ERCAN HAVALİMANI 10 GÜNDE 878 UÇAĞA HİZMET VERECEK
Ercan Havalimanı 14-23 Haziran 2024 tarihleri arasındaki 10 günlük sürede 439 geliş ve 439 da giden uçağa ev sahipliği yapacak.

10 Haziran 2024 Pazartesi 10:47
Ercan Havalimanı Kurban Bayramı süresince ve sonrasında özel uçaklar hariç, tarifeli, charter ve ek seferler de dahil olmak üzere 878 uçağa ve giriş-çıkış yapan binlerce yolcuya hizmet verecek.
T&T Havalimanı İşletmeciliğinden yapılan açıklamada, Ercan Havalimanı’nın KKTC’deki bayram tatili ve sonrasını kapsayan 14 Haziran 2024 ile 23 Haziran 2024 tarihleri arasındaki 10 günlük sürede 439 geliş ve 439 da giden uçağa ev sahipliği yapacağı ifade edildi.
Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurban Bayramı tatilini 9 güne çıkarılmasıyla Türkiye’den KKTC’ye yoğun bir yolcu akışı olması yönünde beklentileri artırdı. Ercan Havalimanı’nın Kurban Bayramı boyunca ve sonraki günlerde yoğun saatler yaşanacağını dikkate alan T&T Havalimanı İşletmeciliği, yolcuların uçuşlarını daha güvenli, rahat ve huzurlu gerçekleştirebilmeleri için sektör ile birlikte tüm önlemleri aldığını açıkladı.
Bayramın ilk günü olan 16 Haziran’da 98 uçak trafiği olacak
Havalimanında en fazla yoğunluk 16 Haziran günü yaşanacak. Bayramın ilk gününe denk gelen pazar günü Ercan Havalimanı 49 geliş ve 49 da dönüş olmak üzere 98 uçağa hizmet verecek.
14 Haziran 2024 ile 23 Haziran 2024 arasında 10 günlük dönemde Ercan Havaalanı’na 878 uçuş yapılması beklendiği ifade edildi.
Yapılan açıklamada, 14 Haziran’da 44 geliş 44 gidiş, 15 Haziran’da 44 geliş 44 gidiş, 16 Haziran’da 49 geliş 49 gidiş, 17 Haziran’da 43 geliş 44 gidiş, 18 Haziran’da 39 geliş 38 gidiş, 19 Haziran’da 42 geliş 42 gidiş, 20 Haziran’da 45 geliş 45 gidiş, 21 Haziran’da 39 geliş 39 gidiş, 22 Haziran’da 47 geliş 47 gidiş ve tatilin son günü olan 23 Nisan Pazar günü ise 47 geliş 47 gidiş uçak seferi yapılması beklendiği belirtildi.
Özçelik: Bayramın ilk günü 98 uçak trafiğimiz var
T&T Havalimanı İşletmeciliği Genel Müdürü M. Serhat Özçelik, Kurban Bayramı dolayısıyla özellikle yolcu yoğunluğunun yaşanacağı günlerde ve saatlerde ilave planlamalar yapıldığını kaydetti.
Ercan Havalimanı’nı kullanacak yolcuların maksimum konforu için gerekli düzenlemelerin yapıldığını belirten Özçelik, yolcuların uçuşlarında sorun yaşamamaları için gerekli tüm önlemlerin alındığını ifade etti.
Yolcu memnuniyetini en üst seviyeye ulaştırmak için çalışmaların sürdüğünü belirten Özçelik, “14 Haziran 2024 ile 23 Haziran 2024 arasında 10 günlük dönemde Ercan Havaalanı’na 878 uçuş yapılacak. Ercan Havalimanı 10 günlük dönemde en fazla yoğunluğu bayramın ilk gününe denk gelen pazar günü 49 geliş ve 49 da dönüş olmak üzere 98 uçak trafiği ile yaşanacak” dedi.
