DP'DE YAPRAK DÖKÜMÜ.. 533 KİŞİ İSTİFA ETTİ!
DP'de yaprak dökümü.. 533 kişi istifa etti! DP’den istifa eden kişilerle bir araya gelen Hasan Tosunoğlu, “Yol haritamızı birlikte çizeceğiz” dedi

22 Aralık 2024 Pazar 13:13
Aralarında çok sayıda örgüt başkanının da bulunduğu 533 kişi DP’den istifa etti. Geçtiğimiz günlerde parti yönetiminin tabanın sesine kulak vermemesini eleştirerek artık istifasını açıklayan Lefkoşa Milletvekili Hasan Tosunoğlu, DP’den ayrılan kişilerle geniş katılımlı bir dayanışma toplantısı düzenledi. Lefkoşa Hidden Garden’da yapılan toplantıya katılım oldukça yüksek oldu. Toplantının başında 21 Aralık Haftası kapsamında saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Etkinlikte bir konuşma yapan Hasan Tosunoğlu, bundan sonraki yol haritasını çizerken DP’den istifa eden yol arkadaşlarının sesine kulak vereceğini belirterek, bundan sonra sık sık bir araya geleceklerini açıkladı.
Coşkulu kalabalığa hitap eden Tosunoğlu, partideki mevcut yönetim anlayışına yönelik eleştirilerini dile getirerek, ülkeye hizmet sunacak bir siyaset anlayışına ihtiyaç olduğunu belirtti. Tosunoğlu, DP yönetiminin, 32 yıllık parti geleneğini yerle bir ederek partiyi örgütlerden ve tabandan kopardığını vurguladı.
Tosunoğlu, "Otuz yıldır birlikte yürüdüğümüz bir yol var. Bu yolda bir kültür, bir gönül birliği inşa ettik. Bu ülkenin değerleri uğruna verdiğimiz mücadelenin son zamanlarda bir erozyona uğradığını, ezildiğini ve ufalandığını hep birlikte gördük ve görmekteyiz" dedi.
TABANIN SESİ
“Demokrat Parti bir çığlığın, bir isyanın sesi olarak kuruldu” diyen Tosunoğlu, partinin kuruluş felsefesinin ezilenlerin ezilmeyeceği, sosyal adaletin hakim olacağı, insanların bir arada daha güzel günlere ulaşabileceği bir düzen vaadine yaslandığını anımsattı.
Tosunoğlu, " Son zamanlarda ne ben milletvekili olarak ne de sizler taban olarak sesimizi birkaç kişiye duyurabildik. Bu birkaç kişi maalesef bugün Demokrat Parti'yi hegemonyasına aldı. Ne ülkeye ne millete faydası olan bu anlayış tabandan da tamamen kopmuş durumdadır" ifadelerini kullandı.
Antidemokratik yaklaşımların çökmeye mahkum olduğunu belirten Tosunoğlu, bugün yanında kalan az sayıda kişinin de çok yakında parti başkanından desteğini çekeceğini belirtti.
ÜLKENİN SORUNU EKONOMİ
Tosunoğlu, ülkenin ekonomik buhran içerisinde bulunduğunu, çalışanın ve üretenin ciddi sıkıntıdan nasibini aldığını ancak DP’nin mevut yönetiminin halkın derdiyle değil kendi koltuğunu sağlama almakla vakit geçirdiğini anlattı.
Yaşananlara isyan etmemenin mümkün olmadığını dile getiren Tosunoğlu, her politikacının görevinin ekonomik çöküşten, doğru ekonomik politikaları yürüterek, ülkesini, vatandaşını, halkını ve evini kurtarmak olduğunu vurguladı.
GELECEK VİZYONU
Yaşanan gelişmeleri ve sıkıntıları konuşmak, dertleşmek ve bir yol haritası çizmek için sevenleri ile bir araya geldiğini kaydeden Tosunoğlu, gördüğü tablo karşısında duygulandığını, partiye emeği geçen birçok arkadaşını gördüğünü, hiçbirinin şahsi bir beklenti içerisinde olmadığını ve kendisinin de buna kefil olduğunu dile getirdi.
Tek dertlerinin partiyi ve ülkeyi daha iyi bir noktaya getirmek olduğunu vurgulayan Tosunoğlu, "Ben üç yıldır milletvekiliyim, sizin sayenizde seçilmiş bir milletvekiliyim. Bu noktada hiç durmadım, sizlerle birlikte oldum, görüşlerinizi aldım, bunlar doğrultusunda hareket ettim. Bugün de bana soruyorlar, niye istifa ettin? Çok net söylüyorum, çünkü arkadaşlarım ve yol arkadaşlarım benim cephede savaştığım arkadaşlar hepsi yılgın ve onların bir şekilde hareket edebilmesini sağlamalıydım, kendimi feda ettim" dedi.
