ERDOĞAN'DAN FLAŞ AÇIKLAMALAR
Türkiye'nin bölücü terör örgüt sorununu bitireceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bölücü terör örgütünün üstesinden gelecek güce, imkana ve kararlılığa sahiptir.

31 Aralık 2015 Perşembe 13:09
Türkiye'nin bölücü terör örgüt sorununu bitireceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bölücü terör örgütünün üstesinden gelecek güce, imkana ve kararlılığa sahiptir. Güvenlik güçlerimiz, hem dağları, hem de şehirleri, karış karış teröristlerden temizliyor, temizlemeye devam edecek. 2015 yılı içinde ülke içinde ve dışında yürütülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 100'ü bulmuştur. Bu dönemde şehit verdiğimiz 200 güvenlik görevlimiz ve olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımız, en büyük üzüntü kaynağımızdır. Bir kez daha şehitlerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum" dedi.
Erdoğan, "Suriye'de 400 bin masum insanı katleden, 12 milyon insanı evinden, yurdundan eden zalim Esed rejiminin ve destekçilerinin son hedeflerinden biri de Bayır-Bucak Türkmenleri olmuştur. Bu öz kardeşlerimize sahip çıkmak, Türkiye olarak, millet olarak bizim boynumuzun borcudur" diye konuştu.
İŞTE ERDOĞAN'IN YENİ YIL MESAJININ TAM METNİ;
“Değerli Vatandaşlarım,
Ülkemiz ve milletimiz açısından çok önemli gelişmelerin yaşandığı 2015 yılını geride bırakıyor, yeni ümitler ve heyecanlar eşliğinde 2016 yılına giriyoruz.
Yeni yılın, aziz milletimiz başta olmak üzere, tüm insanlığa hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Bilindiği gibi, 2015 yılında, 2 milletvekili genel seçimi yaşadık. 7 Haziran seçimlerinin ardından ortaya çıkan durum, hamd olsun ki çok kısa sürdü. Koalisyon hükümetinin kurulamayacağı netleşir netleşmez, Cumhurbaşkanı olarak Anayasa’dan aldığımız yetkilerimizi kullanarak, nihai sözü milli iradenin söylemesini sağlayacak süreci işlettik.
Yaşananları çok iyi değerlendiren milletimiz de, 1 Kasım seçimlerinde, tercihini, istikrar ve güven ortamının devamından yana kullandı. Bu vesileyle, seçim sonrası kurulan yeni hükümetimize, Sayın Başbakan’a, Sayın Bakanlara başarılar diliyorum.
Türkiye’nin, inşallah 2019 yılına kadar sürecek bu yeni döneminin, hayırlı hizmetlerle, 2023 hedeflerimiz doğrultusunda atılacak önemli adımlarla dolu dolu geçmesini temenni ediyorum.
Kıymetli Vatandaşlarım,
Suriye merkezli olarak bölgemizde yaşanan hadiseler, bölücü terör de dâhil olmak üzere, pek çok sorunun kaynağıdır.
Türkiye, 5. yılına giren Suriye meselesinde, en başından beri, insani, ahlaki, mağdurun ve mazlumun yanında bir duruş sergilemektedir. Bu ilkeli duruşumuz, Irak, Mısır, Libya gibi diğer ülkeler için de geçerlidir.
HİÇBİR DEVLETİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK
Ülkemizin hiçbir devletin toprağında, egemenliğinde gözü yoktur. Biz sadece, tarihi ve kültürel olarak kardeşlerimiz olan bölge insanlarının huzur ve güven içinde yaşamalarını istiyoruz. Türkiye, Irak’taki, Mısır’daki, Libya’daki, Filistin’deki olayların müsebbibi olmadığı gibi, Suriye’deki olayların da sorumlusu değildir. Bizim, bölgede yaşayan kardeşlerimizin güvenliğinden ve huzurundan başka bir gayemiz yoktur, olmayacaktır.
2.5 MİLYON İNSANI MİSAFİR EDİYOR
İşte bu anlayışla, bugün ülkemiz toprakları içinde 2,2 milyonu Suriye’den, 300 bini Irak’tan olmak üzere, toplam 2,5 milyon insanı misafir ediyoruz.
Özellikle dikkatinizi çekmek istiyorum. Bu büyük kitle içinde her inançtan, her kökenden, her meşrepten, her mezhepten insan vardır. Çünkü bizim için kapımıza gelenin insan olması yeterlidir. Bu yaklaşım bizim için, hem ecdadımızın mirasıdır, hem de inancımızın bir gereğidir.
SON HEDEFİ BAYIR-BUCAK TÜRKMENLERİ OLDU
Suriye’de, 400 bin masum insanı katleden, 12 milyon insanı evinden, yurdundan eden zalim Esed rejiminin ve destekçilerinin, son hedeflerinden biri de Bayır-Bucak Türkmenleri olmuştur. Bu öz kardeşlerimize sahip çıkmak, Türkiye olarak, millet olarak bizim boynumuzun borcudur.
Suriye sınırımızda bir süredir devam eden gerginlik, sınırlarımızı ihlal eden, uyarılara aldırmayan, aidiyeti de belli olmayan bir uçağın düşürülmesiyle sonuçlandı. Türkiye olarak bizler hiç bir zaman, gerilimden yana olmadık. Ancak, gerilimin had safhada olduğu bir bölgede, egemenlik haklarımızın ihlaline de göz yumamazdık.
