ERHÜRMAN: CUMHURBAŞKANLIĞI, SORUNLARA ÇÖZÜM ÜRETEN BİR YER OLACAK, ÖNCÜLÜK EDECEK
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı olacağı açıklanan Tufan Erhürman, “Cumhurbaşkanlığı, sorunlara çözüm üreten bir yer olacak, öncülük edecek.” ifadelerini kullandı.

11 Temmuz 2025 Cuma 16:58
Erhürman, Hakikat Web TV’de Güven Arıklı’nın sorularını yanıtladı.
“Geçmişi geleceğe bağlayan köprüler”
CTP’den yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı makamını yalnızca müzakerecilik makamı olarak görmediğine vurgu yapan Erhürman, “Cumhurbaşkanlığının, hangi partiye oy verdiğine, nerede doğduğuna bakılmaksızın, bu ülkede liyakat esasına göre yetişmiş tüm insanların kendini evinde hissedeceği bir yer hâline gelmesi gerekiyor.” dedi.
Cumhurbaşkanlığı makamının hem müzakere süreciyle hem dünyayla temasla hem de içerideki sorunların çözümüyle ilgili olarak çözümün üretildiği bir yer olması gerektiğine dikkat çeken Erhürman, özgüveninin, Kıbrıs Türk halkına olan güvenden geldiğine işaret etti.
Diyalog ve diplomasinin önemine işaret eden Erhürman, “Doğru diplomasinin yolu, dersinize çalışmaktan geçer. Diyalog ve diplomasi her zaman iyidir.” dedi.
Gelecek hafta New York’ta gerçekleştirilecek görüşmeyle ilgili soruyu da yanıtlayan Erhürman, en iyi ihtimalle bir-iki geçiş noktası açılması konusunun çözülebileceğini belirtti.
Diplomasi ve diyaloğun her düzeyde faydalı olduğunun altını çizen Erhürman, “Usulen de olsa görüşmeler önemlidir. İçeriğe bakıldığında çok anlamlı bir tartışma zemini yok ama umarım geçiş noktaları konusunda bir adım atılır. Atılsa dahi bu, Cenevre’ye ya da New York’a mal olacak kadar büyük bir gelişme olmaz. Bunlar, geçmişi geleceğe bağlayan köprülerdir” diye konuştu.
-“Cumhurbaşkanlığı halkın evi olacak”
Masanın etrafındaki hiçbir tarafın, diyaloğun ve diplomasinin kopmasını istemediğine işaret eden Erhürman, “Bu da olumlu bir gelişme. Geçmişteki diyalogsuzluktan, geleceğe bir köprü kurmak olarak görüyorum New York’u. Esasa dair ise kayda değer bir şey yok.” dedi.
Cumhurbaşkanlığının, halkın evi olması gerektiğine işaret eden Erhürman, “Cumhurbaşkanlığı makamının farklı ve önemli bir yönü var. KKTC’nin tanınmamış olmasından dolayı, yurt dışında temas kurabilme şansına sahip olan tek makam Cumhurbaşkanlığı’dır. Başka ülkelerde bakanlar yurt dışında temas kurabilir; bizde bu görev Cumhurbaşkanlığı’na düşüyor. Gençlerimize, sanatçılarımıza dair her türlü meseleyi ele alabilecek, istişareyi kurabilecek, halktan kopuk olmayacak makamdır bu.” dedi.
“Ben bu makamı yalnızca müzakerecilik olarak okumuyorum. Cumhurbaşkanlığı, aynı zamanda yürütme içinde birtakım süreçlere öncülük edebilecek bir makamdır. Nüfus sorunu gibi önemli konularda hükümetle birlikte çalışarak çözüm üretme sorumluluğu vardır.” diyen Erhürman, Cumhurbaşkanlığı makamının sorunlara çözüm üretebilecek ve öncülük yapacak bir makam olduğunun altını çizdi.
-“Liyakatli insanlarının devreye girip iş üretmesine çok büyük bir ihtiyaç var”
Tufan Erhürman, “Engellilerin, kadınların, gençlerin sorunlarını aktarabileceği ve çözümler üretebileceği bir yer olmalı. Halkın evi olacak. Hangi partiye oy verdiğine, nerede doğduğuna bakılmaksızın, bu ülkenin liyakatli tüm insanlarının kendini evinde hissedeceği bir yer hâline gelmeli.” dedi.
