DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ: İŞ YAŞAMINA KATILIM EKONOMİK ÖZGÜRLÜK TANIYOR!
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadının iş hayatına katılımının önemi, özgürlük ve eşit toplum vurgusu yapıldı.

08 Mart 2025 Cumartesi 09:56
Kıbrıs’ın işveren ve emekçi kadınları, Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Kıbrıs Postası’na konuştu. Kadınlar, iş hayatına katılımın finansal özgürlük sağladığını ve bunun hem kişisel gelişimlerine hem de sosyal hayata daha fazla vakit ayırmalarına olanak tanıdığını vurguladı. Ayrıca, eşit bir toplum için ev ve iş yaşamında sorumlulukların adil şekilde paylaşılması gerektiğine dikkat çektiler.

ŞAZİYE KURT KOFALI: HAYAT PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR
Arasta Çarşısı’nın tanınan simalarından Şaziye Kurt Kofalı, kadının ekonomik bağımsızlığının önemine değinerek, iş hayatının kendisine emeklilik sonrası sosyal aktivitelere vakit ayırma fırsatı sunduğunu belirtti.
Fotoğrafçılıkla ilgilendiğini ve bu alanda Lefkoşa Fotomaraton başta olmak üzere birçok ödül kazandığını dile getiren Kofalı, bu başarılarını iş hayatında kazandığı finansal özgürlüğe bağladı.
Ancak yalnızca ekonomik özgürlüğün yeterli olmadığını vurgulayan Kofalı, ev işlerinin yalnızca kadınların sorumluluğunda olmaması gerektiğini ifade etti. “Hayat paylaşıldıkça güzelleşir” diyen Kofalı, iş, ev ve sosyal yaşamda sorumlulukların eşit paylaşılmasının önemine dikkat çekti.

KADER RENÇBERELİ: KADIN VE ERKEK ÖNCE BİR BİREYDİR
Arasta Çarşısı’nda market işletmeciliği yapan ve iki çocuk annesi Kader Rençbereli ise, kadın ve erkeğin sıfatlarından önce birer birey olduğunu söyledi.
Ekonomik bağımsızlığın her insan için temel bir ihtiyaç olduğunu belirten Rençbereli, evde ve işte sorumlulukların cinsiyete göre değil, bireyin kendi sorumluluk ve niteliklerine göre belirlenmesi gerektiğini dile getirdi. Hem anne hem de işletme sahibi olmanın zorluklarına değinen Rençbereli, çocuk yetiştirmenin ve ev işlerinin yalnızca kadının görevi olmadığını hatırlattı.
8 Mart’ın tarihine de değinen Rençbereli, bugünün yalnızca çiçeklerle ve kutlamalarla anılmaması gerektiğini, eşitlik ve hak mücadelesinin simgesi olduğunu belirtti.

HATİCE YÜCEULAŞ: FİNANSAL ÖZGÜRLÜK KADINLARA KENDİ HAYATLARINI ŞEKİLLENDİRME GÜCÜ VERİYOR
Hukuk öğrencisi ve sosyal medya üzerinden butik ürünler satan Hatice Yüceulaş ise, iş hayatına katılmanın kadınlara finansal bağımsızlık kazandırdığını ve bunun da kendi kararlarını özgürce verebilme imkânı sunduğunu söyledi.
Toplumda hâlâ iş bölümü konusunda eşitsizlikler olduğunu dile getiren Yüceulaş, mücadele ve dayanışmayla daha adil bir geleceğin mümkün olduğuna inandığını belirtti.
Kadınların iş hayatında yer almasının yalnızca bireysel bir kazanım olmadığını vurgulayan Yüceulaş, ekonomik özgürlüğe sahip kadınların toplumsal eşitlik ve refaha önemli bir katkı sunduğunu ifade etti.
KADINLARIN İŞ YAŞAMINDAKİ YERİ GÜÇLÜ BİR TOPLUMUN TEMELİ
Kadınların iş hayatına katılımı, yalnızca bireysel değil, toplumsal bir kazanım olarak da görülüyor. Kendi ekonomik özgürlüğüne sahip olan kadınlar, hem bireysel gelişimlerine hem de ailelerinin refahına katkı sağlarken, toplumsal eşitlik için de önemli bir zemin hazırlıyor.
8 Mart, yalnızca bir kutlama günü değil, kadınların eşitlik, adalet ve insanca yaşam mücadelesini sürdürdüğü bir dayanışma günü olarak anlam kazanıyor.
Şenkul’dan Önemli Uyarı: “Mecbur Kalınmadıkça Girne–Lefkoşa Yolunu Kullanmayın”Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul’dan Önemli Uyarı: “Mecbur Kalınmadıkça Girne–Lefkoşa Yolunu Kullanmayın”08 Aralık 2025 Pazartesi 23:05KIBRIS
2025-2026 Kış Dönemi Dıştan Bitirme Sınavları 25 Aralık’ta başlıyorMilli Eğitim Bakanlığı, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için düzenlenen Dıştan Bitirme Sınavlarının 25 Aralık 2025 – 12 Ocak 2026 tarihleri arasında Lefkoşa’daki belirlenen merkezlerde yapılacağını duyurdu.08 Aralık 2025 Pazartesi 19:53EĞİTİM
Dağyolunda toprak kayması ve sis!Dağyolunda toprak kayması ve sis!08 Aralık 2025 Pazartesi 19:47KIBRIS
KTEZO Oda Meclisi, yılın son toplantısını gerçekleştirdiKıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Oda Meclisi, yılın son toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, hem 2025'in hem de gelecek yılın değerlendirmeleri yapıldı.08 Aralık 2025 Pazartesi 19:42KIBRIS
Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, AÖA heyetini kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Atatürk Öğretmen Akademisi (AÖA) Başkanı Prof. Dr. Güner Konedralı ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Çise Çavuşoğlu’nu kabul etti.08 Aralık 2025 Pazartesi 19:32KIBRIS
Diploma davası ertelendi, İmamoğlu yeni hâkime sert çıktı: Doğum belgemi ve askerliğimi de iptal edin!İdare mahkemesinin kararı beklenecek, sonraki duruşma 16 Şubat’a ertelendi08 Aralık 2025 Pazartesi 19:30TÜRKİYE
Polis İskele'deki kazanın detaylarını açıkladıPolis İskele'deki kazanın detaylarını açıkladı. Ölümle Neticelenen Trafik Kazası 08 Aralık 2025 Pazartesi 18:50İSKELE
İskele'de kaza, 1 kişi vefat ettiİskele'de kaza, 1 kişi vefat etti, yaralılar var08 Aralık 2025 Pazartesi 17:46İSKELE
Yakın Doğu Üniversitesi’nden Fransa’da Çevre ve Doğa Koruma SemineriKıbrıs’tan örneklerle kırsal peyzajlar, doğa koruma ve kültür!08 Aralık 2025 Pazartesi 16:04YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Yalınkaya: “Bu pişkinlik size sandıkta ikinci bir darbe dönemi yaşatacak. Sizi hiçbir güç kurtaramayacak”Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, ülkenin yolsuzluk, rüşvet ve sahtekârlık batağına battığını ancak sorumluların pişkince “Ankara’dan destek aldık” diye açıklamalar yaptıklarını söyleyerek, erken seçim çağrısı yaptı08 Aralık 2025 Pazartesi 15:39KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.