EKİM AYI ENFLASYONU AÇIKLANDI: YILLIK ARTIŞ %32,87
TÜİK verilerine göre, ekim ayında TÜFE aylık %2,55, yıllık %32,87 arttı. Gıda, konut ve ulaştırma harcamaları en yüksek fiyat artışını gösterdi. Özel kapsamlı TÜFE (B) göstergesi de yüksek seyrini sürdürdü.

03 Kasım 2025 Pazartesi 11:55
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılı Ekim ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini yayımladı. Buna göre, TÜFE ekim ayında bir önceki aya göre %2,55 artarken, Aralık 2024’e göre %28,63, geçen yılın aynı ayına göre ise %32,87 yükseldi. On iki aylık ortalamalara göre artış oranı %37,15 olarak hesaplandı.
Ana harcama grupları arasında gıda ve alkolsüz içecekler yıllık bazda %34,87 artışla öne çıkarken, ulaştırma %27,33, konut ise %50,96 oranında yükseldi. Bu üç grubun yıllık enflasyona katkısı sırasıyla gıda ve alkolsüz içeceklerde %8,44, ulaştırmada %4,34, konutta %7,75 oldu.
Aylık bazda da gıda fiyatları %3,41, ulaştırma %1,07, konut harcamaları ise %2,66 arttı. Aylık enflasyona etkileri sırasıyla %0,83, %0,16 ve %0,45 olarak belirlendi.
TÜİK verilerine göre, ekim ayında endekste yer alan 143 temel başlıktan 118’inde fiyat artışı, 18’inde düşüş, 7’sinde ise değişim gözlendi. Bu tablo, fiyat artışlarının geniş bir mal ve hizmet grubuna yayıldığını ortaya koydu.
İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler, tütün ve altın hariç tutulan özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B), ekim ayında aylık %2,43, yıllık %32,52 artış gösterdi. Veriler, çekirdek enflasyonun da yüksek seyrini sürdürdüğünü işaret etti.
Ekonomistler, ekim ayı enflasyonunun ortalama %2,69 seviyesinde gerçekleşmesini bekliyordu. Tahminler %2 ile %3 aralığında yoğunlaşırken, enerji fiyatları ve gıda maliyetlerindeki hareketlilik belirleyici olacağı vurgulanmıştı. Uzmanlar, eylül ayında %33,29 olan yıllık enflasyonun ekim itibarıyla %33,05 seviyesine gerileyebileceğini öngörüyor.
2025 yılı sonu enflasyon beklentisi ise ortalama %31,93 olarak hesaplandı. Beklentiler %31 ile %33,06 arasında değişiyor. Yılın ikinci yarısında enflasyon, temmuzda %2,06, ağustosta %2,04 ve eylülde %3,23 artış göstermişti.
Bu veriler, fiyat artış hızında sınırlı bir yavaşlama görülse de enflasyonun yüksek seyrini sürdürdüğünü ortaya koyuyor.
UBP'de 9 aday adayı seçim sonucuna itiraz etti!UBP’DE DİJİTAL OYLAMA KRİZİ: 9 ADAY ADAYINDAN RESMİ İTİRAZ!24 Ekim 2026 Cumartesi 22:33KIBRIS
UBP'de işler karıştı! Seçime 9 resmi itiraz var! Oylar elle sayılacak mı?UBP’de sonuçlara 9 resmi itiraz: Oyların yeniden sayılması talep edildi24 Ekim 2026 Cumartesi 22:31KIBRIS
UBP'de seçimden sonra tartışma çıktı! İtirazlar var!Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) milletvekili aday belirleme ve sıralama seçiminin ardından Divan’da tartışma yaşanıyor.24 Ekim 2026 Cumartesi 22:25KIBRIS
Saatlerinizi ayarlamayı unutmayın25 Ekim Pazar sabahı kış saati uygulaması başlıyor24 Ekim 2026 Cumartesi 22:18KIBRIS
Özen Sennaroğlu hayatını kaybettiEski Cumhuriyet Meclisi Başkanı, bakan ve milletvekili Önder Sennaroğlu’nun kardeşi Özen Sennaroğlu yaşamını yitirdi.24 Ekim 2026 Cumartesi 21:40KIBRIS
UBP'de sandıklar kapandı... İşte sonuçlarUBP'de sandıklar kapandı... İşte sonuçlar...UBP’nin 6 Aralık erken genel seçimi öncesinde milletvekili aday sıralamasını belirlemek amacıyla Atatürk Spor Salonu’nda düzenlediği oylamada, saat 20.00 itibarıyla 9 bine yakın oy kullanıldı.24 Ekim 2026 Cumartesi 21:15KIBRIS
Milli İstihbarat Akademisi’nin raporunda Doğu Akdeniz ve Rum Yönetimi vurgusuTürkiye Milli İstihbarat Akademisi, “İsrail Yayılmacılığının Anatomisi” başlıklı raporunu yayımladı.24 Ekim 2026 Cumartesi 19:58TÜRKİYE
Akgüney: UBP’de ilk kez dijital seçim, 10 binin üzerinde oy bekleniyorUBP Milletvekili Aday Belirleme Kurultayı Organizasyon Koordinatörü Muslu Akgüney, dört günlük yoğun hazırlığın ardından adaylık ve aday sıralama seçim organizasyonunun başladığını açıkladı.24 Ekim 2026 Cumartesi 19:53KIBRIS
Ayşe Öztabay: Halkın güvenini kazanmak için söz değil, hesap verebilen siyaset gerek!Öztabay, TDP’nin milletvekili adayları arasında genç isimlerle deneyimli kadroların bir araya geldiğini, toplumdan da bu çeşitliliğe ilişkin olumlu geri dönüşler aldıklarını aktardı.24 Ekim 2026 Cumartesi 18:04KIBRIS
Zeki Çeler: Lefkoşa'da başardık şimdi tüm ülkeye yaymaya hazırızÇeler, LTB Başkanı Mehmet Harmancı ve beraberindeki adaylarla Arasta’yı ziyaret ederek esnafla görüştü. Çeler, "TDP geleneği Lefkoşa’ya iyi geldi, şimdi bu başarıyı tüm bölgelere taşımaya hazırız" dedi.24 Ekim 2026 Cumartesi 17:58KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.