EL-SEN AÇIKLADI!
El-Sen Başkanı Umut Öksüzoğlu yazılı açıklamasında, son günlerde Kıb-Tek ile ilgili çıkan haberleri “sabırla” takip ettiklerini belirtti...

22 Temmuz 2016 Cuma 14:11
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), Kıb-Tek’in Kıbrıs Türk halkının malı olduğuna vurgu yaparak, “Kıb-Tek’in siyasi çekişmelerden uzak, halkın tüm kesimlerinin yöneteceği, şeffaf ve hesap verebilir özerk bir yapıya kavuşana dek mücadelesini artırarak devam ettireceğini” vurguladı.
El-Sen, Kıb-Tek Yönetim Kurulu’na da; “siyasi uyuşmazlıklarını bir yana bırakıp görevleri olan Kıb-Tek in halka daha ucuz, sürekli ve güvenli elektrik enerjisi sağlamak için adım atmaları” çağrısında bulundu.
El-Sen Başkanı Umut Öksüzoğlu yazılı açıklamasında, son günlerde Kıb-Tek ile ilgili çıkan haberleri “sabırla” takip ettiklerini belirterek, UBP-DP Hükümetinin atadığı Kıb-Tek Yönetim Kurulu arasında uyumsuzluk olduğunu savundu.
Bu uyumsuzluktan dolayı da Kıb-Tek’in halka daha ucuz, güvenli ve kesintisiz elektrik enerjisi sağlamak için yapması gereken yatırım, düzenleme ve ekonomik tedbirleri hayata geçiremediğini gördüklerini savunan Öksüzoğlu, “Kıb-Tek siyasi hesaplaşma alanı değildir” dedi.
Öksüzoğlu, Kıb-Tek’in ancak iyi yönetildiği oranda halka ucuz, sürekli ve güvenli elektrik enerjisi sağlayabileceğine işaret ederek, yapılması gereken yatırımların, tahsil edilmesi gereken miktarların iki siyasi partinin atadığı yöneticilerin birbiriyle çekişmesi sonucu beklediğini öne sürdü.
Bu bekleyişin halkın malı olan Kıb-Tek’i ekonomik olarak zarara uğrattığını, ucuz, güvenilir ve sürekli enerji sağlayacak yatırımları engellediğini iddia eden Öksüzoğlu, bundan 2 ay önce Kıb-Tek’in tahsilat oranının yüzde 96’larda seyrettiğini, ürettiği enerjinin karşılığını aldığını, son iki yılda yaptığı yaklaşık 150 milyon Dolarlık yatırımlarına rağmen tarifelerinde indirim yapabildiğini ve bankalara olan borçlarını hızla erittiğini anlattı.
Belediye ve devlet kurumlarında 600 milton TL borç!
Öksüzoğlu, bugün gelinen noktada belediyelerden, devlet ve devlete bağlı kamusal alandan olan yaklaşık 600 milyon TL’lik alacağın hızla büyüdüğü uyarısında bulunarak, “Devletin Tarım, Sağlık, Turizm, eğitim alanlarına yaptığı teşvik oranları yasal zorunluluk olmasına rağmen aylardır ödenmemekte, Kıb-Tek yine yeniden yakıt için borçlanma yoluna itilmektedir. Kıb-Tek ülkemizin en büyük kuruluşudur. Kıb-Tek’in ekonomik istikrarının yükselmesi ne kadar hızlı olursa düşüşü maalesef o denli hızlı olur” ifadelerini kullandı.
Kıb-Tek Yönetim Kurulu üyeleri arasında var olduğunu savunduğu uyumsuzluğun Kıb-Tek çalışanı üyelerinin çalışma hayatını da etkilediğini ileri süren Öksüzoğlu, şöyle devam etti:
“Halkın malı Kıb-Tek’in birincil görevi; halkına ucuz, sürekli ve güvenilir elektrik enerjisi sağlamak ve bunları geliştirmek için politika geliştirmek ve hayata geçirmektir. Siyasi kavgaların yeri hiç olmamış ve olmayacaktır. Halkımıza laik olduğu ucuz ve sürekli elektrik enerjisini sağlamak Kıb-Tek çalışanlarının dolayısıyla sendikamız EL-SEN in de görevidir.
