DİYARBAKIR'DA NEVRUZ KUTLAMALARI BAŞLADI
DEM Parti'nin bu yıl 53 farklı merkezde düzenlediği Nevruz Bayramı kutlamalarının finali 21 Mart'ta Diyarbakır'da yapılıyor.

21 Mart 2026 Cumartesi 14:51
Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'ndeki Nevruz Parkı'nda yapılan kutlamaların bu yılki sloganı "Özgürlük ve Demokrasi Nevruzu" olarak belirlendi.
Alana girişler saat 10.00'da başladı. Binlerce kişi alanda toplandı, halaylar çekildi.
DEM Parti, alan güvenliğini sağlamak için 600 kişiyi görevlendirdi.
Tertip Komisyonu'nda yer alan milletvekilleri, DEM Parti parti meclisi üyeleri ve avukatlar giriş noktalarında hazır bulunuyor.
Siyasi partiler, insan hakları örgütleri, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, emek-meslek örgütleri, Alevi kurumları ve kadın örgütlerinden temsilcilerin yanı sıra bölge ve batı illerinden çok sayıda kişi kutlama için Diyarbakır'a geldi.
Kentte kutlamalar akşamdan başladı.
Kürt parti ve oluşumlar Dağkapı Meydanı'nda meşaleli, davullu zurnalı bir kutlama yaparken aynı saatlerde birçok sivil toplum kurumunun temsil edildiği Diyarbakır Kent Koruma Platformu da tarihi surların önünde, kentin tanınan simalarının davet edildiği bir Nevruz resepsiyonu düzenledi.
Burada kısa bir konuşma yapan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, 2025 Nevruzu'nun silahların sustuğu, yakıldığı bir süreç olduğunu hatırlattı:
"2026 Nevruzu'nun da demokratik adımların atıldığı, özel yasanın çıkarıldığı, Kürtlerin dilinin ve kimliğinin tanındığı, kayyumların olmadığı, bayramlarımızı özgürce kutladığımız bir yıl olmasını diliyorum".
Bakırhan bugün de Azadi Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşiti, Ayla Akat Ata, Leyla Zana ve Çetin Arkaş'ın yanı sıra Nevruz Parkı'nda konuşma yapacak.
Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafil Talabani, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve PKK lideri Abdullah Öcalan'ın da mesajlarının okunması bekleniyor.
Daha önceki Nevruz kutlamalarında bu mesajların Türkçesini İmralı heyeti üyesi Sırrı Süreyya Önder okuyordu.
Geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Önder için de bir anma programı yapılacak.
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Azadi Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşiti, Ayla Akat Ata, Leyla Zana ve Çetin Arkaş Nevruz Parkı'nda konuşma yapanlar arasında.
Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafil Talabani, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani ve PKK lideri Abdullah Öcalan'ın da mesajlarının okundu.
Kentte kutlamalar akşamdan başladı
Kentte kutlamalar akşamdan başladı.
Kürt parti ve oluşumlar Dağkapı Meydanı'nda meşaleli, davullu zurnalı bir kutlama yaparken aynı saatlerde birçok sivil toplum kurumunun temsil edildiği Diyarbakır Kent Koruma Platformu da tarihi surların önünde, kentin tanınan simalarının davet edildiği bir Nevruz resepsiyonu düzenledi.
Burada kısa bir konuşma yapan Tuncer Bakırhan, 2025 Nevruzu'nun silahların sustuğu, yakıldığı bir süreç olduğunu hatırlattı:
"2026 Nevruzu'nun da demokratik adımların atıldığı, özel yasanın çıkarıldığı, Kürtlerin dilinin ve kimliğinin tanındığı, kayyumların olmadığı, bayramlarımızı özgürce kutladığımız bir yıl olmasını diliyorum".
Fransa, Almanya, İsveç, Mısır ve Hindistan gibi ülkelerden ve İspanya'nın özerk Katalonya bölgesinden konukların yanı sıra IKBY ve partilerinden üst düzey yetkililer de kutlamalara davetli olarak katılacak.
Ancak İran savaşı nedeniyle birçok Avrupa ülkesi Türkiye'ye seyahat uyarısı yaptı.
Bu sebeple önceki yıllara kıyasla Avrupalı heyetlerin sayısında düşüş olduğu ifade ediliyor.
Aynı şekilde uluslararası basının katılımı da bu durumdan etkilenmiş görünüyor.
