DENKTAŞ, "TAM BİR KÖLELİK SİSTEMİ"
Başbakan Yardımcısı Denktaş KAMU-İŞ’İ kabul etti...

20 Mayıs 2016 Cuma 14:43
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, geçici işçilerin kadrolanacağını ancak geçici işçi olarak alınıp da memur işi yapanların işçi olarak kadrolanamayacağını söyledi.
Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Kamu İşçileri Sendikası’nı kabul etti.
Görüşmede, geçici işçilerin kadrolanması, terfileri, Toprak Ürünleri Kurumu’ndan Devlete gönderilen personel, taşeronlardan hizmet alımı, bayramlıklar konusu da ele alındı.

İŞÇİLERİN KADROLARI
Serdar Denktaş, kamudaki geçici işçilerin,” kadrolanacağını burada bir sıkıntının bulunmadığını ancak geçici işçi olarak kamuda işe başlayıp da memur işi yapanların, işçi statüsünde kadrolanmasının mümkün olmadığını” söyledi.
TÜK
Toprak Ürünleri Kurumu konusunda ise Serdar Denktaş, TÜK’ün sıkıntılı bir kurum olduğunu, geçmişte Kurum’daki mali sıkıntısından dolayı yapılanmaya gidilmesi amacıyla bazı çalışanların devlete yönlendirildiğini, bu kesimin bugün yükselmede sıkıntı yaşamakta olduğunu kaydetti.
TÜK’deki mali sıkıntılara işaret ederek, istihdam konusunda siyasilere yapılan baskılar üzerine siyasilerin de istihdam için devlet kurumlarına yönelebildiğini, bunun neticesinde kurumların batma tehlikesi ile karşı karşıya geldiğini kaydeden Denktaş, ihtiyaç dışı istihdam konusunda sendikaların, ”ihtiyaç yok ama istihdam yapıyorlar diye” ayağa kalmasını görmek istediğini vurguladı.
Denktaş, istihdam sorununun, bütçe disiplini korunarak ve de reel sektörün kalkınmasıyla mümkün olabileceğini ifade etti.
BAYRAMLIKLAR
Kamuya Ocak 2011 ve sonrası işçi olarak girenlerin ödenmeyen bayramlıklarıyla ilgili olarak da Denktaş, ödenmemiş bayramlıkların faizi hariç, Bayram öncesi ödeneceğini kaydetti.
TAŞERON İŞÇİLİK
Devletin taşeronlardan hizmet almasının durdurulması gerektiğini kaydeden Denktaş, taşeron şirketlerin tatil günlerinde çalıştırdığı işçileri ödemediğini bunun tam bir kölelik sistemi olduğunu ifade etti.
Denktaş, “Bu istihdam yapmazmış gibi gösterip de istihdam yapmanın bir yoludur” dedi.
KENDİ KENDİMİZE YAPALIM
Atılacak adımlar konusunda sendikalarla işbirliği yapmak istediğini kaydeden Serdar Denktaş, “Devleti alışıla gelmiş şekilde devam ettiremeyiz. Bu devleti olması gerektiği noktaya çekmek zorundayız. Avrupa Birliği ve Türkiye gelip biz bunu yaptırmamalı. Biz kendi kendimize bunu yapmalıyız. Değişikliğe açık olalım” dedi.
DİLEK
Kamu-İş Başkanı Sami Dilek toplantının başında yaptığı konuşmada, kamuda kadrosuz, geçici olarak çalıştırılan işçilerin kadrolanması konusunda destek talep etti ve kamuda bin 307 işçi münhalı bulunduğunu, geçici işçi sayısının da 1300- 1400 civarında olduğunu ifade etti.
ASGARİ ÜCRET
Asgari Ücret Saptama Komisyonu üyelerinin bir an önce belirlenmesini de talep eden Dilek, özel sektör çalışanlarının yeni asgari ücret beklentisi içerisinde olduğunu ifade etti.
ÖZELLEŞTİRMELER KARŞIYIZ
Bazı kamu kuruluşlarının özelleştirilmesi konusuna da değinen Dilek, Denktaş’ın Kıbrıs Türk Hava Yolları konusunda mücadelesini takdir ettiklerini ifade etti.
Kurumların özelleştirilmesine karşı olduklarını da belirten Dilek, ekonomik potansiyeli olan bu kurumların yapılandırılması, devlete kazandırılması, bu ekmek teknelerinin elden gitmemesini istediklerini ifade etti.
