DENKTAŞ ERCAN HAVALİMANI’NDA UNUTULMADI
KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, ölümünün yedinci yıldönümü nedeniyle T&T Ercan Havalimanı’nda açılan anı defteri, fotoğrafları ve özlü sözleri ile anılıyor.

13 Ocak 2019 Pazar 14:40
KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, ölümünün yedinci yıldönümü nedeniyle T&T Ercan Havalimanı’nda açılan anı defteri, fotoğrafları ve özlü sözleri ile anılıyor.
T&T Ercan Havalimanı İşletmeciliği’nin Denktaş Vakfı işbirliği ile açtığı anı defterine yolcular, hayatını yıllardır Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesine atamış Rauf Raif Denktaş için duygu ve düşüncelerini yazıyor.
Ercan Havalimanı’nda yolcu gidiş salonunda son güvenlik noktası sonrası açılan anı defterinin yanı sıra Denktaş’ın unutulmaz özlü sözleri, fotoğrafları ve İngilizce ve Türkçe olarak özgeçmişi de yer alıyor. Anı defterinin 20 Ocak 2019 tarihine kadar açık kalacağı belirtildi.
Denktaş’ı saygı ve özlemle anıyoruz
T&T Havalimanı İşletmeciliği Müdürü M. Serhat Özçelik, merhum Rauf Raif Denktaş’ın aramızdan ayrılışınızın 7. yılında kendisini bir kez daha saygı, özlem ve rahmetle andıklarını belirtti.
Kıbrıs halkının özgürce yaşaması için büyük mücadele veren merhum Rauf Denktaş’ı yedinci sene i devriyesinde Ercan Havalimanı’nda da saygıyla anılacağını ifade etti.
Özçelik, ömrü boyunca Kıbrıs Türkleri’nin bağımsızlığı için mücadele etmiş olan ve KKTC’nin kuruluş mücadelesini başlatan büyük devlet adamı KKTC’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın unutulmaz bir lider olduğunu belirtti.
Denktaş’ın Kıbrıslı Türklerinin var oluş mücadelesine yön veren, tarihte iz bırakmış önemli bir lider olduğunu kaydeden Özçelik, “Rauf Denktaş, Kıbrıs sevdalısı, Türklük şuuru çok yüksek, egemenlik, bağımsızlık tutkunu siyasi dehası hayli parlak, Kıbrıs Türk halkını toplum noktasından alıp, devlet sahibi bir halk noktasına taşıyan, Anavatan Türkiye’nin Kıbrıs Türkleri için önemini çok iyi bilen, Anavatan Türkiye’ye yürekten bağlı bir lider idi” dedi.
Özçelik, Rauf Denktaş’ın Rum tarafının ‘Enosis’ hedefine karşı Kıbrıs Türk halkının bu adada azınlık olmaması ve özgürce yaşayabilmesi için verdiği mücadele ve yaptığı fedakârlıkların Kıbrıs Türk halkı tarafından hiçbir zaman unutulmayacağını dile getirdi.
Özçelik şöyle devam etti: “Denktaş, Kıbrıs Türkü’nün uluslararası hukuk çerçevesinde özgürlük, eşitlik ve güvenlik içinde başı dik olarak yaşayabileceği koşulların yaratılması için büyük çabalar sarf etmiştir onu rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun.”
Basketbol U14 Karmalarımız Türkiye’deBasketbol Federasyonu’na bağlı Levent U 14 kızlar ve U 14 erkekler karmalarımız, Türkiye Basketbol Federasyonu U 14 Bölge Şampiyonası’nda mücadelelerine başlıyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 14:00BASKETBOL
Mehmetali Güröz: Hayat pahalılığı ödenmezse 11 Şubat’tan itibaren süresiz greve gideceğizKoopbank iştiraklerinde çalışanların maaşlarına Toplu İş Sözleşmesi gereği yansıtılması gereken yüzde 21,66’lık hayat pahalılığı oranının ödenmedi02 Şubat 2026 Pazartesi 13:56KIBRIS
Yeşil Barış Hareketi: İskele’de denize sıfır 21 dönüm orman rant uğruna yok ediliyorİskele’de denize sıfır 21 dönümlük orman alanının imar planına aykırı şekilde kiralandığını, planlama onayı ve inşaat ruhsatı verilmesine rağmen ağaç kesiminin yasak olduğu sahada yaklaşık 10 dönümlük ormanın tamamen söküldüğünü ifade etti.02 Şubat 2026 Pazartesi 13:54İSKELE
Girne-Tatlısu anayolunda takla atan araç sürücüsü yaralandıGirne-Tatlısu Anayolu’nda dikkatsiz seyreden bir aracın kavşakta başka bir araçla çarpışması sonucu LJ 328 plakalı araç takla attı; sürücü Kemal Numan Mehmet, kaburga kırığıyla hastanede müşahede altına alındı.02 Şubat 2026 Pazartesi 13:52KIBRIS
Girne’de 1 yaşındaki bebek yaşamını yitirdi!Girne’de mikrosefali hastası olan 1 yaşındaki Nafi Kocaman, ikametgâhlarında yaşamını yitirmiş halde bulundu.02 Şubat 2026 Pazartesi 12:52KIBRIS
Zeki Çeler: Dokunulmazlık zırhının arkasına saklanmayın; sandığı kurun, yargının yolunu açınTDP Genel Başkanı Zeki Çeler, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yargı kurumlarının son birkaç yıl içinde iki milletvekilinin dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle Meclis’e yazı gönderdiğini, ancak her iki talebin de geri çevrildiğini belirtti02 Şubat 2026 Pazartesi 12:47KIBRIS
Türkiye'de 15 yaşından küçük çocuklar sosyal paylaşım sitelerine giremeyecekÇocukların dijital dünyada güvenliğini sağlamak için sosyal ağ sağlayıcılarının daha etkin önlemler almasının gerekliliği vurgulanan sunumda, çocukların dijital bağımlılıklardan korunması gerektiği belirtildi.02 Şubat 2026 Pazartesi 11:43TÜRKİYE
Sahte prezervatif operasyonu: 25 bin ürün ele geçirildiGüney Kıbrıs'ta sahte prezervatif operasyonu: 25 bin ürün ele geçirildi02 Şubat 2026 Pazartesi 11:42GÜNEY KIBRIS
Altın fiyatlarında sert düşüş: Gramı 6 bin 177 liradan işlem görüyorAltının gramı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 6 bin 177 liradan işlem görüyor.02 Şubat 2026 Pazartesi 10:39KIBRIS
Dolardan yeni rekor!Dolar rekor tazeledi02 Şubat 2026 Pazartesi 10:16KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.