10 Haziran 2026
  • Lefkoşa32°C
  • Mağusa32°C
  • Girne28°C
  • Güzelyurt29°C
  • İskele32°C
  • İstanbul25°C
  • Ankara23°C

ERDOĞAN KKTC'YE GELİYOR

Erdoğan, 20 Temmuz’da KKTC’ye gerçekleştirdiği geleneksel ziyaretin bu yıl da süreceğini belirterek, “Yine aynen devam” dedi.

Erdoğan KKTC'ye geliyor

10 Haziran 2026 Çarşamba 17:10

Grup toplantısının ardından bir gazetecinin, Erdoğan'ın Kıbrıs ile ilgili söylediği sözleri hatırlatarak, "20 Temmuz'da Kıbrıs'a ziyaret bekleniyor mu?" sorusu üzerine Erdoğan, "20 Temmuz zaten bizim orası için her zaman yaptığımız bir ziyaret. Yine aynen devam." yanıtını verdi.

- "Kimse macera peşinde koşmasın"

Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’le ilgili de açıklamalarda bulunarak, "Eğer Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ve Kıbrıs Türkü'nün hak ve hukukuna kastedilirse bilinmesini isterim ki cevabımız çok net olur, çok da sert olur." dedi.

Erdoğan, Akdeniz'de özellikle de Kıbrıs Adası'nda bir fitne ateşinin yakılmak istendiğini gördüklerini ve gelişmeleri de çok yakından takip ettiklerini söyledi.

"İhtirasları cüsselerini fazlasıyla aşan bazı ufak tefek yapılar, İsrail'in fitne kayığına binmişler, siyonizmin taşeronluğunu üstlenmişler, güya Doğu Akdeniz'de birtakım ham hayallerin peşine düşmüşler." ifadesini kullanan Erdoğan, "Çok açık söylüyorum, kimse macera peşinde koşmasın, kimse siyonist katliam şebekesinin kuyruğuna takılmasın. Eğer Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin ve Kıbrıs Türkü'nün hak ve hukukuna kastedilirse bilinmesini isterim ki cevabımız çok net olur, çok da sert olur." dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA