DİZDARLI’DAN, ÖZGÜRGÜN’E ŞAİBELERİ AÇIKLA !…

29 Aralık 2015 Salı 15:01
Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ü, Turizm Müsteşarlığı görevinden istifa eden Şahap Aşıkoğlu ile ilgili iddia ettiği şaibeleri açıklamaya çağırdı.
Dizdarlı, ayrıca Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu’nu da; “Her halükarda bakanlığında yer alındığı iddia edilen şaibeleri araştırmaya veya ilgili mercileri gerekli araştırmaları yapmaya çağırmaya” davet etti.
Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı yazılı açıklamasında, “38/1996 sayılı Ombudsman Yasası’nın 15 (1) maddesinin” Yüksek Yönetim Denetçisi’nin basında çıkan haberler, elde ettiği duyumlar ve yaptığı gözlemler sonucu resen harekete geçebileceğini öngördüğünü kaydetti.
Dizdarlı bu bağlamda, son zamanlarda gündemi işgal eden ve basında yer alan bazı haberlere istinaden şeffaflık ve temiz toplum ilkelerinin yerine getirilmesi maksatları ile harekete geçme ihtiyacı hissettiğini kaydetti.
Emine Dizdarlı, UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’ün 23 Ekim tarihinde bir internet haber sitesinde; “Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın koalisyon hükümetinde üstlendiği bakanlıkların hizmetlerinden birinci derecede sorumlu olan UBP’yi bir şaibeli bürokrata mecbur kılma gayretini hayretle karşıladığımızı belirtir, bize yaptığı telkini değerlendirerek hem yasal hem de teamül sayılan hakkımızı talepte ısrarlı olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız” dediğini kaydetti.
Dizdarlı, Hüseyin Özgürgün’ün 24 Ekim tarihinde de başka bir yerel gazetede de; “3 dakikada bir bakanı atayan Cumhurbaşkanı, 30 gündür, bir Turizm Bakanlığı Müsteşarı’nı ki, bu müsteşar şaibeli bu müsteşar ve hakkında bizim çok duyumlarımız var, yarın ortaya çıkacak olan o şaibeli müsteşarlığı aldırtmadığı için çıkacak olan sorunlara bize nasıl söyleyecek. Birçok şaibeyi paylaştık. Değişmez değildir. Yıpranır” dediğini belirtti.
“ŞAİBELER NETLİĞE KAVUŞTURULMALI”
Basından alıntısı yapılan haberlerden görüleceği üzere Hüseyin Özgürgün’ün birçok kez Şahap Aşıkoğlu’nu ima ederek, “Şahap Aşıkoğlu’nun şaibeli işler yaptığını veya Turizm Bakanlığı’nda müsteşar olarak görev yaptığı sürece şaibeye karıştığını” söylediğini ifade eden Dizdarlı, şunları kaydetti:
“Hepimizin bildiği üzere bu söylentilerden bir süre sonra Şahap Aşıkoğlu Turizm Bakanlığı’ndaki müsteşarlık görevinden istifa etmiş ve geçtiğimiz günlerde yerine Kemal Deniz Dana atanmıştır.
Sayın Hüseyin Özgürgün’ün iddia ettiği şaibelerin, sayın Şahap Aşıkoğlu’nun görevden istifa edip etmediğine bakılmaksızın, şu anda görevde olan Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ve ilgili merciler tarafından araştırılıp netliğe kavuşturulması, kamu vicdanı, idarenin şeffaf olması gereği ve temiz toplum anlayışı için elzemdir.
Netice olarak, idarenin açıklık ve şeffaflık ilkelerine uygun hareket etmesi gerektiği gerçeğine istinaden, Sn. Hüseyin Özgürgün’ü iddia ettiği şaibeleri açıklamaya, Sn. Faiz Sucuoğlu’nu ise her halükarda bakanlığında yer alındığı iddia edilen şaibeleri araştırmaya veya ilgili mercileri gerekli araştırmaları yapmaya çağırmaya davet ederim.”
Üstel: Laf değil, eser siyaseti yapıyoruzUlusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Lefke ve Güzelyurt’ta gerçekleştirdiği istişare toplantıları ve kurum ziyaretlerinde, bölgeye yönelik yatırımların kararlılıkla süreceğini vurguladı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:18KIBRIS
Bayraktar: SAHA 2026'dan elde edilen kârla 81 il ve KKTC’de dron üretim ve eğitim merkezi kurulacakSAHA İstanbul Başkanı Haluk Bayraktar, SAHA 2026 gelirleriyle 81 ilde kurulması planlanan dron üretim ve eğitim merkezleri projesine KKTC’nin de dahil edileceğini açıkladı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:14TÜRKİYE
Başbakan Üstel, Anneler Günü'nü kutladıBaşbakan Ünal Üstel, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:12KIBRIS
CTP Genel Sekreteri Kişi: Yerel seçimler ile ilgili hazırlıklar hızlanacakCumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri: Yerel seçim hazırlıkları hız kazanıyor.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:08KIBRIS
Gençlik Gücü, 74 yıllık kulüp tarihinde ilk kez Süper Lig şampiyonu olduAKSA Süper Lig’de 2025-2026 sezonunun şampiyonu China Bazaar Gençlik Gücü oldu. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda Çetinkaya’yı mağlup eden yeşil-beyazlı ekip, 74 yıllık kulüp tarihinde ilk kez Süper Lig kupasını kazandı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:06FUTBOL
Kıbrıslı Türk genç atlet Ada Kafa, Bulgaristan’da altın madalya kazandı!Atletizm Federasyonu sporcusu Ada Kafa, Bulgaristan’daki U18 Mladost International Meeting’de 800 metrede altın madalya kazandı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:03SPOR
3 sürücü tutuklandıPolis trafik ekipleri tarafından, ülke genelinde dün gerçekleştirilen denetimlerde 302 sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı, 30 araç trafikten men edildi, 3 sürücü de tutuklandı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 16:55KIBRIS
İngiltere'deki yerel seçimlerde sandıktan aşırı sağ çıktıİngiltere’de 7 Mayıs’ta yapılan yerel seçimlerde aşırı sağ yükselirken, İşçi Partisi ikinci, Muhafazakar Parti ise dördüncü sıraya geriledi.09 Mayıs 2026 Cumartesi 16:21İNGİLTERE
DAÜ 28. Bahar Festivali başlıyorDoğu Akdeniz Üniversitesi’nin (DAÜ) her yıl geleneksel olarak düzenlediği Bahar Festivali, bu yıl “We Are Family” temasıyla 13-16 Mayıs tarihleri arasında yapılıyor.09 Mayıs 2026 Cumartesi 15:42DAÜ - DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Ortaköy’de döviz hırsızlığı… Kadın zanlı tutuklandıOrtaköy’de bir apartman dairesine giren kimliği meçhul şahıs ya da şahıslar, yatak odasında muhafaza edilen yüklü miktardaki dövizi çaldı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 15:26KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.