TERÖR ÖRGÜTÜ KARANLI KURUMLARIN KUKLASI HALİNE DÖNÜŞTÜ
Değerli Kardeşlerim,
Bölücü terör örgütü, Türkiye’ye karşı husumet besleyen tüm devletlerin, tüm karanlık kurumların bir kuklası, bir taşeronu haline dönüşmüştür.
Türkiye’nin bu meseleyi çözmeye en çok yaklaştığı bir dönemde yeniden silahlı eylemlere başlayan terör örgütünün, kesinlikle bölge halkının hakkını, taleplerini savunmak gibi bir derdinin olmadığı, yaşanan süreçte tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bölücü terör örgütünün üstesinden gelecek güce, imkâna ve kararlılığa sahiptir. Güvenlik güçlerimiz, hem dağları, hem de şehirleri, karış karış teröristlerden temizliyor, temizlemeye devam edecek.
3100 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 200 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ŞEHİT OLDU
2015 yılı içinde ülke içinde ve dışında yürütülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 100’ü bulmuştur. Bu dönemde şehit verdiğimiz 200 güvenlik görevlimiz ve olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımız, en büyük üzüntü kaynağımızdır.
Bir kez daha şehitlerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum.
Buradan tüm vatandaşlarımıza, terör örgütüyle, onun güdümündeki kişi ve kuruluşlarla mücadelemizin sonuna kadar süreceğini özellikle ifade etmek istiyorum. İlçelerde, mahallelerde kazılan hendeklerin, o bölgeye girişi zorlaştırmanın ötesinde, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasını engelleme amacıyla açıldığını çok iyi biliyoruz.
Türkiye, devleti ve milletiyle birlik içinde, bu engellerin hepsini de, Allah’ın izniyle aşacaktır.
Bu duygularla bir kez daha 2016 yılının ülkemiz, milletimiz, bölgemizdeki kardeşlerimiz ve tüm insanlık için barış, huzur, sağlık, güvenlik ve refah içinde geçmesini temenni ediyorum.
Tüm vatandaşlarımın yeni yılını tebrik ediyor, selamlarımı, saygılarımı sunuyorum.”
Turizm ve seyahat acenteleri "Genişletilmiş Prim Desteği" kapsamına dahil edildiKITSAB Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Tolun, turizm ve seyahat acentelerinin çok yakında açıklanacak olan "Genişletilmiş Prim Desteği" kapsamına dahil edildiğini açıkladı.27 Mart 2026 Cuma 10:31KIBRIS
Mehmet Saydam: Hayatı boyunca gerçek bir işte çalışmamış vekiller ekonomiyi nasıl kurtaracak?Ekonomide yaşanan sorunların derinleştiğini belirten Saydam, siyasi aktörlerin bu tabloya karşı somut ve uygulanabilir politikalar geliştirmesi gerektiğini söyledi.27 Mart 2026 Cuma 10:21KIBRIS
Zeki Çeler açıkladı… İzlem Gürçağ, Ayşegül Baybars, Jale Refik Rogers ve Gülşah Manavoğlu’na kapılarımız açıkÇeler açıkladı… İzlem Gürçağ, Ayşegül Baybars, Jale Refik Rogers ve Gülşah Manavoğlu’na kapılarımız açık27 Mart 2026 Cuma 10:09KIBRIS
İskele’deki ani ölüm sebebi kalpİskele’deki evinde aniden rahatsızlanması üzerine, kaldırıldığı Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitiren Yavuz Holat’ın (E-49) yapılan otopsisinde, ölüm sebebinin “kalp damar hastalığı” olduğu tesp27 Mart 2026 Cuma 09:53KIBRIS
40 yaşındaki Hasan Onbaşı yaşamını yitirdiMehmetçik’teki evinde aniden rahatsızlaşan 40 yaşındaki Hasan Onbaşı yaşamını yitirdi.27 Mart 2026 Cuma 09:40İSKELE
Bu hafta sonu hava nasıl olacak?Hafta sonu ve pazartesi günü sağanak yağış bekleniyor.27 Mart 2026 Cuma 09:38HAVA DURUMU
Dolar ve Euro'dan yeni rekorDolar ve Euro, son bir ayın en yüksek seviyesine ulaşarak rekor kırdı.27 Mart 2026 Cuma 09:36PARA BORSA
Denktaş: Bu gidiş hayra alamet değilToplumsal Adalet ve Mücadele Partisi (TAM Parti) Başkanı Serdar Denktaş, ekonomik koşulları değerlendirerek, “Bu gidiş hayra alamet değil.” dedi.26 Mart 2026 Perşembe 17:36KIBRIS
Yaz saati uygulaması Pazar günü başlıyorYaz saati uygulaması, 29 Mart Pazar günü saat 03.00’te başlayacak. Saatler 1 saat ileri alınacak.26 Mart 2026 Perşembe 15:02KIBRIS
Güney Kıbrıs'ta elektrik, akaryakıt ve gıdada vergi indirimi kararıHükümet, vergi indirimlerinden maaş desteklerine kadar uzanan 200 milyon euroluk sekiz önlem açıkladı.26 Mart 2026 Perşembe 13:55GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.