“Bu özelleştirmelerin yapılmasına kesinlikle karşıyız” diyen Dilek, kurumların yapılandırılıp devlete kazandırılması için kısa vadeli yap-işlet-devret yönteminin geçerli olabileceğini ifade etti.
Dilek, işçilerin terfilerinin tamamlanması, TÜK ile toplu iş sözleşmesi yapılması, Kurum’da işe alınıp da Devlet dairelerine gönderilen çalışanlara özlük haklarının verilmesi ve devlet kadrolarına aktarılması; bayramlık paraları ödenmeyen söz konusu işçilerin toplam 220 bin TL civarında olan bayramlık paralarının ödenmesi, rehberlerin sorunlarının ve toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan bazı sıkıntıların giderilmesi için destek talep etti.
Dilek, Serdar Denktaş’a, ülkenin sorunlarını yakından bilen deneyimli bir siyasetçi olarak yeni görevinde başarılar diledi.
DEĞİRMENCİ
Kamu-İş Danışmanı Hasan Değirmenci de Serdar Denktaş’ın Kıbrıs sorunu ile ilgili açıklamalarının Kamu-Sen Genel Kurullarında ortaya konan görüşlerle örtüştüğünü kaydetti.
Kamudaki işçilerin kadrolanmasıyla ilgili olarak ise Değirmenci, Devletin geçici işçileri kadrolayarak herhangi bir mali külfet altına girmeyeceğini, münhal kadrolar ile kamudaki işçi sayısı karşılaştırıldığında, 28 kadro fazlasının bulunduğunu ifade etti.
Sahte diploma davasında yeni emarelerSahte diploma soruşturması kapsamında yargılanan Fatma Ünal’ın duruşması 5 Şubat’a ertelendi. Mahkemeye yeni emareler sunuldu, davayla ilgili emare sayısı 25’e yükseldi03 Şubat 2026 Salı 10:00KIBRIS
Futbolumuzun efsanelerinden Hüseyin Galliga'yı kaybettikKıbrıs Türk futbolunun efsane isimlerinden Hüseyin Alder'i (Galliga) kaybettik.03 Şubat 2026 Salı 09:59FUTBOL
İskele'de Orman Talanına Dur Denmeli! Kira Sözleşmesi Derhal İptal Edilmelidirİskele Çevreyi ve Sahilleri Koruma İnisiyatifi yetkilileri harekete geçmeye çağırdı. İşte açıklama;03 Şubat 2026 Salı 09:53İSKELE
İncirli: Erken seçimle halk, adil ve eşitlikçi bir düzene kavuşacakGüvercinlik köyünü ziyaret eden CTP Genel Başkanı Sıla Usar İncirli, "Erken seçimle halk, adil ve eşitlikçi bir düzene kavuşacak" dedi.03 Şubat 2026 Salı 09:23KIBRIS
Genel Kurul denetim göreviyle toplanacak.. Gündemde erken seçim var...Genel Kurul denetim göreviyle toplanacak.. Gündemde erken seçim var...03 Şubat 2026 Salı 09:23KIBRIS
Artık Roma'daki Aşk Çeşmesi'ne para atmak da paraylaİtalya'nın başkenti Roma'yı ziyaret edenlerin dilek parası atmasıyla ünlü Aşk Çeşmesi'ne (Fontana di Trevi) para atmak için bundan böyle 2 euro bilet ücreti ödemek gerekecek.02 Şubat 2026 Pazartesi 21:20YAŞAM
175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayının temel eğitimleri başladı175 polis memuru ile 25 itfaiye memuru aday adayı bugün Polis Okulu’nda temel eğitimlerine başladı.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:29KIBRIS
İran-ABD görüşmeleri '6 Şubat'ta İstanbul'a yapılacak'Reuters haber ajansına konuşan İranlı ve Amerikalı diplomatlar, ABD Özel Temsilcisi ve İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi'nin 6 Şubat Cuma günü İstanbul'da bir araya geleceğini duyurdu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:17ORTADOĞU
Erhürman: Bizim nihai hedefimiz Kıbrıs sorununun çözülmesidirCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, "Cumhurbaşkanlığı'nda 100 Gün" konulu basın toplantısında, Crans Montana’dan bugüne, sekiz senede, Kıbrıs sorunu konusunda anlamlı denilebilecek bir görüşme süreci yaşanmadığını kaydetti.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:14KIBRIS
Erhürman, Romanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Mihalache’yi kabul ettiCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, Romanya’nın Kıbrıs Büyükelçisi Sorin-Dan Mihalache ile bir araya gelerek güncel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Mehmet Dânâ da hazır bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 20:13KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.