ERHÜRMAN: “ASKERİ KANTİNLER KONUSUNDA TALİMATIM YOK”
Başbakan Tufan Erhürman, sosyal medya ve haberlerde iddia edildiğinin aksine askeri kantinler konusunda herhangi bir talimatı bulunmadığını dile getirdi.

14 Eylül 2018 Cuma 13:00
Başbakan Tufan Erhürman, sosyal medya ve haberlerde iddia edildiğinin aksine askeri kantinler konusunda herhangi bir talimatı bulunmadığını dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Başbakan Tufan Erhürman’ın haftalık olağan görüşmesi 45 dakika sürdü.
KIBRIS SORUNU VE İÇ GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLDİ
Toplantının ardından basına açıklamalarda bulunan Erhürman, her zamanki gibi Kıbrıs sorunu ve iç gelişmeleri ele aldıklarını kaydetti.
Cumhurbaşkanı Akıncı’nın New York ziyareti öncesi hükümet partileriyle toplantı yapılması kararı alındığını dile getiren Erhürman, böylece son görüş alışverişlerinin gerçekleştirileceğini belirtti.
“UMUDUMUZ TCMB’NİN FAİZ KARARIYLA DÖVİZDEKİ DÜŞÜŞÜN DEVAMI”
Dün TC Merkez Bankası’nın faiz kararı ardından dövizde düşüş yaşandığını dile getiren Erhürman, “Umudumuz bunun daha aşağıya inmesi ve belirli bir noktada istikrar kazanması. Çünkü istikrar kazanmadığı müddetçe elektrik ve akaryakıt fiyatlarında istikrar tutturmamız mümkün değil” dedi.
Erhürman ayrıca elektrik fiyatlarını halka yansıtmamak için büyük bir çalışma içinde olduklarını ancak petrol fiyatları için insiyatif olanağı olmadığını dile getirdi.
“ASKERİ KANTİNLER KONUSUNDA TALİMATIM YOK”
Askeri kantinler konusunda sosyal medya ve basında yer alan haberlere işaret eden Erhürman, Güvenlik Kuvvetleri Komutanıyla 15 günde bir gerçekleştirdiği görüşmeler çerçevesinde, marketçilerin şikâyetlerini Güvenlik Kuvvetleri Komutanı’na ilettiğini söyledi.
Dün bu kapsamda yine bir toplantı gerçekleştirildiğini ancak askeri kantinler konusunun gündeme gelmediğini dile getiren Erhürman sosyal medya ve basında yer aldığı gibi askeri kantinler konusunda herhangi talimat vermediğini kaydetti.
Sosyal medyada çıkan haberlerden, yazının Kolordu Komutanlığına bağlı bir kantinde asıldığının anlaşıldığını söyleyen Erhürman, Kolordu Komutanıyla askeri kantinler konusunda herhangi bir görüşmesi de olmadığını belirtti.
Askeri kantinlerin bir mevzuatı olduğunu, kimlere satış yapacaklarının da o mevzuatta belli olduğunu kaydeden Erhürman, “Yasayı ya da mevzuatı uygulama konusunda GKK’nın herhangi bir talimata ihtiyacı yoktur. Kaldı ki benim GKK komutanına talimat vermek gibi bir yetkim yoktur” dedi.
YDP yerel seçimlerde 4 bölgede destekleyecekleri adayları açıkladıArıklı: Yerel seçimlerde 4 bölgede adaylara destek planlıyoruz; nihai karar Parti Meclisi'nde03 Ağustos 2026 Pazartesi 18:03KIBRIS
Ötüken Özel Eğitim Okulu’na ziyaretİskele Belediyesi ile Kıbrıs Türk Fizyoterapistler Derneği, Ötüken Özel Eğitim Okulu’na ziyaret etti.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:49İSKELE
Tacan Reynar: Yargı kararlarını idarenin takdirine bırakan anlayışı kabul etmiyoruzToplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Hukuk ve Mevzuat Geliştirme Sekreteri Tacan Reynar, Cezaevi Disiplin Tüzüğü’nde yapılan değişikliğin hukuk devleti ilkesine aykırı olduğunu belirterek, mahkeme kararlarının sonuçlarını idarenin takdirine bırakacak düzenlem03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:46KIBRIS
Katle teşebbüs! İşte detaylar...Metropol Süpermarket'te bıçaklama olayı... Polisten açıklama!03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:29KIBRIS
Akıncılar'da Yangın: 4 Dönümlük Alan Zarar GördüAkıncılar köyünde çıkan yangında yaklaşık 4 dönümlük alandaki kuru otlar, molozlar ve bazı ağaçlar zarar gördü.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:09KIBRIS
Karşıyaka'da 14 Yaşındaki Çocuk Havuzda Boğulma Tehlikesi GeçirdiKarşıyaka'da bir evin bahçesindeki havuzda yüzerken boğulma tehlikesi geçiren 14 yaşındaki çocuk hastanede tedavi altına alındı.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:08KIBRIS
Korkuteli'nde Araç Tamiri Tartışması Kavgaya Dönüştü: 2 Kişi TutuklandıKorkuteli'nde araç tamiri nedeniyle çıkan tartışma kavgayla sonuçlandı. Olayda iki kişi tutuklanırken, taraflardan birinin alkollü olduğu belirlendi.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:07KIBRIS
Gazimağusa'da Süpermarketten Hırsızlık: 44 Yaşındaki Zanlı TutuklandıGazimağusa'da faaliyet gösteren bir süpermarkette meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili 44 yaşındaki bir kişi tutuklandı.03 Ağustos 2026 Pazartesi 13:05GAZİMAĞUSA
Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:52KIBRIS
125 yıllık Turkish Bank, ABD'li şirkete satıldıBankanın adı Freedom Bank oluyor03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:41TÜRKİYE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.