DEV-İŞ,DSF'NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI
Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) Başkanı Koral Aşam, Dünya Sendikalar Federasyonu’nun (DSF) kuruluş yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

02 Ekim 2020 Cuma 16:25
Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) Başkanı Koral Aşam, Dünya Sendikalar Federasyonu’nun (DSF) kuruluş yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
Aşam, Dünya Sendikalar Federasyonu’nun (DSF) Kıbrıs'taki üye örgütleri, PEO, DEV-İŞ, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS, BES, DAÜ-SEN, KOOP-SEN olarak, dünyanın dört bir yanındaki emekçilerle seslerini birleştirerek mücadeleci selamlarını gönderdiklerini söyledi.
Aşam, savaşların ve sömürünün olmayacağı barış içerisinde bir dünya için, daha iyi bir gelecek için emek mücadelesinin, dayanışmanın ve DSF sınıf hareketinin güçlendirilmesi için mücadeleye devam edeceklerini belirtti.
Aşam, Dünya Sendikalar Federasyonu’nun (DSF) kuruluş yıldönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, DSF’nin 3 Ekim 1945'te kuruluşundan bugüne 75 yıl geçtiğine işaret etti.
Aşam, emperyalist müdahalelere karşı, Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulunması, ülkenin yeniden birleşmesi için mücadelede, DSF’nin istikrarlı ve elle tutulur destek ve dayanışmasını yıllar boyunca yaşadıklarını söyledi.
Bu vesileyle, iki bölgeli iki toplumlu bir federasyon çerçevesinde ülkenin yeniden birleşmesi için mücadeleye devam etme konusundaki ortak taahhütlerini yineleyen Aşam, “Birleşmiş Milletler kararlarında belirtildiği şekliyle siyasi eşitliğin, tek egemenliğin, tek vatandaşlığın ve tek uluslararası kimliğin olacağı, vasilerin ve hamilerin olmayacağı, askerlerden arındırılmış, bağımsız bir devlet için mücadeleye devam etme konusundaki ortak taahhüdümüzü yineliyoruz” dedi.
Bugün dünyanın dört bir yanında işçi sınıfı, kapitalist sömürünün yol açtığı işsizlik, yoksulluk, göç ve toplumsal eşitsizliklerle karşı karşıya olduğuna işaret eden Aşam, aynı zamanda hâkim çevrelerin emekçilerin sırtına yüklemeye çalıştıkları pandeminin negatif sonuçlarıyla da karşı karşıya olunduğunu kaydetti.
Aşam açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Ölüm ve yıkım saçan yüzbinlerce insanı yerlerinden yurtlarından edip, göç etmek zorunda bırakan emperyalist savaşlar, pandeminin yol açtığı koşullara rağmen devam ediyor.
Doğal kaynakların ve çevrenin pervasızca kullanılması, ekolojik yıkımlara yol açarak insanlığın geleceğini ve refahını tehdit ediyor.
Bugünkü koşullar, neoliberalizmin saldırısına karşı direnen, küresel siyasi ve ekonomik gelişmelerde farklı bir felsefeyi savunan uluslararası sınıfsal sendikal güç olarak DSF’nin sesinin güçlendirilmesini gerektiriyor.
Sınıfsal sendikal hareket olarak, görevimiz, DSF’nin 75 yıllık zengin tarihine layık olacak şekilde, yeni talepler ve yeni vizyonlarla bu yolda ilerlemeye devam etmektir.”
Çin Devlet Başkanı Şi'den yuan için rezerv para çağrısıÇin Devlet Başkanı Şi Cinping, Çin yuanının uluslararası ticarette yaygın kullanılan ve rezerv para statüsü kazanan güçlü bir para birimi haline gelmesi çağrısında bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:27PARA BORSA
Trump: Kanada 51’inci, Grönland 52’nci eyalet olabilirABD Başkanı Donald Trump, Washington’da düzenlenen Alfalfa Club etkinliğinde yaptığı açıklamada, Kanada’yı ABD’nin 51’inci eyaleti yapmak istediğini, Grönland’ın 52’nci, Venezuela’nın ise 53’üncü eyalet olabileceğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:26AMERİKA
CTP, erken seçim karar önerisi, seçim 26 Nisan'da...Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Cumhuriyet Meclisi seçimlerinin yenilenmesine ilişkin karar önerisini Meclis Başkanlığı’na sundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 19:07KIBRIS
”Azad” kod adlı şahıs Mersin’de yakalandıÜlkede çok sayıda oto galeriyi tehdit ederek kurşunlama olaylarına karıştığı ve şantaj yoluyla para talep ettiği iddia edilen “Azad” kod adlı şahıs, Haber Kıbrıs'ın aktardığı bilgiye göre Mersin’de yakalanarak tutuklandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:16TÜRKİYE
AKEL: İngiltere, Kıbrıs'taki garanti sisteminin kaldırılmasıyla ilgili tezinde tutarlı kalmalıStefanu, Londra temaslarında İngiltere’nin Kıbrıs sorununda BM kararlarına ve garanti sistemine ilişkin daha önce dile getirdiği tezlerde tutarlı kalması gerektiğini söyledi.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:15KIBRIS SORUNU
Altın fiyatlarındaki düşüş devam ediyorTeminat gereksinimlerinin artırılması ve Trump'ın Federal Rezerv adayıyla ilgili politikaların beklenmesi nedeniyle altın fiyatlarında büyük bir zorunlu satış dalgası yaşandı.02 Şubat 2026 Pazartesi 16:00PARA BORSA
Yalancı bahar geliyor...Hava hafta boyunca parçalı bulutlu, sıcaklık 22 dereceye kadar çıkacak02 Şubat 2026 Pazartesi 15:58HAVA DURUMU
Sıla Usar İncirli: 26 Nisan için erken seçim önerisi sunacağızCTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, Meclis’te yaptığı konuşmada hükümeti “devlete itibar suikastı” yapmakla suçlayarak, yaşanan çöküş ve yolsuzluk iddiaları nedeniyle istifa ve 26 Nisan için erken seçim çağrısında bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:56KIBRIS
Ünal Üstel: Yargı reformu için Mayıs’ta referandumu işaret ettiBaşbakan Ünal Üstel, 1925–1926 yıllarından kalan yasaların güncellenmesi amacıyla yürütülen yargı reformu kapsamında, Mayıs ayının ilk haftasında referanduma gidileceğini açıkladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 15:55KIBRIS
Juju yeniden mahkemedeUBP Gine Kadın Kolları eski Başkanı Fatoş Ünal Juju, sahte diploma soruşturması kapsamında yeniden mahkemeye çıkarıldı02 Şubat 2026 Pazartesi 15:54KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.