05 Aralık 2025
  • Lefkoşa20°C
  • Mağusa20°C
  • Girne19°C
  • Güzelyurt18°C
  • İskele20°C
  • İstanbul14°C
  • Ankara4°C

ERKUT YILMABAŞAR YAZDI.. SEÇİM NOTLARI 3

Erkut Yılmabaşar yazdı.. Seçim Notları 3

Erkut Yılmabaşar yazdı.. Seçim Notları 3

15 Ekim 2025 Çarşamba 09:28

Seçim Notcukları – 3

Seçimin son üç gününe girmiş bulunuyoruz. Artık bazı tespitleri daha net ve gözle görülür şekilde yazmak mümkün:

1-İskele ve Güzelyurt dâhil olmak üzere 6 ilçe merkezinde Tufan Erhürman yarışı önde götürüyor.

2- Lefkoşa ve Girne’de Erhürman’ın seçimi açık farkla kazanacağı konuşuluyor.

3- Birçok köyde Ersin Tatar önde görünse de, bunun seçimi kazanmaya yetip yetmeyeceği konusunda ekibinde ciddi endişeler var.

4- Kalan kısa sürede adayların televizyon performansları, seçmeni etkileyecek ve kararını değiştirecek ölçüde önem taşıyor. Bu nedenle iki güçlü adayın karşı karşıya gelip fikirsel düzeyde tartışması kritik görünüyor.

5- Tufan Erhürman, Türkiye’den ünlü sanatçı desteği olmadan Mağusa’nın tarihi Namık Kemal Meydanı’nı doldurmayı başardı.

6- Başkan Süleyman Uluçay’ın herkesi kucaklayan tavrı, Mağusa’da rüzgarın Erhürman’dan yana esmesinin en büyük nedenlerinden biri.

7- Kıbrıs Türk halkının nabzını tutan araştırmalara göre, bu seçimde Kıbrıs sorunu önceki yıllara kıyasla belirleyici bir faktör değil.

8-Seçmenlerin öncelikleri arasında ekonomik istikrar, kamu yönetiminde şeffaflık, gençlerin geleceği ve hayat pahalılığıyla mücadele öne çıkıyor.

namik-kemal.jpg

Fotoğraf: Tufan Erhürman Halk Buluşması - 14.10.2025 Namık Kemal Meydanı Gazimağusa

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA