DİYARBAKIR'DA NEVRUZ KUTLAMALARI BAŞLADI
DEM Parti'nin bu yıl 53 farklı merkezde düzenlediği Nevruz Bayramı kutlamalarının finali 21 Mart'ta Diyarbakır'da yapılıyor.

21 Mart 2026 Cumartesi 14:51
Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'ndeki Nevruz Parkı'nda yapılan kutlamaların bu yılki sloganı "Özgürlük ve Demokrasi Nevruzu" olarak belirlendi.
Alana girişler saat 10.00'da başladı. Binlerce kişi alanda toplandı, halaylar çekildi.
DEM Parti, alan güvenliğini sağlamak için 600 kişiyi görevlendirdi.
Tertip Komisyonu'nda yer alan milletvekilleri, DEM Parti parti meclisi üyeleri ve avukatlar giriş noktalarında hazır bulunuyor.
Siyasi partiler, insan hakları örgütleri, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, emek-meslek örgütleri, Alevi kurumları ve kadın örgütlerinden temsilcilerin yanı sıra bölge ve batı illerinden çok sayıda kişi kutlama için Diyarbakır'a geldi.
Kentte kutlamalar akşamdan başladı.
Kürt parti ve oluşumlar Dağkapı Meydanı'nda meşaleli, davullu zurnalı bir kutlama yaparken aynı saatlerde birçok sivil toplum kurumunun temsil edildiği Diyarbakır Kent Koruma Platformu da tarihi surların önünde, kentin tanınan simalarının davet edildiği bir Nevruz resepsiyonu düzenledi.
Burada kısa bir konuşma yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 2025 Nevruzu'nun silahların sustuğu, yakıldığı bir süreç olduğunu hatırlattı:
"2026 Nevruzu'nun da demokratik adımların atıldığı, özel yasanın çıkarıldığı, Kürtlerin dilinin ve kimliğinin tanındığı, kayyumların olmadığı, bayramlarımızı özgürce kutladığımız bir yıl olmasını diliyorum".
Bakırhan bugün de Azadi Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşiti, Ayla Akat Ata, Leyla Zana ve Çetin Arkaş'ın yanı sıra Nevruz Parkı'nda konuşma yapacak.
Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafil Talabani, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve PKK lideri Abdullah Öcalan'ın da mesajlarının okunması bekleniyor.
Daha önceki Nevruz kutlamalarında bu mesajların Türkçesini İmralı heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder okuyordu.
Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Önder için de bir anma programı yapılacak.
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Azadi Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşiti, Ayla Akat Ata, Leyla Zana ve Çetin Arkaş Nevruz Parkı'nda konuşma yapanlar arasında.
Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafil Talabani, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve PKK lideri Abdullah Öcalan'ın da mesajlarının okundu.
Kentte kutlamalar akşamdan başladı
Kentte kutlamalar akşamdan başladı.
Kürt parti ve oluşumlar Dağkapı Meydanı'nda meşaleli, davullu zurnalı bir kutlama yaparken aynı saatlerde birçok sivil toplum kurumunun temsil edildiği Diyarbakır Kent Koruma Platformu da tarihi surların önünde, kentin tanınan simalarının davet edildiği bir Nevruz resepsiyonu düzenledi.
Burada kısa bir konuşma yapan Tuncer Bakırhan, 2025 Nevruzu'nun silahların sustuğu, yakıldığı bir süreç olduğunu hatırlattı:
"2026 Nevruzu'nun da demokratik adımların atıldığı, özel yasanın çıkarıldığı, Kürtlerin dilinin ve kimliğinin tanındığı, kayyumların olmadığı, bayramlarımızı özgürce kutladığımız bir yıl olmasını diliyorum".
Fransa, Almanya, İsveç, Mısır ve Hindistan gibi ülkelerden ve İspanya'nın özerk Katalonya bölgesinden konukların yanı sıra IKBY ve partilerinden üst düzey yetkililer de kutlamalara davetli olarak katılacak.
Ancak İran savaşı nedeniyle birçok Avrupa ülkesi Türkiye'ye seyahat uyarısı yaptı.
Bu sebeple önceki yıllara kıyasla Avrupalı heyetlerin sayısında düşüş olduğu ifade ediliyor.
Aynı şekilde uluslararası basının katılımı da bu durumdan etkilenmiş görünüyor.
Geçen yıl yaklaşık 600 gazetecinin katılım için başvurduğu etkinliğe bu yıl 300 gazeteci başvuru yaptı.
Siyasilerden mesajlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Gaziantep'teki Nevruz Anma Günü Programı'na katıldı ve "Suriye, Irak ve şu günlerde savaşın yol açtığı sorunlarla boğuşan İranlı kardeşlerimizin de nevruzlarını kutluyor, bu anlamlı günün, bölgemizdeki savaşların sona ermesine vesile olmasını diliyorum" dedi.
Erdoğan nevruzun Türkiye'ye ve tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini diledi.
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlulları, "Nevruz ateşiyle karanlığı yakıyor, umudu büyütüyoruz" dedi, özgürlük ve demokrasi adına milyonları Nevruz kutlamalarına çağırdı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Nevruz'u kutladığı mesajında, "Bu topraklar; adaletin ve özgürlüğün de bir bahar havasında yeniden filizlendiği günleri görecek" dedi, "Çünkü bahar, mutlaka gelir" sözlerini ekledi.
Tutuklanarak görevden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu da tutuklu bulunduğu cezaevinden paylaştığı mesajında, "Farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğu bilinciyle, bir arada, huzur içinde yaşadığımız bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.
Soyer: Azerbaycan’dan direk uçuş diyenler, şimdi KKTC için iç hat diyorEski Başbakan ve Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) eski Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer, Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki hava ulaşımı politikalarına ilişkin dikkat çeken bir paylaşım yaptı.28 Haziran 2026 Pazar 13:16KIBRIS
Yakın Doğu Koleji’nde 108 Mezun Coşkuyla Geleceğe UğurlandıYakın Doğu Koleji’nin, NEU Event Park’ta düzenlenen 2025-2026 mezuniyet töreninde 108 öğrenci diploma coşkusu yaşadı.28 Haziran 2026 Pazar 09:02YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Kırok: Brüksel’de sesimizi kısmaya çalıştılar, halkımız için mücadeleyi sürdürdükÇatalköy-Esentepe Belediye Başkanı Ceyhun Kırok, Avrupa Parlamentosu’nda düzenlenen yuvarlak masa toplantısına ilişkin değerlendirmesinde, bazı çevrelerin KKTC’den katılan yerel yöneticilerin sesini kısmaya çalıştığını söyledi.28 Haziran 2026 Pazar 08:51KIBRIS
Gayrimenkul Zirvesi başladıTürkiye’deki Tüm Emlak Danışmanları Birliği nin düzenlediği Gayrimenkul Zirvesi bugün Girne’de başladı.28 Haziran 2026 Pazar 08:50KIBRIS
Korsan taksicilik ile itham edilen zanlıya 136 bin TL cezaGönyeli'de polis ekipleri, izinsiz yolcu taşıdığı tespit edilen bir sürücüye korsan taksicilik, KKTC sürüş ehliyeti olmadan araç kullanma ve cam filmi ihlalleri nedeniyle toplam 136 bin 390 TL 50 kuruş para cezası ile 70 ceza puanı uyguladı.28 Haziran 2026 Pazar 08:40KIBRIS
Kadir İnanır'ın cenaze programı belli olduTürk sinemasının unutulmaz isimlerinden Kadir İnanır, bir süredir tedavi gördüğü hastanede 77 yaşında yaşamını yitirdi. İnanır'ın cenazesi düzenlenecek törenin ardından Ulus Mezarlığı’nda defnedilecek.27 Haziran 2026 Cumartesi 17:16TÜRKİYE
Markulli: "Anastasidis vatanımızı yüzüstü bıraktı, büyük suç işledi"Markulli, Mustafa Akıncı’nın Kıbrıs sorunu açısından çözüm için “en büyük fırsat” olduğunu savunarak, Crans-Montana sonrası sürecin Rum liderliği tarafından doğru değerlendirilemediğini belirtti.27 Haziran 2026 Cumartesi 16:25KIBRIS SORUNU
Başkan Harmancı: "Varil siyasetine karşı Milani'nin tasarımı ile barış içerikli mesaj veriyoruzLefkoşa Türk Belediyesi tarafından Surlariçi yayalaştırma bölgesinde bulunan Kuyumcular Sokak ve Mithat Paşa Sokak, tarihi dokuya uygun şekilde yenileniyor.27 Haziran 2026 Cumartesi 14:36LEFKOŞA
Üstel: KKTC, Doğu Akdeniz’in yükselen yatırım merkezlerinden biri haline gelmiştir. Üstel, KKTC'nin mülkiyet konusunda etkili iç hukuk mekanizmalarına sahip bir hukuk devleti olduğunu vurguladı.27 Haziran 2026 Cumartesi 14:31KIBRIS
Rum İstinaf Mahkemesi, Kıbrıslı Türklerin Baf Hava Üssü'nde bulunan mülk iadesi talebini reddettiBaf Havalimanı ve “Andreas Papandreu Hava Üssü'nün de içerisinde bulunduğu 125 dönümlük arazilerinin iadesi için başvuran Kıbrıslı Türk davacıların Kaza Mahkemesi tarafından verilen karar aleyhine yaptığı başvuruyu reddedi27 Haziran 2026 Cumartesi 14:29GÜNEY KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.