Memleketteki sorunları, hiçbir partinin yalnızca kendi kadrolarıyla çözemeyeceğini vurgulayan Erhürman, “Cumhurbaşkanlığı, sorunlara çözüm üreten bir yer olacak.” dedi.
Erhürman, “Ekimden sonra Cumhurbaşkanlığı, Kıbrıs Türk halkının evi olacak. Bu memleketin gerçekten liyakatli insanlarının devreye girip iş üretmesine çok büyük bir ihtiyaç var. Hiçbirimizin, yetişmiş insanlarımızı sadece partisine bakarak heba etme lüksü yok.” diye ekledi.
Eczacı rafındaki ilaçlar için devlet ihaleye çıkıyor: Doğru model bu değilEczacılar Birliği, sağlık sistemindeki mali sorunlara dikkat çekerek artan giderlere rağmen gelirlerin yerinde saydığını ve mevcut ilaç tedarik sisteminin sürdürülemez hale geldiğini açıkladı.14 Mayıs 2026 Perşembe 16:51KIBRIS
Recep Tayyip Erdoğan: Türk Dünyası Yüzyılı’nı birlikte inşa edeceğizRecep Tayyip Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı’nın güçlendirilmesi için mutabakat sağlandığını belirterek “Türk Dünyası Yüzyılı” vurgusu yaptı; Kassym-Jomart Tokayev ise Erdoğan’a “Hoca Ahmet Yesevi Nişanı” takdim etti.14 Mayıs 2026 Perşembe 16:49TÜRKİYE
Büyükbaş Hayvancılığa Destek: 1,82 Milyon TL Ödeme Yapıldı“Tarımsal Desteklerin Belirlenmesi” başlıklı Bakanlar Kurulu kararında duyurulan ve Veteriner Dairesi tarafından takibi yapılan, “Suni Tohumlamadan Doğan Erkek Buzağı Desteği” ödemesinin ikincisi (2025 yılına ait) yapıldı.14 Mayıs 2026 Perşembe 16:46KIBRIS
LTB hafta sonu Sanayi Bölgesi'nde asfaltlama yapacakTaşkınköy Organize Sanayi Bölgesi’nde hafta sonu asfaltlama yapılacak.14 Mayıs 2026 Perşembe 16:44LEFKOŞA
İnanıroğlu: TMK’de yaşanan olayla ilgili öğretmen görevden alındıGenel Ortaöğretim Dairesi Müdürü Yusuf İnanıroğlu, TMK’daki olay sonrası laiklik ve Atatürk ilkelerine bağlılık vurgusu yaparak sürecin titizlikle yürütüldüğünü açıkladı.14 Mayıs 2026 Perşembe 16:42KIBRIS
Gençlik Şöleni pazar günü yapılıyorGençlik Şöleni pazar günü Girne Antik Liman’da yapılacak.14 Mayıs 2026 Perşembe 16:39KIBRIS
Başbakan Üstel: UBP olarak en büyük gücümüzü halkımızdan alıyoruzUlusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, partinin kuruluşunun 50’nci yılı kapsamında Lefkoşa Sarayönü Meydanı’nda düzenlenen kermese katıldı.14 Mayıs 2026 Perşembe 16:37KIBRIS
Türkiye ile imzalanan Sağlık Hizmetleri Desteği Protokolü Genel Kurul'a sevk edildiTürkiye ile imzalanan sağlık hizmetleri desteği protokolünün onaylanmasına ilişkin yasa tasarısı, Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler, Dışilişkiler ve Savunma Komitesi’nde oy çokluğuyla kabul edilerek Genel Kurul gündemine sevk edildi.14 Mayıs 2026 Perşembe 15:03KIBRIS
Arıklı: Japarov, Kırgızistan’ın kaderini değiştiren adam olarak tarihe geçecekBayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Kırgızistan ziyareti sırasında Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Japarov hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Arıklı, Japarov'un Kırgızistan’ın kaderini değiştiren adam olarak tarihe geçeceğini kaydetti.14 Mayıs 2026 Perşembe 15:01KIBRIS
İskele Belediyesi, iş yerlerine yönelik denetimlerini artırdıİskele Belediyesi ekiplerinin Kurban Bayramı öncesinde halk sağlığını korumak amacıyla iş yerlerine yönelik denetimlerini artırdığı belirtildi.14 Mayıs 2026 Perşembe 14:34İSKELE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.