El-Sen geçmişte olduğu gibi bugün de Kıb-Tek in siyasi çekişmelerden uzak, halkın tüm kesimlerinin yöneteceği, şeffaf ve hesap verebilir özerk bir yapıya kavuşana dek mücadelesini artırarak devam ettirecektir.
El-Sen olarak UBP-DP/UG hükümetince atanan tüm Yönetim Kurulumuza siyasi uyuşmazlıklarını bir yana bırakıp, görevleri olan Kıb-Tek in halka daha ucuz, sürekli ve güvenli elektrik enerjisi sağlamadım atmalarını tavsiye eder, konunun yakın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygı ile duyururuz.”
Yarın sağanak, pazar fırtına bekleniyorMeteoroloji Dairesi, yarın öğleye kadar yer yer sağanak , pazar günü de yer yer fırtına beklendiğini duyurdu.06 Kasım 2026 Cuma 15:00HAVA DURUMU
Gemi kazasında yakınlarını kaybeden ailelerden çağrı: İntikam değil, adalet istiyoruzGirne açıklarında batan Filo Jet gemisinde yakınlarını kaybeden aileler, Girne Mahkemesi önünde kazada hayatını kaybeden 28 kişi için adalet taleplerini yineledi.06 Kasım 2026 Cuma 13:51KIBRIS
4 yeni geçiş noktasının açılması gündemde4 yeni geçiş noktasında uzlaşıya yaklaşıldı06 Kasım 2026 Cuma 09:50KIBRIS SORUNU
Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan, bugün KKTC’ye geliyorTürkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) çalışma ziyaretinde bulunacak.06 Kasım 2026 Cuma 09:48KIBRIS
Lapta, İskele ve Karpaz’da elektrik kesintisi yapılacakKıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek), Lapta, İskele ve Karpaz bölgelerinde bugün elektrik kesintileri yaşanacağını açıkladı.06 Kasım 2026 Cuma 09:47KIBRIS
Sermet Nereli'ye İskele'de Mitingde sürpriz doğum günü kutlamasıCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), İskele Belediye Başkan Adayı Sermet Nereli ve belediye meclis üyesi adaylarını bu akşam Osman Ağa Kültür Evi'nde düzenlenen etkinlikle tanıttı.06 Kasım 2026 Cuma 09:46İSKELE
Üstel istedi Futbolun masterleri İskele'ye geldi...KKTC Başbakanı Ünal Üstel, İskele Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Türk futbolunun dört büyük kulübü Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un efsane futbolcularını bir araya getiren özel gösteri maçını izledi.06 Kasım 2026 Cuma 09:44İSKELE
Erhürman, 17’nci Boğaziçi Zirvesi’ne katılmak için adadan ayrılacakCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, 17’nci Boğaziçi Zirvesi’ne katılarak açılış konuşması yapacak.04 Kasım 2026 Çarşamba 10:59KIBRIS
Üstel: Arıklı’nın görevden alınması siyasi değil, gemi faciasındaki tutumuyla ilgiliydiBaşbakan Ünal Üstel, Filo Jet faciasının ardından Erhan Arıklı’nın Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevinden alınmasının siyasi bir karar olmadığını belirtti.04 Kasım 2026 Çarşamba 10:28KIBRIS
Kişi: CTP hem genel hem de yerel seçimlerde güçlü bir şekilde iktidara gelecekCTP Genel Sekreteri Mehmet Kale Kişi toplumda güçlü bir değişim iradesi bulunduğunu belirterek, "CTP hem genel hem de yerel seçimlerde güçlü bir şekilde iktidara gelecek" dedi.04 Kasım 2026 Çarşamba 10:21KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.