DELİRMEMEK ELDE DEĞİL
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’nde şimdi ise yeni bir kriz yaşanıyor.

13 Ocak 2015 Salı 08:30
KEŞMEKEŞ YAŞANIYOR: Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’nde kriz yaşanıyor. Hastane binasında, eskimiş ve paslanmış boruların patlaması sonucu, Cuma günü su baskını yaşandığı ve psikolojik rahatsızlığı olan yatılı hastaların; bağımlılık tedavisi görenlerin bulunduğu ‘Hostel Servisi’ne aktarıldığı öğrenildi.
SİSTEM SAKAT: Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinin işleyişi ve tedavideki etkinliği ile ilgili kafalarda ciddi soru işaretleri bulunurken, hastanenin içinde bulunduğu durum tepki toplamaya devam ediyor. Barış Ruh ve Sinir hastalıkları hastanenin yapısında ve tedavi politikasında sistemsel sorunlar olması bu hastanenin tedavide yetersiz kalmasına neden oluyor.
Rana SARRO
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’nde şimdi ise yeni bir kriz yaşanıyor.
Hastane binasında, eskimiş ve paslanmış boruların patlaması sonucu, Cuma günü su baskını yaşandığı öğrenildi. Ruh ve Sinir Hastanesi’nde psikolojik sorunları olan yatılı hastaların, “Hostel Servisi”ne aktarıldığı öğrenildi.
Günübirlik tedavi gören alkol ve madde bağımlılarının ayakta tedavi gördüğü Hostel Servisi’ne, psikolojik sorunları olan hastaların aktarılması ise, yeni sorunlara neden oldu.
Bu hastalarla, bağımlılık tedavisi gören hastaların aynı serviste bulunması ise bir kez daha hastanenin tedavi yönünde eksikliklerinin oluşmasına engel teşkil ediyor.
BAĞIMLILIK TEDAVİSİ SEKTE GÖRÜYOR
Gazetemiz Detay’a tepkilerini dile getiren bazı bağımlılar, hastanenin tedavisi konusunda zaten ciddi şüphelerinin bulunduğunu, bu ortamda yeni krizlerin yaşandığını kaydettiler. Kendilerinin bu hastanedeki diğer hastalar ile birlikte tedavi görmesinde yanlışlıklar olduğunu kaydeden bağımlılar, yetkililerin bir an önce bu soruna çözüm bulması gerektiğini vurguladılar.
ESKİ BORULARLA DEVAM!
Öte yandan, hastalara yıllardan beridir eski ve bozuk kalorifer ile klimalar ve paslı borularla hizmet verdiği belirtilen Barış Ruh ve Sinir Hastanesi’nde, şimdi de bütçe yetersizliği gerekçesiyle eski boruların yalnız bir kısmının değiştirileceği öğrenildi.
“BİNA, BORULAR, KLİME VE KALORİFERLER ÇOK ESKİ”
Yaşanan durumla ilgili Yataklı Tedavi Kurumları Müdürü Katy Kobat, gazetemize şu açıklamalarda bulundu: “Barış Ruh Hastanesi binası eski, boruların hepsi paslandı. Kaloriferler ve klimalar sorunlu. 2014 Şubat’ta göreve geldiğinden beri tümünü tek tek değişmeye başladık. Kasım ayı itibariyle de, kalorifer peteklerini değiştirmeye başladık. O paslı borulardan biri patladı. Onun da önlemini aldık, yapıyorlar.”
“SERVİSE SU GİRDİĞİ İÇİN…”
“Kronik Servisi’ne su girdiği için hastalar başka bir servise alındılar. Bazı hastalar boş odalara yerleştirildi, bazıları da yatak ilave edildi ve geçici olarak servise yerleştirildiler.”
“BORULARIN TÜMÜ DEĞİŞTİRİLMİYOR”
“Şuanda tamiratı yapılıyor. Kısa zaman içinde her şey daha iyi olacak. Borularla ilgili iş çok fazladır. Belli bir miktarını değiştiriyoruz. İlerleyen zamanlarda bütçe açıldık sonra tüm borular değiştirilecek.”
Başkan Şenkul: Başımıza taş yağdı desek abartmış olmayızGirne, akşam saatlerinde yaşanan şiddetli sağanak ve ceviz büyüklüğündeki dolu yağışıyla zorlu bir gece geçirdi.06 Aralık 2025 Cumartesi 10:49KIBRIS
Unilig... DAÜ Geçtiğimiz yılın finalisti YDÜ'yü devirdiUnilig dün akşam oynanan iki maç ile devam etti. DAÜ Geçtiğimiz yılın finalisti YDÜ'yü devirdi. Gecenin ikinci maçında ise Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi ligin yeni takımı Kıbrıs Altınbaş Üniversitesi'ni yendi.06 Aralık 2025 Cumartesi 10:42KIBRIS
Salih Canseç görevden alındı, yerine Pembe Arifoğlu atandıGörevi kötüye kullanma ve rüşvet soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanan Salih Canseç, Maliye Bakanlığı Genel Koordinatörlüğü görevinden alındı.06 Aralık 2025 Cumartesi 10:41KIBRIS
5 gün boyunca yağmur bekleniyorMeteoroloji Dairesi, bugünden 10 Aralık Çarşamba’ya kadar yer yer sağanak beklendiğini belirtti.06 Aralık 2025 Cumartesi 10:39HAVA DURUMU
Netflix, Warner Bros Discovery’yi satın alıyorStüdyo ve yayın platformunu Netflix’in, Warner Bros. Discovery (WBD) medya şirketini 82,7 milyar dolarlık işletme değerinden satın almak için bağlayıcı bir anlaşma yaptığı bildirildi.05 Aralık 2025 Cuma 20:30YAŞAM
Almanya'da askerlikte yeni dönemFederal Meclis'te, askerlik sisteminde reform öngören yasa kabul edildi. Rusya kaynaklı tehdit algısı artan Almanya, asker sayısını ilk aşamada gönüllü olarak askerlik yapmak isteyenlerle arttırmayı hedefliyor.05 Aralık 2025 Cuma 20:04AVRUPA
Sendikalar " Game Over", istifa edin!KAMUSEN, KTAMS, KTÖS, KTOEÖS ve KAMU-İŞ, ekonomik ve sosyal haklara ilişkin taleplerinin hükümet tarafından reddedildiğini açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 19:33KIBRIS
Üstel Ankara yolcusuBaşbakan Ünal Üstel, Ankara'ya gidiyor. Üstel'in yarın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüşmesi bekleniyor.05 Aralık 2025 Cuma 19:30KIBRIS
Rum Lider Hristodulidis Kabinesinde 4 Bakanı değiştiRum Yönetimi Lideri Nikos Hristodulidis, dört bakanlık ve bir müsteşarlıkta değişikliğe gidildiğini duyurdu. Enerji, Çalışma, Adalet ve Sağlık Bakanlıklarına yeni isimler atandı.05 Aralık 2025 Cuma 19:22GÜNEY KIBRIS
Maria Holguín: Üçlü görüşmeyi “verimli ve somut sonuç” hedefiyle hazırlıyoruzHolguín, Erhürman’la yaptığı görüşmenin ardından, 11 Aralık’ta Erhürman ve Rum lider Hristodulidis’le yapılacak üçlü toplantının “yeni atmosferi güçlendirecek somut bir görüşme” olması için çalıştığını açıkladı.05 Aralık 2025 Cuma 14:51KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.