Özçelik, Kurban Bayramı boyunca yoğun bir trafik bekledikleri için bayram öncesinde Sivil Havacılık Dairesi, Türk Hava Yolları (THY), Pegasus Hava Yolları, AJet Hava Yolları, SunExpress Hava Yolları, Fly Kıbrıs Hava Yolları, Freebird Hava Yolları, İstanbul Handling, polis, muhaceret, sağlık, Gümrük Dairesi ve Değirmenlik Belediyesi ile koordinasyonun yapıldığını ve gerekli tedbirleri aldıklarını belirtti.
Özçelik, “Bu vesile ile tüm halkımıza sevdikleriyle birlikte huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmelerini dilerim. Kurban Bayramınız kutlu olsun” dedi.
Basketbolda Kılıf &Kılıf Prolig heyecanı başlıyor...KKTC Basketbol Federasyonu (KKTCBF) 2025-26 Pro Lig Kılıf&Kılıf Basketbol Sezonu başlıyor. Basketbolseverlerin merakla beklediği sezon, üç karşılaşma ile start alacak.20 Aralık 2025 Cumartesi 22:02KIBRIS
Valizinden 32 kilo kuyruk yağı, 3 kilo biber çıktı!Ercan Havalimanı’ndan 16 Aralık 2025 tarihinde KKTC’ye giriş yapan S.K. (E-35)’nin valizinde, Gümrük ve Rüsumat Dairesi görevlileri tarafından yapılan kontrolde gümrüğe beyan edilmemiş gıda maddeleri tespit edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:23KIBRIS
Ülke genelindeki trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildiÜlke genelinde dün gece yapılan trafik denetimlerinde 321 sürücü rapor edildi, 31 araç trafikten men edildi.20 Aralık 2025 Cumartesi 20:00KIBRIS
Yarın şiddetli yağış bekleniyorÜlkede yarın öğle saatlerinden itibaren şiddetli yağış bekleniyor.20 Aralık 2025 Cumartesi 19:58HAVA DURUMU
ARUCAD’da Empati Atölyesi GerçekleştirildiEtkinlikte, engelli bireylerin günlük yaşamda, eğitim ortamlarında ve sanatsal üretim süreçlerinde karşılaştıkları yapısal engellere dair farkındalık oluşturulması amaçlandı.19 Aralık 2025 Cuma 18:54ARUCAD
Sanat, Hafıza ve Gelecek Aynı SergideKıbrıs Modern Sanat Müzesi, Başbakan Ünal Üstel tarafından açılan 2025’in son sergisinde, 15 ödüllü akademisyen sanatçının 50 eserini bir araya getirerek sanatı, kurumsal hafızayı ve gelecek vizyonunu aynı çatı altında buluşturdu.19 Aralık 2025 Cuma 18:53YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler için serbest bırakma kararıİstanbul'da ünlü isimlere yönelik uyuşturucu soruşturmasında oyuncu İrem Sak, şarkıcı Aleyna Tilki, internet ünlüsü Danla Bilic gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.19 Aralık 2025 Cuma 17:52TÜRKİYE
Gazimağusa’da sahte resmi evrakla hisse devri: 1 kişi tutuklandı!Gazimağusa’da bir sağlık şirketine ait hisselerin sahte resmi evrak düzenlenerek devralındığı olayla ilgili bir kişi tutuklandı.19 Aralık 2025 Cuma 17:49GAZİMAĞUSA
10 günlük bütçe maratonu bugün tamamlanıyorCumhuriyet Meclisi’nde 10 gündür süren bütçe görüşmeleri bugün tamamlanıyor.19 Aralık 2025 Cuma 17:48KIBRIS
Lefkoşa-Girne ana yolunda ulaşım bir ay boyunca geliş güzergahından sağlanacakLefkoşa-Girne ana yolunun gidiş güzergahı, yol yapım ve onarım çalışmaları nedeniyle yarından itibaren bir ay boyunca kapatılarak, trafik, geliş güzergahından kontrollü olarak sağlanacak.19 Aralık 2025 Cuma 17:47KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.