DİNÇYÜREK: MAYMUN ÇİÇEĞİ VİRÜSÜNDE ABARTIYA KAÇMADAN GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALIYORUZ
Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, BRT’de yayınlanan Manşet + programına katılarak son dönemde dünya gündeminde önemli bir yer tutan Maymun Çiçeği virüsü hakkında bilgi verdi, sağlık alanında yapılan yatırımları anlattı.

26 Ağustos 2024 Pazartesi 13:21
Dünya sağlık örgütünün kapanmayı gerektiren bir durum olmadığını açıkladığını anımsatan Dinçyürek, abartmadan gerekli adımların atılacağını söyledi.
Dinçyürek, “Maymun çiçeği virüsü ile ilgili dikkat edilmesi gereken nokta, ne hastalığı önemsememe gibi bir hataya düşmeyeceğiz, ne de gereğinden fazla abartarak gereksiz adımlar atmayacağız” dedi.
Özellikle yurtdışından gelenlere yönelik olarak havaalanında dağıtılmak üzere Maymun çiçeği hakkında bilgilendirici broşürler hazırlandığını kaydeden Bakan Dinçyürek, Covid 19 gibi sınır kapılarında testler yaparak teşhis edilebilecek bir durum olmadığını söyledi.
Hastalığın yakın temas ve vücut sıvıları aracılığı ile bulaştığını anımsatan Sağlık Bakanı Dinçyürek, hijyenin önemine vurgu yaptı.
Bakanlık olarak dünyadaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, şu an için hastalığın Türkiye’de de Güney Kıbrıs’ta da görülmediğini kaydeden Dinçyürk “Bizim ülkemizde de görülmedi ancak bu görülmeyeceği anlamına gelmiyor” dedi.
Aşı konusunda da bilgi veren Dinçyürek, Dünya Sağlık Teşkilatı’nın aşıyı yüksek risk grubundaki insanlara önerdiğini belirtti, aşı tedariki ve tedavide kullanılan ilaçların takviyesi konusunda çalışmalarının olduğunu söyledi.
Dinçyürek, “bu hastalığı ne olduğundan fazla abartacağız ne de görmezden geleceğiz. Gerekeni yapıyoruz. Halkımız müsterih olsun” dedi.
Dinçyürek, ülkede sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi.
Sağlıkta KKTC tarihinde hiç olmadığı kadar yatırımlar yapıldığını kaydeden Bakan Dinçyürek, Girne Hastanesi’nin yıl sonuna kadar bitmesinin beklendiğini, Güzelyurt hastanesinin ihalesinin son noktaya geldiğini, Pamuklu Hastanesi’nin ise ihaleye çıkma noktasında olduğunu söyledi.
Girne Askeri Hastanesi’nin de kendileri ile işbirliği halinde anavatan Türkiye’nin projesi olduğunu ve burada hasta bakmaya başladığını aktaran Dinçyürek “bu hastane de giderek kapasitesi artacak ve merkez hastanelerin üstündeki yükü alacak” dedi.
Ada genelindeki sağlık ocaklarının tek tek elden geçirildiğini, bunun yanında kendi döneminde iki yeni sağlık ocağının açıldığını anlatan Sağlık Bakanı, yeni projeler hakkında da bilgi verdi.
Tüm projelerin hayata geçmesinde en önemli unsurun istikrar olduğunu vurgulayan Bakan Dinçyürek, Başbakan Ünal Üstel başkanlığında istikrar yakalandığını söyledi.
DEV-İŞ: Ektam emekçilerinin mücadelesi 9’uncu gününde; mücadelemiz onurumuzdur, geleceğimizdirDevrimci İşçi Sendikaları Federasyonu, 6 Şubat’ta Ektam Kıbrıs Ltd. emekçilerinin başlattığı mücadelenin 9’uncu gününde olduğunu duyurdu.14 Şubat 2026 Cumartesi 19:55KIBRIS
İskele’de uyuşturucu operasyonu: 53 gram madde ele geçirildiLong Beach Çemberi’nde düzenlenen operasyonda bir araçta yaklaşık 53 gram uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile yüklü miktarda nakit para ele geçirildi. Polis, 29 yaşındaki bir kişinin tutuklandığını ve soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.14 Şubat 2026 Cumartesi 19:53KIBRIS
Reuters: ABD, Suriye’de Kürtlere "özerklik" istiyorWashington’ın, Şam yönetiminden Kürtlere “merkezi otoriteyi sarsmayacak bir özerklik” tanıması için baskı yaptığı iddia edildi.14 Şubat 2026 Cumartesi 19:52ORTADOĞU
Boğazköy’de iki araç çarpıştı: Araç bahçe duvarında durabildiBoğazköy'de bugün öğlen saatlerinde meydana gelen ve iki aracın karıştığı trafik kazasında, araçlardan biri evin bahçe duvarına çarparak durabildi.14 Şubat 2026 Cumartesi 19:51KIBRIS
Pazar ve pazartesi sıcaklık 25 dereceye kadar yükselecekÜlkede, yarın ile gelecek hafta salı ve çarşamba günleri yağmur ve fırtına bekleniyor. Pazar ve pazartesi sıcaklık 25 dereceye kadar yükselecek.14 Şubat 2026 Cumartesi 10:52HAVA DURUMU
Her 10 Kişiden 7’si Sigarayı Bırakmak İstiyor!Sigara tüm organlarda kalıcı hasar bırakıyor14 Şubat 2026 Cumartesi 10:48GENEL SAĞLIK
Gemikonağı’nda alkollü sürücü kazaya karıştıKaza sonucu yaralanan olmazken, NA 013 plakalı araç sürücüsü Jehat Çetin aleyhinde, alkollü içki tesiri altında araç kullanıp trafik kazası yapmak suçlarından yasal işlem başlatıldı.14 Şubat 2026 Cumartesi 10:45KIBRIS
GİKAD, İŞAD, GİAD ve TÜRKONFED’den Erhürman’a ziyaretKıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği (GİKAD), Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği (İŞAD), Genç İş İnsanları Derneği (GİAD) ve TÜRKONFED heyeti, Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman’ı ziyaret etti.14 Şubat 2026 Cumartesi 10:38KIBRIS
3 üründe limit üstü bitki koruması tespit edildiİthal ürünlerden alınan 34 numunenin 33’ünün temiz çıktığı, REE Ticaret’e ait Granny elmada ise limit üstü bitki koruma ürünü tespit edildiği ve söz konusu ürünün menşeine iade edildiği bildirildi.14 Şubat 2026 Cumartesi 10:10KIBRIS
KŞK'da 43 gündür maaşlar ödenmedi... Grev başlıyor...KTAMS ve KİEF Başkanı Güven Bengihan, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Kayıp Şahıslar Komitesi’nde görev yaşan 52 çalışanın 43 gündür maaşlarını alamadığını belirterek, 16 Şubat'ta tam gün grev yapılacağını açıkladı.13 Şubat 2026 Cuma 23:41KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.