hükümetin aradan nerdeyse bir ay kadar bir zaman geçmesine rağmen gereken kararları alamaması ciddi bir eksikliktir.
Gerekirse toplantılar aralıksız olarak devam ettirilmeli ve alınacak kararlar derhal uygulamaya konularak ülke rahatlatılmalıdır.
Her kesimden insanlarımız haklı olarak gelişmelerden huzursuzluk duyarken hükümetin hareketsiz kalması alınacak önlemlerin hala karara bağlanamaması kabul edilemez bir durumdur.
İş insanları, tarım kesimi, turizmci, sanayici, tüccar, kamu ve özel sektör çalışanları, emekliler, döviz borcu olanlar, çocuğunu okula hazırlayan insanlarımız acil olarak önlem alınmasını beklerken hükümet kayıtsız bir şekilde köşesine çekilmiş olarak duramaz.”
Mehmetali Güröz: Hayat pahalılığı ödenmezse 11 Şubat’tan itibaren süresiz greve gideceğizKoopbank iştiraklerinde çalışanların maaşlarına Toplu İş Sözleşmesi gereği yansıtılması gereken yüzde 21,66’lık hayat pahalılığı oranının ödenmedi02 Şubat 2026 Pazartesi 13:56KIBRIS
Yeşil Barış Hareketi: İskele’de denize sıfır 21 dönüm orman rant uğruna yok ediliyorİskele’de denize sıfır 21 dönümlük orman alanının imar planına aykırı şekilde kiralandığını, planlama onayı ve inşaat ruhsatı verilmesine rağmen ağaç kesiminin yasak olduğu sahada yaklaşık 10 dönümlük ormanın tamamen söküldüğünü ifade etti.02 Şubat 2026 Pazartesi 13:54İSKELE
Girne-Tatlısu anayolunda takla atan araç sürücüsü yaralandıGirne-Tatlısu Anayolu’nda dikkatsiz seyreden bir aracın kavşakta başka bir araçla çarpışması sonucu LJ 328 plakalı araç takla attı; sürücü Kemal Numan Mehmet, kaburga kırığıyla hastanede müşahede altına alındı.02 Şubat 2026 Pazartesi 13:52KIBRIS
Girne’de 1 yaşındaki bebek yaşamını yitirdi!Girne’de mikrosefali hastası olan 1 yaşındaki Nafi Kocaman, ikametgâhlarında yaşamını yitirmiş halde bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 12:52KIBRIS
Zeki Çeler: Dokunulmazlık zırhının arkasına saklanmayın; sandığı kurun, yargının yolunu açınTDP Genel Başkanı Zeki Çeler, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yargı kurumlarının son birkaç yıl içinde iki milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Meclis’e yazı gönderdiğini, ancak her iki talebin de geri çevrildiğini belirtti02 Şubat 2026 Pazartesi 12:47KIBRIS
Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklar sosyal paylaşım sitelerine giremeyecekÇocukların dijital dünyada güvenliğini sağlamak için sosyal ağ sağlayıcılarının daha etkin önlemler almasının gerekliliği vurgulanan sunumda, çocukların dijital bağımlılıklardan korunması gerektiği belirtildi.02 Şubat 2026 Pazartesi 11:43TÜRKİYE
Sahte prezervatif operasyonu: 25 bin ürün ele geçirildiGüney Kıbrıs'ta sahte prezervatif operasyonu: 25 bin ürün ele geçirildi02 Şubat 2026 Pazartesi 11:42GÜNEY KIBRIS
Altın fiyatlarında sert düşüş: Gramı 6 bin 177 liradan işlem görüyorAltının gramı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 6 bin 177 liradan işlem görüyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 10:39KIBRIS
Dolardan yeni rekor!Dolar rekor tazeledi02 Şubat 2026 Pazartesi 10:16KIBRIS
Yeni haftada hava nasıl olacak?Meteoroloji Dairesi’nin son tahminlerine göre, 31 Ocak-6 Şubat tarihleri arasında bölge, alçak basınç sistemi ile üst atmosferdeki soğuk ve nemli hava kütlesinin etkisi altında kalacak.02 Şubat 2026 Pazartesi 10:03HAVA DURUMU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.