AÇLIKTAN BAYILAN ÇOCUKLAR
Bağımsız Milletvekili Hasan Tosunoğlu, Meclis’teki bütçe görüşmelerinde Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nazım Çavuşoğlu’nun, okullarda açlıktan bayılan çocuklar bulunduğunu ifade ettiğini anımsatan Tosunoğlu, bunun kendisini derinden sarstığını dile getirdi.
Tosunoğlu, “Çocukların açlıktan bayıldığı bir ülkede yaşamak bana hicap verir ve ben bunu kabul edemem. Siyasetçinin bu sorunları düzeltmek için çalışması gerekir. Bu topraklar, bu değerler hepimizin ve bu ülkede açlıktan çocuklar bayılmamalı. Bu noktada ekonomik sorunlarımızı düzeltebilecek yeni alanlara ve yeni inançlara ihtiyacımız var, yoksa yaptığımız hiçbir şeyin anlamı yok. Bu noktada savaşacağım ve bunları düzeltmek hepimizin boynunun borcudur" dedi.
Kadir İnanır'ın cenaze programı belli olduTürk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kadir İnanır, bir süredir tedavi gördüğü hastanede 77 yaşında yaşamını yitirdi. İnanır'ın cenazesi düzenlenecek törenin ardından Ulus Mezarlığı’nda defnedilecek.27 Haziran 2026 Cumartesi 17:16TÜRKİYE
Markulli: "Anastasidis vatanımızı yüzüstü bıraktı, büyük suç işledi"Markulli, Mustafa Akıncı’nın Kıbrıs sorunu açısından çözüm için “en büyük fırsat” olduğunu savunarak, Crans-Montana sonrası sürecin Rum liderliği tarafından doğru değerlendirilemediğini belirtti.27 Haziran 2026 Cumartesi 16:25KIBRIS SORUNU
Başkan Harmancı: "Varil siyasetine karşı Milani'nin tasarımı ile barış içerikli mesaj veriyoruzLefkoşa Türk Belediyesi tarafından Surlariçi yayalaştırma bölgesinde bulunan Kuyumcular Sokak ve Mithat Paşa Sokak, tarihi dokuya uygun şekilde yenileniyor.27 Haziran 2026 Cumartesi 14:36LEFKOŞA
Üstel: KKTC, Doğu Akdeniz’in yükselen yatırım merkezlerinden biri haline gelmiştir. Üstel, KKTC'nin mülkiyet konusunda etkili iç hukuk mekanizmalarına sahip bir hukuk devleti olduğunu vurguladı.27 Haziran 2026 Cumartesi 14:31KIBRIS
Rum İstinaf Mahkemesi, Kıbrıslı Türklerin Baf Hava Üssü'nde bulunan mülk iadesi talebini reddettiBaf Havalimanı ve “Andreas Papandreu Hava Üssü'nün de içerisinde bulunduğu 125 dönümlük arazilerinin iadesi için başvuran Kıbrıslı Türk davacıların Kaza Mahkemesi tarafından verilen karar aleyhine yaptığı başvuruyu reddedi27 Haziran 2026 Cumartesi 14:29GÜNEY KIBRIS
Sahte vekaletnameyle iki aracı sattı, tutuklandıBir kişinin yurt dışından getirdiği aracın sorun çıkardığını öne süren S.D. (34), satış işlemleri için kendisine teslim edilen iki araca ait vekaletname belgelerini sahteleyerek araçları sattı.27 Haziran 2026 Cumartesi 11:57KIBRIS
Sarhoşluk ve rahatsızlık: İki kişi tutuklandıGazimağusa ve Bafra'da kamuya açık alanlarda alkollü içki tesiri altında çevreyi rahatsız ettikleri tespit edilen iki kişi polis tarafından tutuklandı.27 Haziran 2026 Cumartesi 11:26KIBRIS
405 Sürücü rapor edildiPolis Genel Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Ekipleri tarafından ülke genelinde dün gerçekleştirilen trafik denetimlerinde 2 bin 296 araç sürücüsü kontrol edildi.27 Haziran 2026 Cumartesi 11:25KIBRIS
Gazimağusa'da iş kazası: 3 metreden düştü, beli kırıldıGazimağusa Küçük Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir işletmede meydana gelen iş kazasında, ilaçlama yapan 33 yaşındaki işçi yaklaşık 3 metre yükseklikten düşerek yaralandı.27 Haziran 2026 Cumartesi 11:24KIBRIS
AKPA’da Candan’dan taraflara Guterres’e destek çağrısıKonuşmasında tüm tarafları Guterres ve Holguin’in yeni inisiyatifine olumlu katkı yapmaya çağıran Armağan Candan AKPA Genel Kurulu’na konu hakkında bilgi verdi.27 Haziran 2026 Cumartesi 10:38KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.