EKREM İMAMOĞLU'NUN AVUKATI MURAT PEHLİVAN SERBEST BIRAKILDI
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan cuma gününün ilk saatlerinde gözaltına alınmıştı.

28 Mart 2025 Cuma 17:31
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan cuma gününün ilk saatlerinde gözaltına alınmıştı.
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan ana muhalefet Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan'ın, gözaltına alınmasının ardından Cuma günü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı açıklandı.
CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu X hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Çağlayan Adliyesi'ne götürülen Pehlivan'ın savcı ifadesi ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını duyurdu.
İfadesinde, cuma günü başlatılan soruşturmanın 'önceki soruşturmalardaki avukatlık faaliyeti' nedeniyle açıldığını belirten Pehlivan, "Hatalı ve gerçek dışı raporlarla ve delillerle ve yine dedikodu üzerine kurulu tanık beyanlarına dayalı soruşturmalar yürütülmektedir. Bugünkü soruşturma da, raporun düzenlendiği asıl soruşturmada hatalı olarak düzenlenen bu rapor sebebiyledir," diyerek suçlamaları reddetti.
Pehlivan, 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' iddiası ve 'Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun" kapsamında cuma gününün ilk saatlerinde evinde gözaltına alınmıştı. Ardından adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildiği belirtildi.
Gözaltı kararı sonrası Ekrem İmamoğlu'nun X hesabından yapılan bir açıklamada, "Yasakçı akılda ne yalan biter ne de iftira. Bu sefer de uyduruk gerekçelerle avukatım Mehmet Pehlivan gözaltına alındı," ifadeleri kullanıldı.
"Demokrasi darbesi yaptıkları yetmiyormuş gibi bu darbenin mağdurlarının kendilerini savunmasına da tahammül edemiyorlar. Demokrasi darbesine hukuk darbesini de eklemek istiyorlar. Bir avuç kifayetsizin ülkemize yaşattığı kötülük büyüyor. Derhal avukatımı serbest bırakın."
Ne oldu?
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 18 Mart'ta İstanbul Üniversitesi'nden aldığı diplomanın iptal edilmesinden bir gün sonra gözaltına alınmış daha sonra da 23 Mart'ta 'yolsuzluk' soruşturmasından tutuklanmıştı. Tüm bu süreç, İBB Başkanı'na son haftalarda açılan soruşturmaların ardından ve CHP'nin cumhurbaşkanı adaylığı ön seçiminin öncesinde geldi. Bu soruşturmaların başlangıcında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da "Onlar da çok iyi biliyorlar ki daha turpların büyükleri heybede. Telaşlarının sebebi bu," demişti.
Ancak İmamoğlu tutuklanmasıyla aynı gün 15 milyona yakın oyla CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak ilan edildi. Ardından İçişleri Bakanlığı kararıyla İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırıldı.
Ardından, İmamoğlu'nun yerine CHP'li Belediye Meclis Üyesi Nuri Aslan İBB Başkanvekili olarak seçildi.
İmamoğlu’nun gözaltına alınması ve sonrasında tutuklanmasıyla tetiklenen kitlesel protestolar, Türkiye’de on yıldan uzun süredir görülen en büyük gösterilere dönüştü. Polis, protestolara karşı biber gazı, göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile karşılık verdi. İstanbul başta olmak üzere ülkenin birçok büyük şehrinde güvenlik güçleri göstericilere sert müdahalelerde bulunuyor.
Hristodulidis, Guterres'in adaya gelişinden önce siyasi parti başkanlarıyla bir araya gelecekRum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in Kıbrıs’a yapacağı ziyaret öncesinde, Güney Kıbrıs’taki siyasi parti başkanlarıyla, başkanlıkta bir araya geleceği haber verildi.18 Temmuz 2026 Cumartesi 11:18KIBRIS SORUNU
Asgari ücrete itiraz süresi başladıBakanlar Kurulu, Asgari Ücrete İlişkin Tavsiye Kararı’nı Resmi Gazete'de ilan ederek 10 günlük itiraz süresi tanınmasına karar verdi.18 Temmuz 2026 Cumartesi 11:00KIBRIS
Palm Beach'te alkollü taşkınlık: Bir kişi tutuklandıGazimağusa'da Palm Beach sahilinde 271 miligram alkollü olduğu belirlenen bir kişi, çevreye rahatsızlık verdiği gerekçesiyle tutuklandı.18 Temmuz 2026 Cumartesi 10:57GAZİMAĞUSA
Yeniboğaziçi'nde faaliyet gösteren bir iş yerinde yasaklı cinsel içerikli ürünler ele geçirildiYeniboğaziçi'nde faaliyet gösteren bir iş yerinde polis ve gümrük ekiplerinin ortak denetiminde, ülkeye ithali ve satışı yasak olan cinsel içerikli malzemeler ile cinsel gücü artırıcı jel ele geçirildi. İşletmeci hakkında yasal işlem başlatıldı.18 Temmuz 2026 Cumartesi 10:56KIBRIS
465 sürücü rapor edildiPolis ekiplerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği trafik denetimlerinde 2 bin 919 sürücü kontrol edildi. Kuralları ihlal eden 465 sürücü hakkında yasal işlem başlatılırken, 45 araç trafikten men edildi.18 Temmuz 2026 Cumartesi 10:55KIBRIS
131 kişiye vatandaşlıkBakanlar Kurulu, 131 kişinin vatandaşlığını onayladı. AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem ile eski Türkiye Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de KKTC vatandaşı oldu.18 Temmuz 2026 Cumartesi 10:54KIBRIS
Kimliksizler Derneği: Schengen süreci yeni hak ihlallerinin bahanesi olmamalıdırKimliksizler Derneği, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Schengen süreciyle birlikte karma evliliklerden doğan çocuklar ve ailelerinin Güney Kıbrıs'a geçişlerinde yaşanabileceği belirtilen sorunlara dikkat çekti18 Temmuz 2026 Cumartesi 10:49KIBRIS
Yeniboğaziçi Belediyesi'nde yeni başkan Esen Beyköylü olduYeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir’in tutuklanarak cezaevine gönderilmesinin ardından başkanlığa Esen Beyköylü seçildi.17 Temmuz 2026 Cuma 22:04KIBRIS
UBP Girne Belediyesi Başkan adayı Dr. Bekir PaşaoğluUBP Girne Belediyesi Başkan adayı Dr. Bekir Paşaoğlu oldu17 Temmuz 2026 Cuma 19:03GİRNE
UBP'nin Dikmen adayı Dr. Mehmetali TunçbilekDikmen Belediyesi için ise Dr. Mehmetali Tunçbilek'in adaylıkları resmen duyuruldu.17 Temmuz 2026 Cuma 19:01GİRNE
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.