DR. FAZIL KÜÇÜK ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ’NİN HEDEFİ BİRİNCİLİK

16 Şubat 2015 Pazartesi 13:21
Telsim ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması’na katılacak olan okullarda heyecan dorukta. Yarışmaya sıkı şekilde hazırlanan ve son 2 yıldır “en iyi erkek solist” ödülü ile “orkesta” dallarında ödüller alan Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi’nin bu yılki hedefi birincilik. Okulun müzik öğretmeni İrfan İrfanoğlu, Türkiye’deki meslek liselerinin müzik alanındaki başarılarını işaret ederek, kendilerinin de yarışmayı kazanıp, Türkiye’de ülkemizi bir meslek lisesi olarak gururla temsil etmek istediklerini kaydetti. İrfanoğlu, “hedefimiz birincilik, öğrencilerimle birlikte bu hedefe ulaşacağımıza eminim” dedi.
“DOSTLUK ÇERÇEVESİNDE GEÇEN BİR YARIŞMA”
Ülkemizdeki liseli genç müzisyenleri biraraya getiren organizasyonun dostluk çerçevesinde geçtiğini kaydeden öğrenciler, Telsim ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın kendilerine büyük bir tecrübe olacak bir yarışma hazırladıklarını söyledi.
Dr. Fazıl Küçük Endüstri Meslek Lisesi orkestrası 5 kişiden oluşuyor. Yarışmada solo gitarda Ediz Selbisöğüt, klavyede Keroslava Karniel, bas gitarda Mevlit Özkutaylı, bateride Özer Başkan, ritm gitar ve soloda Mazlum Keleşoğlu sahne alacak. Öğrenciler yarışma ile ilgili görüş ve duygularını şöyle aktardı:
EDİZ SELBİSÖĞÜT: Yarışmaya iki yıldır katılıyorum. Benim için büyük bir tecrübe oldu. Bu sene orkestraya yeni katılan arkadaşlarımızla birlikte başarıyla devam edeceğimize inanıyorum. Birinci olacağımıza inanıyoruz.
MAZLUM KELEŞOĞLU: Son iki yılın en iyi erkek solist dalında ödül aldım. Bu sene de iddialıyız. Bu yıl yeniliklerle dolu heyecanlı bir yarışma bizi bekliyor. İnanıyorum ki birinciliği alıp, İstanbul’da ülkemizi temsil etmenin heyecanını yaşayacağız.
KEROSLAVA KARNIEL: Bu sene yarışmaya ilk defa katılıyorum. Çok heyecanlıyım. Diğer okullarla aynı ortamda yarışmak çok güzel. Tüm yarışmacı arkadaşlara başarılar dilerim.
MEVLİT ÖZKUTAYLI: Yarışma, beni ve tüm müzisyen arkadaşlarımı geliştiren bir organizasyon. Dostluk çerçevesinde geçen bu yarışmanın bize çok şey kattığını düşünüyorum.
ÖZER BAŞKAN: Yarışmaya bu yıl ilk defa katılıyorum. Biz gençlerin geleceği için faydalı bir yarışma. Çok heyecanlıyız ve iddialıyız. Diğer yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.
Bu yıl 14 okulun, 16 grupla katılacağı Telsim Freezone 3. Liselerarası Müzik Yarışması iki aşamada gerçekleşecek. Yarışmanın ilk aşaması 20 Mart'taki seyircisiz olarak düzenlenecek ve değerlendirmenin yüzde 80'ini oluşturacak. Büyük final ise 27 Mart’ta Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda seyircili olarak gerçekleşecek ve değerlendirmenin yüzde 20’sini oluşturacak.
"Müziğinle Özgürleş" sloganıyla düzenlenen yarışmada bu yıl 7 kategoride ödüller verilecek: "orkestra", "kız solist", "erkek solist", "sahne performansı", "enstrüman" "icra" ve "basın özel jüri ödülü".
KKTC'de birinci olan okulun grubu hem büyük ödül piyanonun sahibi olacak, hem de 25 Nisan'da, Türkiye'deki Vodafone Freezone 18. Liselerarası Müzik Yarışması'nın finalinde KKTC'yi temsil edecek.
Netflix, Warner Bros Discovery’yi satın alıyorStüdyo ve yayın platformunu Netflix’in, Warner Bros. Discovery (WBD) medya şirketini 82,7 milyar dolarlık işletme değerinden satın almak için bağlayıcı bir anlaşma yaptığı bildirildi.05 Aralık 2025 Cuma 20:30YAŞAM
Almanya'da askerlikte yeni dönemFederal Meclis'te, askerlik sisteminde reform öngören yasa kabul edildi. Rusya kaynaklı tehdit algısı artan Almanya, asker sayısını ilk aşamada gönüllü olarak askerlik yapmak isteyenlerle arttırmayı hedefliyor.05 Aralık 2025 Cuma 20:04AVRUPA
Sendikalar " Game Over", istifa edin!KAMUSEN, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS ve KAMU-İŞ, ekonomik ve sosyal haklara ilişkin taleplerinin hükümet tarafından reddedildiğini açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 19:33KIBRIS
Üstel Ankara yolcusuBaşbakan Ünal Üstel, Ankara'ya gidiyor. Üstel'in yarın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüşmesi bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 19:30KIBRIS
Rum Lider Hristodulidis Kabinesinde 4 Bakanı değiştiRum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis, dört bakanlık ve bir müsteşarlıkta değişikliğe gidildiğini duyurdu. Enerji, Çalışma, Adalet ve Sağlık Bakanlıklarına yeni isimler atandı.05 Aralık 2025 Cuma 19:22GÜNEY KIBRIS
Maria Holguín: Üçlü görüşmeyi “verimli ve somut sonuç” hedefiyle hazırlıyoruzHolguín, Erhürman’la yaptığı görüşmenin ardından, 11 Aralık’ta Erhürman ve Rum lider Hristodulidis’le yapılacak üçlü toplantının “yeni atmosferi güçlendirecek somut bir görüşme” olması için çalıştığını açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 14:51KIBRIS
Kuzey Kıbrıs için kuvvetli sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, 5 Aralık akşamından 6 Aralık gece yarısına kadar özellikle kuzey sahil, Beşparmaklar ve Karpaz hattında 21–50 kg/m² arası kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.05 Aralık 2025 Cuma 14:49KIBRIS
Erhürman açıklamasında üç başlığa değindiCumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen ve Erhürman ile Holguín’in baş başa yaptığı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Holguín, yarın saat 10.00’da Rum lider Nikos Hristodulidis ile bir araya gelecek.05 Aralık 2025 Cuma 14:27KIBRIS
Kantara Gençlik Kampı’nda tadilat ve yenileme çalışmaları yapıldıKantara Gençlik Kampı’nda geniş kapsamlı tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı.05 Aralık 2025 Cuma 14:16KIBRIS
İlk kez görüştülerCumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuellar’ın Cumhurbaşkanlığı’ndaki yaklaşık bir saatlik görüşmesi sona erdi; tarafların kabul sonrası açıklama yapması bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 13:21KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.