DENKTAŞ: “2019 BÜTÇESİNİN ADI ÇOK AÇIK BÜTÇE”
Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 2019 Malı Yılı Bütçesini “çok açık bütçe “ olarak adlandırdı.

09 Ekim 2018 Salı 16:08
Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 2019 Malı Yılı Bütçesini “çok açık bütçe “ olarak adlandırdı. BRT’de, Birinci Boyut’a konuk olan Bakan Denktaş, 2019 yılı bütçesine, maaşlara yansıyan hayat pahalılığına ve özellikle anamuhalefetin tutumuna yönelik açıklamalarda bulundu.
2019 Mali Yılı Bütçesinin daha kısıtlı olacağını ifade eden Denktaş, “ Döviz krizi, öngörülmeyen giderlerin ortaya çıkması ile bu yılki bütçeyi çok çok açık bir hale getirecektir. Rakam vermeyim çünkü söylediğimde benim bile moralim bozulur. Bu yılki bütçenin adı çok açık bütçedir” dedi.
Döviz krizinin bütçeyi birkaç yıl geriye attığını söyleyen Serdar Denktaş, “2019 yılında bütçe açığını yeniden kapatmak için birtakım önlemler almak zorunda kalacağız. Hem giderleri azaltacağız hem de bazı bakanlıkların yaptırım bütçelerinde tasarrufa gideceğiz ”dedi.
Serdar Denktaş, ekonomik krizden nasıl geçileceğine yönelik ülkede özellikle de sendikalar arasında ortaya konan iki görüşün de yanlış olduğunu ifade etti.
Denktaş, “Sendikalar arasında iki görüş var. Bir tanesi herseyi ver ama kendi içimizden keserek değil görüşü. Bir diğeri ise herşeyi kesme Türkiye’den al ve öde anlayışını ortaya koyuyor. Her ikisi de yanlıştır.Sadece kamu çalışanını düşürerek hareket edemeyiz. Özel sektör çalışanlarını, kamuyu ödememizi sağlayan sermaye gruplarını, iş çevrelerini, belediyeleri ve kurumları da düşünmek gerek. Bu kriz dönemi bize bugüne kadar devlet verir anlayışını elden geçirmemiz gerektiği zorunluluğunu ortaya koydu” diye konuştu.
Denktaş konuşması sırasında şu ifadelere de yer verdi: “Statükoya çok sarılmış olan kesimler var. Böyle geldi böyle gitsin diyorlar. Ancak böyle devam etmesi mümkün değil. Hakikaten ayakları üzerinde duran bir yapı istiyorsak; yapmamız gereken görüşmeleri başımız dik olarak yapmak istiyorsak, özgüvenimizin artmasını istiyorsak biraz sıkıntılı bir dönemi göze almak zorundayız. Biz siyaseten bunu yapacağız” ….
Denktaş hazırlanacak olan 3 yıllık ekonomik programa ilişkin de açıklamalarda bulundu.
Bakan Denktaş, “IMF tarzı değil ama bizde yaşanan sıkıntıların bir kısmı da Türkiye’ye bağlı. Türkiye’de gelişen politikaların da bize olumsuz yansımalarını görerek bütün bunları harmanlayacak 3 yıllık programı hazırlamamız lazım” dedi.
Ekonomik program için Maliye Bakanlığı olarak bugün teknik heyete davetlerini yaptıklarını açıklayan Denktaş, “Teknik heyetin sanırım haftaya veya bir sonraki haftaya gelmesi lazım çünkü 31 Ekim Bütçenin Meclis’e sunulmasının son tarihi. 31 Ekim’de de bütçeyi sunacağız. Türkiye’nin katkısı ne olacak, hangi kalemlere , hangi yatırıma ne ayıracağız bütün bunların tartışılabilmesi gereklidir” şeklinde konuştu.
Özellikle anamuhalefetin eleştirilerine ilişkin de konuşan Denktaş, anamuhalefeti yapıcı eleştiri yapmaya çağırdı.
