ECE BALCI BAŞKANLIĞA GETİRİLDİ
TDP Genel Başkanı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, konuşmasına yeni seçilecek başkan ve yönetime başarılar, bugüne kadar görev alan kişilere de teşekkür ederek başladı.

23 Ekim 2018 Salı 15:17
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Mağusa İlçesi 6. Olağan kongresi yapıldı. TDP Mağusa İlçe Başkanlığına Ece Balcı seçilirken, İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Hasan Bilgehan, Ceyda Püsküllü, Tezer Oğuzkan, Mehmet Çaltın, Yusuf Cohar, Tuğçe Gökbörü, Ümit Emin, Feridun Korkunal, Pembe Yıldırım. Yedek Üyeler: Ülkü Yılmaz, Özden Uluçay, İlhan Onbaşı, Seyit Soydan Cambazoğlu, Gülin Gündeğer.
-Cemal Özyiğit-
TDP Genel Başkanı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, konuşmasına yeni seçilecek başkan ve yönetime başarılar, bugüne kadar görev alan kişilere de teşekkür ederek başladı.
Konuşmasında hükümetin icraatlarına da değinen Özyiğit, TL kaynaklı yaşanan ekonomik sıkıntıların olumsuz etkileri olduğunu, özellikle dar ve sabit gelirli vatandaşların bu olumsuzluktan daha fazla etkilendiklerini belirtti. Hükümet olarak bu sıkıntıların aşılması adına canla başla çalıştıklarını, son olarak elektriğe yıl sonuna kadar zam yapılmaması kararı üretildiğini belirten Özyiğit, bu yöndeki çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
Tüm uğraşlarının her türlü zorluğa rağmen gelecek kuşaklara yaşanabilir bir yapı bırakmak olduğunu belirten Özyiğit, tek gailelerinin toplumun geleceği olduğunu vurguladı.
TDP Genel Başkanı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs sorunu için görevlendirilen Lute'un raporunu sunmasının ardından yeni bir sürecin başlayabileceğini belirterek, beklenti ve temennilerinin müzakerelerin en kısa sürede başlayarak Federal bir çözüme ulaşmak olduğunu kaydetti. Özyiğit, "Beklentimiz müzakerelerin en kısa sürede başlamasıdır, ancak ucu açık müzakerelerin yarar sağlamayacağı gerçeğinden hareketle, sonuç alıcı müzakere sürecinin başlamasını desteklemekteyiz. TDP olarak bizler de kalıcı federal devlet yapısının oluşturulması adına her türlü katkıyı yapmakta kararlıyız" dedi.
-Cemal Varoğlu-
TDP Genel Sekreteri Cemal Varoğlu, adanın en güzel plajlarının bulunduğu, en zengin tarihi eser ve kalıntıların bulunduğu Mağusa ve bölgesinin turizmin merkezi olabilecek bir potansiyele sahip olduğunu belirtti.
14. yüzyılda inşa edilen ve özelliklerini bugüne kadar sürdüren Mağusa Surları'nın Kültür Turizmi açısından çok önemli olduğunu belirten Varoğlu, gotik mimarının tüm özelliklerini taşıyan Lala Mustafa Paşa Cami ile Aziz Barnabas Manastırı ile Salamis kalıntılarının cazibe merkezi olduğunu ifade etti ve "Hem doğayı hem de tarihi eserleri korumak gelecek kuşaklara karşı herkesin sorumluluğudur" dedi. Bu bağlamda planlamanın çok önemli olduğunu belirten Varoğlu, "Plansız yapılaşma ancak ve ancak kaosa neden olur" dedi.
TDP Genel Sekreteri Cemal Varoğlu, demokrasi, insan hakları, eşitlik ve adalet olgularının kendileri açısından vazgeçilmez olduğunu, ister muhalefet isterse hükümette olsun bunları sonuna kadar savunmaya devam edeceklerini belirterek, toplumun beklentilerini karşılamak adına canla başla çalıştıklarını ifade etti. Varoğlu, "Tüm çaba ve uğraşımız topluma daha iyi bir gelecek yaratmak içindir" dedi.
Konuşmasında Kıbrıs konusuna da değinen Varoğlu, Lute'un Kıbrıs konusu ile ilgili raporunu sunmasının ardından yeni bir sürecin başlayabileceğini belirterek, TDP olarak Federal temelde bir çözüm için her türlü katkıyı yapmakta kararlı olduklarını kaydetti.
-Ece Balcı-
TDP Mağusa İlçe Başkanlığına seçilen Ece Balcı da bu göreve getirilmesine destek veren tüm kişilere teşekkür etti. Balcı, gerek toplumun yapısal sorunları, gerekse Kıbrıs Sorunu'nun çözümü konusunda ekibiyle birlikte ciddi bir çalışma yapma kararlılığında olduklarını belirtti.
Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...Son Ankete göre Meclis'e 5 parti giriyor, CTP ve UBP farkı 18 puan...03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:52KIBRIS
125 yıllık Turkish Bank, ABD'li şirkete satıldıBankanın adı Freedom Bank oluyor03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:41TÜRKİYE
Hava sıcaklığı 37-40 derece dolaylarında seyrediyorMeteoroloji Dairesi'nin 1-7 tarihlerini kapsayan hava tahmin raporuna göre, bölge alçak basınç sistemiyle sıcak hava kültesinin etkisinde olacak.03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:40KIBRIS
Döviz kurları haftaya nasıl başladı?Güncel döviz kurları: Sterlin 64.20 TL03 Ağustos 2026 Pazartesi 08:00KIBRIS
Yerel Seçim 6 Aralık, Genel Seçim 22 Ocak'taYerel seçim tarihi 6 Aralık 2026 olarak belirlenirken, Milletvekilliği Genel Seçimleri için ise tarih 22 Ocak 2027 olarak öngörülüyor.02 Ağustos 2026 Pazar 17:39KIBRIS
Süt dışında kemiklere yarayacak beş yiyecekKemik yoğunluğumuz, sandığınızdan daha erken bir yaşta azalmaya başlar.02 Ağustos 2026 Pazar 09:33YAŞAM
İtalya'nın 'İspanya ile Schengen'i askıya alma' kararı ne anlama geliyor?İspanya'nın Kuzey Afrika'daki toprağı Ceuta'ya Fas'tan on binlerce kişinin geçmesinin ardından İtalya'nın İspanya ile "Schengen serbest dolaşım rejimini geçici olarak askıya alma" kararı tartışmalara neden oldu.02 Ağustos 2026 Pazar 09:31AVRUPA
“HMAS TEAL Denizcilik Müzesi” ziyaretçi kabulüne başladıBirleşik Krallık ve Avustralya Kraliyet Donanmalarında uzun yıllar görev yapan mayın tarama gemisi “HMAS TEAL”, müze olarak Girne Turizm Limanı’nda ziyaretçi kabulüne başladı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:08GİRNE
Liberal Demokrasi Hareketi, İstanbul’da kampa katıldı Liberal Demokrasi Hareketi (LDH) Genel Başkanı Engin Deniz Görgüner ile İletişim Sekreteri Halef Kurt, İstanbul’da düzenlenen Özgürlük 2.0 Yaz Kampı’na katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:07TÜRKİYE
Uluçay, Gaziantep’te Gazimağusa’nın tanıtıldığı festivale katıldıGazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, Gaziantep’te düzenlenen ve Gazimağusa’nın kültürel değerlerinin tanıtıldığı festivale katıldı.02 Ağustos 2026 Pazar 09:05GAZİMAĞUSA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.