ERHÜRMAN: MEMLEKET ELİMİZDEN GİDİYOR
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, gereksiz tartışmalarla vakit öldürmenin zamanı olmadığını belirterek, “Memleket elimizden gidiyor” dedi.

01 Temmuz 2024 Pazartesi 14:03
CTP’den yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs TV’de Ahmet Kaptan’ın sorularını yanıtlayan Erhürman, Ankara ziyaretini de değerlendirerek, yaptıkları görüşmelerle ilgili bilgi verdi.
-“Geri döndürülemez zararlar veriyorlar”
Kontrolsüz nüfus artışına değinen Erhürman, bu sorunla, yabancı düşmanlığı konularının tartışılmaya başlandığını ifade etti. Ülkede bazı şeylerin kontrolsüz şekilde büyümeye devam ettiğini kaydeden Tufan Erhürman, üniversite sayısının kontrolsüz şekilde arttığını belirtti.
Ülke ölçeğinin, 23 üniversiteyi denetleyecek seviyede olmadığını dile getiren Erhürman, “Milli Eğitim Bakanlığı'nda kaç müfettişle 23 üniversiteyi denetleyeceksiniz?” diye sordu ve tüm sorunların birbiriyle bağlantılı olduğunu vurguladı.
Ülke ölçeğini dikkate alarak, kontrollü biçimde büyümenin önemine işaret eden Erhürman, “Beni en çok endişelendiren gelişme, kontrolsüz büyümedir. Bunlar, geri döndürmekte de zorlanacağınız şeylerdir. Bu ülkeyi yönetiyorum diye iddia eden arkadaşlar, geri döndürülemez zararlar da vermeye başladılar” şeklinde konuştu.
-Ankara ziyaretinde dört konu başlığı
Özgür Özel’in, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı olduktan sonra ilk ziyaretini Kıbrıs’a yaptığını anımsatan Erhürman, ekibiyle birlikte partilerini de ziyaret ettiğini söyledi. Ardından gelen davetle Ankara’ya gittiklerini ifade eden Erhürman, Ankara’da CHP’nin yanı sıra, Adalet ve Kalkınma Partisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve bazı gazetecilerle görüşmeler yaptıklarını kaydetti.
Erhürman, TOBB ile ekonominin gidişatını görüştüklerini belirterek, Adalet ve Kalkınma Partisi’nde Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş ile görüşme yaptıklarını hatırlattı. Görüşmelerde dört konu başlığının olduğunu dile getiren Erhürman, “Bizim dört başlığımız vardı. Biri Kıbrıs sorunundaki gelişmelerdi. Diğeri ise Türkiye’ye gidip de giremeyen insanlarımızın sorunuydu. Mülkiyet ve Hizbullah tehditleri de diğer konu başlıklarıydı” dedi.
-“Diyalog kurma fırsatı yakaladık”
Ankara’daki görüşmeler hakkında bilgi veren CTP Genel Başkanı Erhürman, şunları söyledi:
“Kendi görüşlerimizi ayrıntılı olarak paylaşma fırsatı yakaladık. Diyalog, monolog olmayan şeydir. Önemli olan karşı tarafı dinleyip anlamak ve karşı tarafın da sizi dinleyip anlamasıdır. Diyalog eksikliği vardı, bu diyaloğu kurma fırsatı yakaladık.”
CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs sorunuyla ilgili neyi yanlış bulduklarını ve ne istediklerini anlatma fırsatı yakaladıklarını ifade ederek, Ankara’da gazetecilerle yaptıkları görüşmenin önemine de işaret etti.
Tufan Erhürman, “CTP olarak, KKTC’nin iç gündemini Türkiye ile konuşma tavrı içerisinde hiç olmadık. Türkiye’den bir şey talep edelim de aranje olsun yaklaşımımız da olmadı. Bizim kurduğumuz diyalog hem Türkiye’yi hem KKTC’yi ilgilendiren meseleler üzerinedir” dedi.
Mülkiyetle ilgili yaşanan krizin inşaat sektörünü de olumsuz etkilediğini belirten Erhürman, yükseköğretimde yaşanan sorunlardan söz etti. Tufan Erhürman, “Normal şartlarda, bu sorunlar varken ülkeyi yönetenlerin uykularının kaçması gerekir” diye konuştu.
