DENKTAŞ: “EVLADINI YİTİRMİŞ TÜM ANALARIN ELLERİNİ SAYGIYLA ÖPÜYORUM”
Denktaş Vakfı ‘Yılın Annesi’ni var oluş mücadele döneminin parlayan güneşi Güner Necat’a layık gördü

10 Mayıs 2016 Salı 17:25
Denktaş Vakfı bu yıl ilk defa yılın Annesini belirledi. Buna göre yılın Annesi, Kıbrıs Türk Halkı’nın varoluş mücadelesine büyük hizmetleri bulunmuş, TMT yemini eden ilk kadın unvanına da sahip ve 1968 yılında Kıbrıs Türk Kız İzci Örgütü’nün kurucusu Güner Necat oldu.
Ödül, Vakfın Merit Lefkoşa Otel’de organize ettiği ‘Anneler Günü’ özel gecesinde takdim edildi.
Gecede ilk olarak Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ı anlatan bir sinevizyon gösterimi gerçekleşti.
Özen: “yoktan var eden ve Devlet kuran, tarih yazan Rauf Raif Denktaş unutmayacak, yaşatacağız”
Vakıfın çalışma ve faaliylerini ise konuklara Denktaş Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hilmi Özen aktardı.
Özen, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın; inançlı, mücadeleci, çalışkan, yılmaz bir dava avukatı olmasının yanı sıra korkusuz ve cesur bir lider olduğuna vurgu yaptı.
Özen: “yoktan var eden ve Devlet kuran, tarih yazan Rauf Raif Denktaş unutmayacak, yaşatacağız” diye konuştu.
Ardından Denktaş Vakfı kurucu Başkanı, Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş kürsüye çıkarak günün anlamını belirten bir konuşma yaptı.
Denktaş: “Rauf Raif Denktaş, Türk Bayrağı’nın yasak olduğu yıllarda dönemin aydınlarını avlusuna toplayıp zeytin ağacına astığı Türk bayrağının huzurunda fısıldayarak İstiklal Marşı okuyan Hâkim Raif Efendi’nin oğlu, Şeherli Mehmet’in torunudur”
Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ı anlatırken, duygulanan Serdar Denktaş; “Rauf Denktaş, Osmanlı’nın son askerini adadan çıkarken gören ve torununa ‘ben gidişlerini gördüm sen geleceklerini göreceksin’ diyen Şeherli Mehmet’in torunu, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanından sonra İngiliz döneminde adada Türk bayrağının yasak olduğu günlerde dört evladını yanına alıp, Türk bayrağının dalgalandığı tek yer olan Türkiye Konsolosluğu’nun önünden geçerken fes çıkararak bayrağı selamlatan, evinin iç avlusunda dönemin aydınlarını toplayarak zeytin ağacı üzerine Türk bayrağını asıp fısıldayarak İstiklal Marşı’nı okuyup, saygı duruşunda bulunan Hâkim Raif Efendi’nin oğludur. Rauf Denktaş altı çocuk sahibi olmasına rağmen, tüm Kıbrıslı Türkü evladı, kardeşi gibi görmüş büyük bir mücadelenin mimarıdır” diyerek böyle bir Babanın evladı olmaktan büyük onur duyduğuna vurgu yaptı.
Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Halkı olarak Rauf Denktaş’ın bıraktığı en büyük miras olan KKTC’ne daha da sıkı sarılarak, daha iyiye gitmek için hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.
Denktaş: “Evlat acısını Allah düşmanımıza dahi vermesin”
Evlat acısının dünyanın en büyük acılarından biri olduğunun altını çizen Denktaş Vakfı Kurucu Başkanı Serdar Denktaş, “böyle bir acıyı Allah düşmanımıza vermesin” derken tüm Annelerin Anneler Gününü kutladı.
Denktaş: “Evladını yitirmiş tüm Anaların ellerini saygıyla öpüyorum”
Serdar Denktaş: “Bu toprakların ‘Vatan’ toprağı kalması için evladını buraya gönderen Mehmetçik Analarının, bu topraklarda varoluş mücadelesi göstererek Türklüğün devamı için canını vermekten çekinmeyen Mücahit Annelerinin, dünyanın herhangi bir yerinde bağımsızlık uğruna, devletini, vatanını korumak uğruna şahadet mertebesine ulaşanların Annelerinin ve hatta bu ülkede Kıbrıs Türk Halkı’nın varlığını yok sayıp, bizleri yok etmek için Rum yetkililerinin ortaya koydukları siyasete kanarak ölen, dolayısıyla Güney’deki evladını kaybetmiş Annelerin de ellerini saygıyla öpüyorum” dedi.
Denktaş: “Ümit ederim ulaşılacak bir çözüm sonrasında ne bir Kıbrıslı Türk, ne de Kıbrıslı bir Rum’un ölmesini gerektirecek, Türk veya Rum fark etmez Anaların evlat acısını yeniden yaşayacağı bir ortam yaratılmaz”
Evlat acısını en üst seviyede Anaların yaşadığına vurgu yapan Serdar Denktaş: “Ümit ederim ‘çözüm olacak’ umuduyla görüşmeler devam ederken, ulaşılacak çözüm sonrasında ne bir Kıbrıslı Türk ne de Kıbrıslı bir Rum’un ölmesini gerektirecek ortam yaratılmaz. Çünkü o acıyı en çok Analar yaşar” diye konuştu.
Serdar Denktaş’tan annesi Aydın Denktaş’a duygusal sözler...
