DAÜ’DE “GAZİMAĞUSA ANSİKLOPEDİSİ PROJESİ İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ” İMZALANDI
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), Gazimağusa Belediyesi ve İsmail Bozkurt arasında Gazimağusa Ansiklopedisi projesi ile ilgili iş birliği protokolü imzalandı.

13 Ocak 2026 Salı 09:09
Gazimağusa kentinin tarihi, kültürel, sosyal ve ekonomik değerlerini bilimsel bir yaklaşımla kayıt altına alarak toplum belleğini canlı tutmak ve gelecek nesillere sağlıklı bir bilgi birikimi aktarmak adına bir Gazimağusa Ansiklopedisi yaratmak amacı ile imzalanan protokole DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay ve İsmail Bozkurt imza koydu.
DAÜ’den verilen bilgiye göre, DAÜ Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen iş birliği imza törenine DAÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman M. Karatepe ve Prof. Dr. Sonuç Zorlu, Kıbrıs Araştırmaları Merkezi (DAÜ-KAM) Başkanı Prof. Dr. Deniz İşçioğlu ile DAÜ-KAM Yönetim Kurulu Üyeleri Prof. Dr. Resmiye Alpar Atun, Doç. Dr. Seray Kabaran ve Yrd. Doç. Dr. Tuna Karatepe de katıldı.
İş birliği imza töreninde konuşan DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, çok anlamlı bir protokol için bir araya gelindiğini belirterek, DAÜ’nün içinde bulunduğu kente katkıda bulunmasının son derece önemli olduğunun altını çizdi.
DAÜ, Gazimağusa Belediyesi ve İsmail Bozkurt iş birliğinde Gazimağusa Ansiklopedisi’nin hazırlanacağını vurgulayan Kılıç, kentler açısından bakıldığında ilk kez bu tarz bir çalışmanın yapılacağını vurguladı.
Söz konusu ansiklopedinin hazırlanmasında Doğu Akdeniz Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi’nin önemli çalışmalar gerçekleştireceğini aktaran Kılıç, üniversiteye ve ülkeye layık bir çalışma olacağına inandığını sözlerine ekledi.
-Uluçay
Ardından konuşan Uluçay, DAÜ’nün ülkenin yükseköğrenim sektörü açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, DAÜ’nün her zaman ilklere öncülük ettiğini ve Gazimağusa şehrinin ansiklopedisinin de hazırlanmasına liderlik yapacağını vurguladı. Emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Uluçay, DAÜ’nün ülkede her zaman örnek ve öncü olduğunu aktararak, söz konusu Gazimağusa Ansiklopedisi’nin gençlere ve çocuklara önemli bir kaynak oluşturacağını belirtti.
-Bozkurt
Bozkurt da konuşmasında, Kıbrıs’ın ansiklopedi konusunda eksikliği olduğunu belirterek, Türkçe dilinin kullanılmasından dolayı Türkiye’deki ansiklopedilere ulaşıldığını ancak Kıbrıs’a ait ansiklopedi ihtiyacının hissedildiğini aktardı.
Gazimağusa Ansiklopedisi hakkında bilgiler veren Bozkurt, içerisinde Gazimağusa ile ilgili her türlü bilginin olacağının altını çizdi. Bozkurt, Gazimağusa Ansiklopedisi Projesi’nde çalışacak olan her kurumun önemli çalışmalar yaparak başarıya ulaşacağına inandığını bildirdi. Söz konusu projenin başka belediyelere de öncülük edeceğine inandığını belirten Bozkurt, iş birliğinin hayırlı olmasını temenni etti.
-İşçioğlu
DAÜ – KAM Başkanı Prof. Dr. İşçioğlu ise protokolün gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, en erken zamanda çalışmaların başlayacağının vurgusunu yaptı.
Akrotiri'dan savaş uçakları havalanıyor!Akrotiri'de yeni bir 'güvenlik tehdidi' ilan edildi.02 Mart 2026 Pazartesi 13:10KIBRIS
Omirou: İngiliz Üsleri Kıbrıs İçin Güvenlik Riski OluşturuyorOmirou, Kıbrıs’taki İngiliz askeri üslerine ilişkin yazılı açıklama yaparak, söz konusu üslerin ülkenin egemenliği ve güvenliği açısından ciddi tehdit oluşturduğunu savundu.02 Mart 2026 Pazartesi 12:57GÜNEY KIBRIS
Güney Kıbrıs’ta şap hastalığı görülen çiftlik sayısı 22’ye yükseldiGüney Kıbrıs’ta şap hastalığı tespit edilen çiftlik sayısı 22’ye yükseldi.02 Mart 2026 Pazartesi 12:44GÜNEY KIBRIS
EasyJet'in İngiltere-Kıbrıs uçuşları Perşembe gününe kadar iptalEasyJet, İngiltere-Kıbrıs arası tüm uçuşlarını Perşembe gününe kadar iptal etti.02 Mart 2026 Pazartesi 12:41KIBRIS
Dipkarpaz-Zaferburnu yolu yarından itibaren trafiğe kapatılacakKarayolları Dairesi Müdürlüğü, asfalt kaplama çalışması nedeniyle Dipkarpaz-Zaferburnu yolunun yarından başlayarak 9 Mart’a kadar trafiğe kapatılacağını duyurarak sürücüleri uyardı.02 Mart 2026 Pazartesi 12:31İSKELE
Zeki Çeler: Savaşın gölgesi Kıbrıs’a da düştü, sivilleri hedef alan vahşet derhal durmalıToplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Orta Doğu’da yaşanan çatışmalara ve artan gerilime dikkat çekti.02 Mart 2026 Pazartesi 12:09KIBRIS
"Kraliyet Hava Gücü" üssünden tahliyeler başladıİngiliz RAF Akrotiri üssüne yönelik saldırının ardından bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, üs çevresinde yaşayan ailelerin tahliyesine başlandı.02 Mart 2026 Pazartesi 10:55GÜNEY KIBRIS
Drone Saldırısı: Limasol’da bazı okullar tatil edildiRum Eğitim Bakanlığı yetkilileri, Ağrotur Üssü yakınlarına düşen drone olayının ardından bölgede önleyici tedbirler alındığını açıkladı.02 Mart 2026 Pazartesi 10:28GÜNEY KIBRIS
Güney'de Kıbrıs Türk Mallarında Reform Tartışması1974 Sonrası Oluşan Sistem02 Mart 2026 Pazartesi 09:56GÜNEY KIBRIS
Akrotiri üsleri, topraklarına bir insansız hava aracı düşmesinin ardından alarma geçtiHerhangi bir yaralanma haberi olmadı.02 Mart 2026 Pazartesi 09:52KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs










Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.