Ülkeyi yönetenlerin, bambaşka bir alemde yaşadıklarını kaydeden Erhürman, “Ezberlenmiş cümleler sürekli tekrar ediliyor. Bu, Kıbrıs Türk halkını hiçbir yere taşımaz” dedi.
-“Liyakatsizlik haf safhada”
Bürokraside, bir “kalite kaybı” yaratıldığını da ifade eden Erhürman, bu sorunların nasıl giderilebileceğini sordu. Liyakatsizliğin hat safhaya vardığı bir dönemden geçildiğine dikkat çeken Erhürman, “Belli kurumlar bürokrasisiyle tanınırdı bu ülkede... Onu da biçtiler, bitirdiler” ifadelerini kullandı.
“Gereksiz tartışmalarla vakit öldürmenin zamanı değil, memleket elimizden gidiyor” diyen Erhürman, geçen her günün, memleketin, çocukların aleyhine çalıştığını kaydetti.
En fazla yağış nereye düştü?Son 24 saatte en fazla yağış, metrekareye 7 kilogramla Güzelyurt’ta kaydedildi.29 Eylül 2026 Salı 14:14GÜZELYURT
İskele Evkaf Türk Maarif Koleji’nde derslik sayısı 32’ye çıkarıldıİskele Evkaf Türk Maarif Koleji’nde 3’üncü etap çalışmaların tamamlanmasıyla derslik sayısı 32’ye çıkarıldı.29 Eylül 2026 Salı 13:40KIBRIS
Geçitkale-Serdarlı Belediyesi iki yol için ihaleye çıkacakGeçitkale-Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım, Serdarlı’da Şehit Fehim Mehmet Sokak, Geçitkale’de de Ecevit Caddesi’nin asfaltlanması için ihaleye çıkılacağını belirtti.29 Eylül 2026 Salı 12:59KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta kürekli tekne alabora oldu: 21 kişi kurtarıldıLimasol’a bağlı Dasudi deniz bölgesinde, dün, kürekli bir teknenin alabora olduğu, içerisindeki 21 yolcunun ise kurtarıldığı belirtildi.29 Eylül 2026 Salı 12:38GÜNEY KIBRIS
Akpınar: Üniversiteler sürdürülebirlilik bakımından zorlanıyorDemokrat Parti’nin destek verdiği koalisyon hükümetinin ilgili bakanlıklarının, yükseköğretim alanındaki bu gerilemenin nedenlerini ortadan kaldıracak etkili ve ortak bir politika geliştiremedi29 Eylül 2026 Salı 12:36EĞİTİM
YSK, yerel seçim takvimini açıkladı: Seçim yasakları 7 Ekim'de başlayacakYSK’nın 6 Aralık 2026’da yapılacak Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimi’ne ilişkin seçim takvimi açıklandı. Takvime göre seçim yasakları, 7 Ekim'de başlayacak.29 Eylül 2026 Salı 12:30KIBRIS
Jale Refik Rogers: Sağlıkta geçici istihdam doğru bir yöntem değilBağımsız milletvekili Jale Refik Rogers, Sağlık Bakanlığı’nın münhalini eleştirerek, ''Sağlıkta geçici istihdam doğru bir yöntem değil'' dedi.29 Eylül 2026 Salı 11:34KIBRIS
3. Lefkoşa Kültür, Tarih Bellek Günleri 2–3 Ekim’de GerçekleşiyorLefkoşa Türk Belediyesi (LTB) ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) iş birliğiyle, ARKHE organizasyonunda düzenlenen 3. Lefkoşa Kültür, Tarih Bellek Günleri, 2–3 Ekim 2026 tarihlerinde gerçekleştirilecek.29 Eylül 2026 Salı 09:42KÜLTÜR/ SANAT
YDP'den hiç bir bölgede UBP adaylarına destek yok!Yeniden Doğuş Partisi (YDP), hiçbir bölgede Ulusal Birlik Partisi (UBP) adaylarına destek vermeme kararı aldı.29 Eylül 2026 Salı 09:40KIBRIS
Aktunç: Lefkoşa yaşanabilir bir başkent olacakAktunç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet verecek Mehmet ve Nazife Taşker Otizm Merkezi’nin açılışına katıldı.29 Eylül 2026 Salı 09:31LEFKOŞA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.