Serdar Denktaş, “Muhalefet hele de anamuhalefet ne olur artık eleştiri yapmaktan vazgeçsin. Ben giderim Türkiye’den para alırım bunları hiç yaşamazsınız mesajını vermekten vazgeçsin. Şuanda yaşadığımız sorunların bir kısmı onların icraatları nedeni ile yaşandı. Yanlışa işaret ederek bana bir yanlış daha yapsan ne olur diye soranlar var. Ben de diyorum yanlışı daha da büyütmenin anlamı yok. Biz yanlışları doğru noktaya çekmek için uğraş vermeliyiz. Lütfen biraz sussunlar gölge etmesinler başka ihsan istemeyiz. Bu noktadayız artık. Bundan sonrasını düzeltmek için yardımcı olacaklarsa, yol göstermek için eleştiri yapacaklarsa ne ala ama yaşanan krizden nemalanmaya çalışmak hakikaten bu memlekete yapılacak en kötü durumdur”
Erhürman ve eşi Nilden Bektaş Erhürman, Cumhurbaşkanlığı’nda bayram tebriği kabul ettiErhürman ve eşi Nilden Bektaş Erhürman, Cumhurbaşkanlığı’nda bayram tebriği kabul etti20 Mart 2026 Cuma 12:58KIBRIS
Basketbol Federasyon Kupası’nda Kuralar Çekildi: İlk Maçlar 23 Mart’ta Başlıyor2025 Yılı Federasyon kupasını finalde Gönyeli Koop Bank ile oynayan Caesar Larnaka Gençler Birliği SK kazanmıştı.20 Mart 2026 Cuma 12:51BASKETBOL
Türkiye balistik füzelere karşı nasıl korunuyor?İran'dan Türkiye'ye atılan üç füze NATO sistemleri tarafından düşürüldü. Türkiye balistik füzelere karşı kendisini nasıl savunabilir? Malatya'daki Kürecik üssü neden kritik? S-400'ler neden kullanılamıyor?20 Mart 2026 Cuma 12:43TÜRKİYE
Etkili Yağış BekleniyorMeteoroloji Dairesi, bugün, 12.00-17.00 saatleri arasında “etkili yağış” beklendiğini belirterek yetkilileri ve vatandaşları uyardı.20 Mart 2026 Cuma 12:26HAVA DURUMU
YDÜ Kampüsünde yayalara çarptılar!Kaza sonucu yaralanan her iki yaya, kaldırıldıkları Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavilerinin ardından acil serviste müşahede altına alınmıştır. Soruşturma devam ediyor.20 Mart 2026 Cuma 12:21YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Paşaköy Vadili yolunda trafik kazasıPaşaköy Vadili yolunda trafik kazası20 Mart 2026 Cuma 12:20KIBRIS
Alkollü sürücü kaza yaptıKazada yaralanan olmazken, PA 511 plakalı araç sürücüsü Hasan AKÇAM aleyhinde alkollü araç kullanıp trafik kazasına sebep olmak suçlarından yasal işlem başlatılmıştır. Soruşturma devam ediyor.20 Mart 2026 Cuma 12:19KIBRIS
Tabanca gösterdi şiddet tehtidinde bulunduGazimağusa’da çıkan tartışma kavgaya dönüştü; bir şahıs tabanca göstererek tehdit etti, 3 kişi tutuklandı.20 Mart 2026 Cuma 12:07GAZİMAĞUSA
İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü öldüİran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ali Muhammed Naini, ABD ve İsrail'in düzenlediği saldırıda hayatını kaybetti.20 Mart 2026 Cuma 11:46ORTADOĞU
Kıbrıs'taki İngiliz üsleri kapanacak mı?Kıbrıs'ta İngiliz üslerine yönelik tepkiler, Rum lider Nikos Hristodulidis üzerindeki baskıyı artırıyor. Hristodulidis, Ortadoğu krizi sonrası üslerin statüsü ve geleceğini İngiltere ile konuşmak istediğini söyledi.20 Mart 2026 Cuma 11:41KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.