ELEKTRİK SORUNU PROTESTO EDİLDİ
Akdoğan Polat Paşa Lisesi’nde yaşanan elektrik sorunu, KTOEÖS tarafından bugün düzenlenen eylemle protesto edildi.

05 Ocak 2016 Salı 12:43
Akdoğan Polat Paşa Lisesi’nde yaşanan elektrik sorunu, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) tarafından bugün düzenlenen eylemle protesto edildi.
Eyleme okul öğrencileri, öğretmenler, Okul Aile Birliği üyeleri, sendika yetkilileri katıldı.
Öğrencilerin, “Eğitim Parayla Satın Alınamaz”, “Öğrenci Mağdur”, “Kışın Üşüyoruz, Yazın Yanıyoruz. Bizi De Görün”, “Öğretmenlerimiz Donuyor, Biz Donuyoruz, Geleceğimiz Donuyor”, “Sen Önce Halkın Okuluna Sahip Çık”, “Sınıflarımızı Değil Ancak Koltuklarınızı Isıtırsınız”, “Eğitim Ayrıcalık Değil, Haktır” yazılı pankartlar taşıdığı eylemde, KTOEÖS de “Devlet Okullarını ve Çocuklarımızı Sahipsiz Bırakmayacağız” pankartı açtı.
Öğrenciler eylemde battaniyelere sarılıp ateş yakarak, elektrik ve ısınma sorununu protesto ederken, “Isınmak Hakkımız, Söke Söke Alırız”, “Eğitim Ayrıcalık Değil Haktır” sloganları attı.
Eylemde, KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel ve Okul Aile Birliği adına da Adile Yiğit konuşma yaptı.
Okulda elektrik sayaçlarının patlaması sonucu dün çıkan yangın hademeler tarafından yangın tüpleriyle söndürülmüştü. Yangın sonucu okul elektriksiz kalmıştı.
GÖKÇEBEL: “HAYATIN GERÇEĞİ OKULLARIN İÇİNDE”
KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel yaptığı konuşmada, hükümetin ve Milli Eğitim Bakanı’nın eğitim yatırımları konusunda açıklamalar yaptıklarını ancak hayatın gerçeğinin okulların içinde olduğunu, kimsenin bunu görmezden gelemeyeceğini belirtti.
“Geleceğimize sahip çıkmalıyız” diyen Gökçebel, okulların yaşam alanına çevrilmesi, öğrencilere bilimsel, demokratik, parasız, laik, nitelikli eğitim sağlanması gerektiğini ifade etti.
Öğrencilerin, 1974’ten kalma binalarda ve masalarda eğitim aldığını söyleyen Gökçebel, bunun ülkeyi yönetenlerin geleceğe sahip çıkmadığının göstergesi olduğunu belirtti.
Gökçebel, “Sınıfların içinde çocukların ne durumda olduğunu anlamak için biraz orada durmak yeterli. Donarak ders dinlemek mümkün değil. Birçok okulda aynı sorun var” dedi.
“Hazırlanan bütçelerin hasıraltı edildiğini, sorunların çözülmediğini” savunan Gökçebel, kimsenin eğitim üzerinden siyaset yapamaması gerektiğini, sendikanın amacının da siyaset yapmak olmadığını söyledi.
Okullarda birçok eksiklik bulunduğunu dile getiren Gökçebel, “Sorunları çözemeyeceklerse istifa etsinler” diye konuştu.
Verilen tepkinin ve yapılan eylemin amacının geleceğe sahip çıkmak olduğuna vurgu yapan Gökçebel, elektrik sorununa çözüm bulmak adına adımlar atılmadığı takdirde tepkilerinin büyüyeceğini ve süresiz bir şekle dönüşebileceğini belirtti.
YİĞİT: “ÇOCUKLARIN EĞİTİM GÖRMESİ İMKANSIZ OLDU”
Okul Aile Birliği adına konuşma yapan Adile Yiğit de, okulda elektrik sorunu yaşandığını, çocukların eğitim görmesinin imkansız bir hal aldığını söyledi.
Özele verilen imkanların devlet okullarına verilmediğini savunan Yiğit, soruna çözüm için bakanlıktan destek beklediklerini kaydetti.









Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:52KIBRIS
125 yıllık Turkish Bank, ABD'li şirkete satıldıBankanın adı Freedom Bank oluyor03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:41TÜRKİYE
Hava sıcaklığı 37-40 derece dolaylarında seyrediyorMeteoroloji Dairesi'nin 1-7 tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemiyle sıcak hava kültesinin etkisinde olacak.03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:40KIBRIS
Döviz kurları haftaya nasıl başladı?Güncel döviz kurları: Sterlin 64.20 TL03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:00KIBRIS
Yerel Seçim 6 Aralık, Genel Seçim 22 Ocak'taYerel seçim tarihi 6 Aralık 2026 olarak belirlenirken, Milletvekilliği Genel Seçimleri için ise tarih 22 Ocak 2027 olarak öngörülüyor.02 Ağustos 2026 Pazar 17:39KIBRIS
Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecekKemik yoğunluğumuz, sandığınızdan daha erken bir yaşta azalmaya başlar.02 Ağustos 2026 Pazar 09:33YAŞAM
İtalya'nın 'İspanya ile Schengen'i askıya alma' kararı ne anlama geliyor?İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta'ya Fas'tan on binlerce kişinin geçmesinin ardından İtalya'nın İspanya ile "Schengen serbest dolaşım rejimini geçici olarak askıya alma" kararı tartışmalara neden oldu.02 Ağustos 2026 Pazar 09:31AVRUPA
“HMAS TEAL Denizcilik Müzesi” ziyaretçi kabulüne başladıBirleşik Krallık ve Avustralya Kraliyet Donanmalarında uzun yıllar görev yapan mayın tarama gemisi “HMAS TEAL”, müze olarak Girne Turizm Limanı’nda ziyaretçi kabulüne başladı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:08GİRNE
Liberal Demokrasi Hareketi, İstanbul’da kampa katıldı Liberal Demokrasi Hareketi (LDH) Genel Başkanı Engin Deniz Görgüner ile İletişim Sekreteri Halef Kurt, İstanbul’da düzenlenen Özgürlük 2.0 Yaz Kampı’na katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:07TÜRKİYE
Uluçay, Gaziantep’te Gazimağusa’nın tanıtıldığı festivale katıldıGazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gaziantep’te düzenlenen ve Gazimağusa’nın kültürel değerlerinin tanıtıldığı festivale katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:05GAZİMAĞUSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.