DENYA KONUSUNDA RUM DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDA TOPLANTI
Denya’daki ara bölgede son günlerde meydana gelen durumla ilgili Rum Dışişleri Bakanlığı’nda dün koordinasyon amaçlı bir toplantı yapıldığı haber verildi.

22 Kasım 2018 Perşembe 15:35
Denya’daki ara bölgede son günlerde meydana gelen durumla ilgili Rum Dışişleri Bakanlığı’nda dün koordinasyon amaçlı bir toplantı yapıldığı haber verildi.
Hedefin, çiftçilerin haklarının iadesi, güvenlik içerisinde topraklarına engelsiz bir şekilde erişmeleri ve ekip biçmeleri olduğunu yazan Fileleftheros’un haberine göre, Rum Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Dimitris Samuil, bakanlığın benzer tüm durumlarda olduğu gibi, konudan sürekli haberdar olduğunu, gelişmeleri yakından takip ettiğini ve gerekli girişimlerde bulunduğunu söyledi.
Haravgi gazetesi de “Denya’daki Durum Düzelmeye Doğru” başlıklı haberinde, Denya İhtiyar Heyeti’nin son günlerde ortaya çıkan probleme çözüm bulma çabasıyla, UNFICYP’le görüştüğünü yazdı.
Gazeteye göre, Denya muhtarı Hristakis Panayotu açıklamasında, istişareler yapıldığını söyleyerek, UNFICYP, Rum Dışişleri Bakanlığı ve köyün konuyla ilgili olarak orta yol bulunması konusunda istekli olduğuna işaret etti.
UNFICYP Sözcüsü Aleem Siddique ise konu hakkında Kıbrıs “Rum” Haber Ajansı’na (KİPE) yaptığı açıklamada, “askeri mevcut düzenin ve vatandaşların güvenliğinin korunmasının en önemli öncelikleri olduğunu belirterek, mevcut askeri durumu sabote eden hiçbir faaliyete müsaade edilemeyeceğini” ifade etti.
Politis gazetesi ise “Tarlalar New York’a Kadar Ulaşacak” başlıklı haberinde, son günlerde Denya köyü yakınlarında, ara bölge içerisinde bulunan tarım arazilerinde meydana gelen anlaşmazlığın, Kıbrıs’taki BM Barış Gücü’nün görev süresinin uzatılması konusunda Ocak ayında yapılacak görüşme çerçevesinde, New York’a kadar ulaşacağının görüldüğünü yazdı.
Olayın UNFICYP’in görev süresinin uzatılmasından önce sunulacak raporda kayda geçirileceğini yazan gazete, bunun Barış Gücün’ün daha iyi bir şekilde çalışması için bir sebep teşkil edeceğinin tahmin edildiğini kaydetti.
Tarafların, tarlaların ekip biçilmesi ve Türk tarafının Denya camisinin ziyaret edilmesi konusunda UNFICYP’le düştüğü anlaşmazlıktan faydalanacağını öne süren gazete, Rum tarafının barış gücünün kalmasının gerekli olduğunun altını çizeceğini ve Türk tarafının ise iki tarafın güvenlik makamları arasında doğrudan temasların ileriye götürülmesi argümanını tartışacağını öne sürdü.
Lefkoşa’daki diplomatik kaynakların, BM’nin iki yaklaşımdan birini benimsemesinin söz konusu olmadığından söz ettiklerini ileten gazete, BM Güvenlik Konseyi’nde, problemlerin barış gücünün görev yetkilerinde değişiklik yapılmasıyla ele alınması gereğine atıfta bulunulmasının ihtimal dışında bırakılmadığını da belirtti.
Bu arada gazete, UNFICYP’in görev süresinin uzatılması kararıyla ilgili ilk taslak üzerine hali hazırda çalışmaların başladığını, fakat bunun BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’la ilgili geçici özel danışmanı Jane Holl Lute’un temaslarının akabinde son şeklini almasının beklendiğini belirti.