“Allah seni bize bağışlasın. Allah sana uzun ömür versin...”
Serdar Denktaş annesinin de Anneler Gününü kutlarken; “bir kez de sizlerin huzurunda, Babamın o mücadele günlerinde bir yandan babamı yalnız bırakmayan, öbür yandan evde bize hem Analık, hem Babalık yapan, üç evladını kaybetmesine karşı o mücadeleci ruhunu hiç kaybetmeyen, çilekeş Anacığımın ellerinden öpüyorum. Allah seni bize bağışlasın. Allah sana uzun ömür versin” diyerek Annesi Aydın Denktaş’ın elini öptü.
Denktaş Vakfı ‘Yılın Annesi’ni var oluş mücadele döneminin parlayan yıldızı Güner Necat’a layık gördü...
Denktaş: “Belki Anne değil ama var oluş mücadelesinde birçok Mücahidimizin hem Anası, hem Bacısı, hem de dert ortağı oldu”
Denktaş Vakfı Kurucu Başkanı, Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş, daha sonra yılın annesi seçilen Güner Necat hakkında da bilgi verirken, Necat’ın var oluş mücadelesinde aktif katılımından ötürü evlat sevgisini tatma fırsatını yakalayamadığını ancak yüzlerce yaralı mücahidin yaralarını sarıp, onları koruduğu için hem Anası, hem bacısı, hem de kardeşi olduğunu söyledi.
Serdar Denktaş: “Güner Necat, o büyük mücadele günlerinde yaralanan, hasta olan mücahide koşturarak aslında o döneminde parlayan güneşi oldu. Denktaş Vakfı olarak ‘Yılın Annesi’ ödülüne Güner Necat’i bu nedenle layık gördük” dedi.
‘Yılın Annesi’ ödülünü Aydın Denktaş takdim etti...
Daha sonra ‘Yılın Annesi’ ödülünü, Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Raif Denktaş’ın eşi Aydın Denktaş takdim etti.
Güner Necat’ın son dakika gelişen sağlık sorunları geceye katılmasına mani olurken, ödül Necat’ın yeğeni Nilay Necat’a iletildi.
Gecede ayrıca Denktaş Vakfına katkı yapan kurum ve kuruluşlara da Vakıf Yönetim Kurulu Üyesi Değer Denktaş tarafından plaket takdim edildi.
Yarın sağanak, pazar fırtına bekleniyorMeteoroloji Dairesi, yarın öğleye kadar yer yer sağanak , pazar günü de yer yer fırtına beklendiğini duyurdu.06 Kasım 2026 Cuma 15:00HAVA DURUMU
Gemi kazasında yakınlarını kaybeden ailelerden çağrı: İntikam değil, adalet istiyoruzGirne açıklarında batan Filo Jet gemisinde yakınlarını kaybeden aileler, Girne Mahkemesi önünde kazada hayatını kaybeden 28 kişi için adalet taleplerini yineledi.06 Kasım 2026 Cuma 13:51KIBRIS
4 yeni geçiş noktasının açılması gündemde4 yeni geçiş noktasında uzlaşıya yaklaşıldı06 Kasım 2026 Cuma 09:50KIBRIS SORUNU
Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan, bugün KKTC’ye geliyorTürkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) çalışma ziyaretinde bulunacak.06 Kasım 2026 Cuma 09:48KIBRIS
Lapta, İskele ve Karpaz’da elektrik kesintisi yapılacakKıbrıs Türk Elektrik Kurumu (Kıb-Tek), Lapta, İskele ve Karpaz bölgelerinde bugün elektrik kesintileri yaşanacağını açıkladı.06 Kasım 2026 Cuma 09:47KIBRIS
Sermet Nereli'ye İskele'de Mitingde sürpriz doğum günü kutlamasıCumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), İskele Belediye Başkan Adayı Sermet Nereli ve belediye meclis üyesi adaylarını bu akşam Osman Ağa Kültür Evi'nde düzenlenen etkinlikle tanıttı.06 Kasım 2026 Cuma 09:46İSKELE
Üstel istedi Futbolun masterleri İskele'ye geldi...KKTC Başbakanı Ünal Üstel, İskele Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ve Türk futbolunun dört büyük kulübü Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor’un efsane futbolcularını bir araya getiren özel gösteri maçını izledi.06 Kasım 2026 Cuma 09:44İSKELE
Erhürman, 17’nci Boğaziçi Zirvesi’ne katılmak için adadan ayrılacakCumhurbaşkanı Tufan Erhürman, 17’nci Boğaziçi Zirvesi’ne katılarak açılış konuşması yapacak.04 Kasım 2026 Çarşamba 10:59KIBRIS
Üstel: Arıklı’nın görevden alınması siyasi değil, gemi faciasındaki tutumuyla ilgiliydiBaşbakan Ünal Üstel, Filo Jet faciasının ardından Erhan Arıklı’nın Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı görevinden alınmasının siyasi bir karar olmadığını belirtti.04 Kasım 2026 Çarşamba 10:28KIBRIS
Kişi: CTP hem genel hem de yerel seçimlerde güçlü bir şekilde iktidara gelecekCTP Genel Sekreteri Mehmet Kale Kişi toplumda güçlü bir değişim iradesi bulunduğunu belirterek, "CTP hem genel hem de yerel seçimlerde güçlü bir şekilde iktidara gelecek" dedi.04 Kasım 2026 Çarşamba 10:21KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.