Geçen yıl yaklaşık 600 gazetecinin katılım için başvurduğu etkinliğe bu yıl 300 gazeteci başvuru yaptı.
Siyasilerden mesajlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Gaziantep'teki Nevruz Anma Günü Programı'na katıldı ve "Suriye, Irak ve şu günlerde savaşın yol açtığı sorunlarla boğuşan İranlı kardeşlerimizin de nevruzlarını kutluyor, bu anlamlı günün, bölgemizdeki savaşların sona ermesine vesile olmasını diliyorum" dedi.
Erdoğan nevruzun Türkiye'ye ve tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini diledi.
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğlulları, "Nevruz ateşiyle karanlığı yakıyor, umudu büyütüyoruz" dedi, özgürlük ve demokrasi adına milyonları Nevruz kutlamalarına çağırdı.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Nevruz'u kutladığı mesajında, "Bu topraklar; adaletin ve özgürlüğün de bir bahar havasında yeniden filizlendiği günleri görecek" dedi, "Çünkü bahar, mutlaka gelir" sözlerini ekledi.
Tutuklanarak görevden alınan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu da tutuklu bulunduğu cezaevinden paylaştığı mesajında, "Farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğu bilinciyle, bir arada, huzur içinde yaşadığımız bir geleceği hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.
En çok yağış nereye düştü?Son 24 saatte en fazla yağış 32 kilogramla Girne’de…21 Mart 2026 Cumartesi 16:18KIBRIS
BBC: İngiltere, Ağrotur Üssü’nden saldırı görevi için izin vermediBölgedeki gelişmelerin odağında Kıbrıs’taki RAF Ağrotur Üssü de bulunuyor.21 Mart 2026 Cumartesi 16:15GÜNEY KIBRIS
Ramazan Bayramı’nın 2. günü…Ramazan Bayramı’nın 2. günü… Lefkoşa Fuar Alanı’na çocuklar için bayram yeri kuruldu21 Mart 2026 Cumartesi 15:43KIBRIS
Türkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: KKTC'nin hakları Türkiye için vazgeçilmezTürkiye Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, KKTC’nin haklarının Türkiye için vazgeçilmez olduğunu, Ege ve Doğu Akdeniz’de barış ve istikrarın sağlanacağını vurguladı.21 Mart 2026 Cumartesi 15:10KIBRIS
Yapay zeka, Parkinson ve tedavisi olmayan diğer hastalıklarda nasıl çığır açıyor?Yapay zeka, Parkinson hastalığı, antibiyotik dirençli süper bakteriler ve birçok nadir hastalığa karşı yeni ilaçlar icat ediyor. Bu, birçok bilim insanının hayal bile edemeyeceği bir ilerleme.21 Mart 2026 Cumartesi 15:05YAŞAM
Diyarbakır'da Nevruz kutlamaları başladıDEM Parti'nin bu yıl 53 farklı merkezde düzenlediği Nevruz Bayramı kutlamalarının finali 21 Mart'ta Diyarbakır'da yapılıyor.21 Mart 2026 Cumartesi 14:51YAŞAM
GKK açıkladı: Merak uyandıran unsur, KKTC ve Türkiye karasularının dışındaGörüntülerin uluslararası kaynaklarda da yer aldığı ifade edildi.21 Mart 2026 Cumartesi 14:47KIBRIS
Tufan Erhürman: Uzun vadede her zaman medeniyet kazandıErhürman, yayınladığı mesajda sorunların kavga ve şiddetle değil, kurallar ve diyalog temelinde çözülmesi gerektiğini vurguladı. Erhürman, kısa vadede güç üstün görünse de, orta ve uzun vadede medeniyetin galip geleceğini belirtti.21 Mart 2026 Cumartesi 14:27KIBRIS
Erhürman ve eşi Nilden Bektaş Erhürman, Cumhurbaşkanlığı’nda bayram tebriği kabul ettiErhürman ve eşi Nilden Bektaş Erhürman, Cumhurbaşkanlığı’nda bayram tebriği kabul etti20 Mart 2026 Cuma 12:58KIBRIS
Basketbol Federasyon Kupası’nda Kuralar Çekildi: İlk Maçlar 23 Mart’ta Başlıyor2025 Yılı Federasyon kupasını finalde Gönyeli Koop Bank ile oynayan Caesar Larnaka Gençler Birliği SK kazanmıştı.20 Mart 2026 Cuma 12:51BASKETBOL
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.