Gazete, bütün misyonların stratejik açıdan gözden geçirilmesi çerçevesinde, UNFICYP’in geçiş noktalarındaki güvenlik kameralarını güçlendirmeye başladığını da belirtti.
Önümüzdeki günlerde Denya konusunda Rum Dışişleri Bakanlığı ile UNFICYP arasında görüşmeler yapılacağını da yazan gazete, edinilen bilgilerin, Rum çiftçilerin Rum Dışişleri Bakanlığı’nın çabaları sonuçlanıncaya kadar tarlalara yaklaşmamaya karar verdikleri şeklinde olduğunu ekledi.
Netflix, Warner Bros Discovery’yi satın alıyorStüdyo ve yayın platformunu Netflix’in, Warner Bros. Discovery (WBD) medya şirketini 82,7 milyar dolarlık işletme değerinden satın almak için bağlayıcı bir anlaşma yaptığı bildirildi.05 Aralık 2025 Cuma 20:30YAŞAM
Almanya'da askerlikte yeni dönemFederal Meclis'te, askerlik sisteminde reform öngören yasa kabul edildi. Rusya kaynaklı tehdit algısı artan Almanya, asker sayısını ilk aşamada gönüllü olarak askerlik yapmak isteyenlerle arttırmayı hedefliyor.05 Aralık 2025 Cuma 20:04AVRUPA
Sendikalar " Game Over", istifa edin!KAMUSEN, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS ve KAMU-İŞ, ekonomik ve sosyal haklara ilişkin taleplerinin hükümet tarafından reddedildiğini açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 19:33KIBRIS
Üstel Ankara yolcusuBaşbakan Ünal Üstel, Ankara'ya gidiyor. Üstel'in yarın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüşmesi bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 19:30KIBRIS
Rum Lider Hristodulidis Kabinesinde 4 Bakanı değiştiRum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis, dört bakanlık ve bir müsteşarlıkta değişikliğe gidildiğini duyurdu. Enerji, Çalışma, Adalet ve Sağlık Bakanlıklarına yeni isimler atandı.05 Aralık 2025 Cuma 19:22GÜNEY KIBRIS
Maria Holguín: Üçlü görüşmeyi “verimli ve somut sonuç” hedefiyle hazırlıyoruzHolguín, Erhürman’la yaptığı görüşmenin ardından, 11 Aralık’ta Erhürman ve Rum lider Hristodulidis’le yapılacak üçlü toplantının “yeni atmosferi güçlendirecek somut bir görüşme” olması için çalıştığını açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 14:51KIBRIS
Kuzey Kıbrıs için kuvvetli sağanak uyarısıMeteoroloji Dairesi, 5 Aralık akşamından 6 Aralık gece yarısına kadar özellikle kuzey sahil, Beşparmaklar ve Karpaz hattında 21–50 kg/m² arası kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu.05 Aralık 2025 Cuma 14:49KIBRIS
Erhürman açıklamasında üç başlığa değindiCumhurbaşkanlığı’nda gerçekleşen ve Erhürman ile Holguín’in baş başa yaptığı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. Holguín, yarın saat 10.00’da Rum lider Nikos Hristodulidis ile bir araya gelecek.05 Aralık 2025 Cuma 14:27KIBRIS
Kantara Gençlik Kampı’nda tadilat ve yenileme çalışmaları yapıldıKantara Gençlik Kampı’nda geniş kapsamlı tadilat ve yenileme çalışmaları tamamlandı.05 Aralık 2025 Cuma 14:16KIBRIS
İlk kez görüştülerCumhurbaşkanı Tufan Erhürman ile BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Kişisel Temsilcisi María Angela Holguín Cuellar’ın Cumhurbaşkanlığı’ndaki yaklaşık bir saatlik görüşmesi sona erdi; tarafların kabul sonrası açıklama yapması bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 13:21KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs












Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.