DAÜ, TEKNOFEST KKTC'YE HAZIRLANIYOR: GENÇLER HAYALLERİNİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRECEK
Doğu Akdeniz Üniversitesi, 2025’te Ercan Havalimanı’nda düzenlenecek TEKNOFEST KKTC’ye katılacak yarışmacılarına tam destek veriyor.

21 Ocak 2025 Salı 16:45
DAÜ, TEKNOFEST KKTC YARIŞMALARINA DAMGASINI VURMAYA HAZIRLANIYOR
Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji etkinliği olan TEKNOFEST’in Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) düzenlenecek olan etkinliğine hazırlanıyor.
DAÜ Rektörlüğü’nden Yarışmacılarına Tam Destek
TEKNOFEST KKTC yarışmalarına kayıtlarını tamamlamış yarışmacı takımların öğrencileri ve danışmanları DAÜ Rektörlüğü çağrısı ile DAÜ Senato Odası’nda bir araya gelerek destek ve güven tazelediler.
Gerçekleştirilen buluşmada DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, DAÜ Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman M. Karatepe, DAÜ Öğrenci İşlerinden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sonuç Zorlu, DAÜ Teknoloji Yarışmaları ve Proje Koordinatörü ile Vakıf Yöneticiler Kurulu (VYK) Danışmanı Doç. Dr. Davut Solyalı ve DAÜ Rektörlük Koordinatörü Doç. Dr. Tolga Çelik yer aldı.
1-4 Mayıs 2025 tarihleri arasında, Ercan Havalimanı’nın Eski Terminal Binası’nda düzenlenecek olan TEKNOFEST KKTC kapsamındaki yarışmalara kayıtlar 30 Ocak 2025’e kadar devam ediyor.
2018 yılından bu yana toplamda 10 kez düzenlenen TEKNOFEST; dost ve kardeş coğrafyaları, teknoloji yarışmaları ve unutulmaz bir etkinlik deneyimini KKTC’ye taşıyor. TEKNOFEST KKTC kapsamında gençler 7 farklı kategorideki teknoloji yarışmasında hayallerini gerçeğe dönüştürürken, Doğu Akdeniz'de 7'den 70'e Millî Teknoloji Hamlesi heyecanını da yaşamaya hazırlanıyor.
“TEKNOFEST Teknoloji Yarışmaları Kültürümüz Olacak”
Toplantıda konuşan Doç. Dr. Solyalı, TEKNOFEST yarışmalarında yer alan öğrencilerin birçok alanda tecrübe ve deneyim bakımından önemli kazanımlar elde edeceğini belirtti. Ayrıca, TEKNOFEST’in DAÜ’de teknoloji yarışmaları kapsamında kültürümüz olacağını dile getiren Doç. Dr. Solyalı, bu anlayışın başlangıcını gerçekleştirecek olan tüm öğrencilere, özverili danışmanlara ve paydaşlara teşekkür ederek, DAÜ’nün bu anlamda en iyi ortamı sunacağını vurguladı.
Doç. Dr. Solyalı, konuşmasının devamında, daha fazla takımın bu tecrübeyi deneyimleyebilmesi ve güçlü bir DAÜ çıkışı için katılımcılardan çevrelerine uzanmaları ve henüz kayıtlarını tamamlamamış takımlara destek vermeleri çağrısı yaptı.
“DAÜ Olarak Hep Birlikte Kazanacağız”
DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, TEKNOFEST gibi yenilik, yaratıcılık ve gelişimi ifade eden bir etkinliğe katılmaktan büyük heyecan ve gurur duyduklarını belirtti. TEKNOFEST’in bir yarışmanın ötesinde, zorluklara karşı mücadele, engelleri aşma ve gelişim için yapılan bir çalışma olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kılıç, etkinliğin yenilikçi yeteneklerin sunulması açısından çok değerli bir ortam sağladığını söyledi.
Bu alanda yapılacak çalışmaların katılımcıları bir adım öteye taşıyacağını vurgulayan Prof. Dr. Kılıç, “Başarısızlık diye bir şey yoktur. DAÜ olarak hep birlikte kazanacağız,” diyerek TEKNOFEST’in önemine dikkat çekti. DAÜ’nün günümüz gelişimlerine uyum sağlayan bir üniversite olduğunu belirten Prof. Dr. Kılıç, TEKNOFEST’e katılımın büyük düşünebilmenin bir göstergesi olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Kılıç konuşmasının sonunda, yarışmaya katılarak DAÜ’yü temsil edecek olan öğrencilere ve akademisyenlere başarılar diledi.
CHP'deki istifa sayısı 400 bine yaklaştıCHP’nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel'in yeni parti kuracağını açıklamasının ardından partide büyük bir istifa dalgası yaşanıyor.21 Temmuz 2026 Salı 21:01TÜRKİYE
Google'da gündem: '200 puanla hangi üniversiteye girebilirim?'Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2026-YKS) sonuçları açıklandı. Google’da “200 puanla hangi üniversiteye girebilirim?” diye aratanların sayısı patladı.21 Temmuz 2026 Salı 15:47EĞİTİM
Alas'tan DP ve YDP'ye: Hükümetten çekilin, erken seçimin önünü açınHalkın Partisi Genel Sekreteri Turgut Alas, Demokrat Parti ile Yeniden Doğuş Partisi'ne hükümetten çekilerek erken genel seçimin önünü açmaları çağrısında bulundu21 Temmuz 2026 Salı 15:41KIBRIS
Rum basını: Guterres temaslarında tüm başlıklar masada olacakBirleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in adada gerçekleştireceği temaslar sırasında, tüm konuların masaya konmasının beklendiği kaydedildi.21 Temmuz 2026 Salı 13:28KIBRIS
Ahmet Orun: "Neden olmasın?" dedi İskele Belediye Başkanlığı adaylığına ışık yaktı...Ahmet Orun, adının İskele Belediye Başkan adayı olarak duyulmasından sonra yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:"Kararımı henüz açıklamadım... Ama neden olmasın?"21 Temmuz 2026 Salı 13:22KIBRIS
Casusluk şüphelisi Sultanov’un İngiltere’ye iadesi için süreç başlatıldıRum Yönetimi’nin, geçtiğimiz yıl yaz ayında, Ağrotur Üssündeki İngiliz askeri tesislerini fotoğrafladığı gerekçesiyle tutuklanan 45 yaşındaki Raşad Sultanov’un, İngiltere’ye iadesi edilmesine yönelik işlemleri başlattığı belirtildi.21 Temmuz 2026 Salı 13:20KIBRIS
Mahkumlar Dünya Kupası finalini izleyemedikleri için yangın çıkarmışRum Merkezi Cezaevi’nde mahkumların, pazar gecesi koğuşları ateşe verdiği bildirildi.21 Temmuz 2026 Salı 13:20KIBRIS
Talih kuşu Girne’de!Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Piyangolar Birimi tarafından yapılan herkesin heyecanla beklediği 20 Temmuz özel çekilişi bu akşam gerçekleşti.21 Temmuz 2026 Salı 10:33GİRNE
Döviz güne nasıl başladı?Kurlarda son durum21 Temmuz 2026 Salı 10:15KIBRIS
Değirmenlik bölgesinde iki saatlik elektrik kesintisiKıb-Tek’ten yapılan açıklamaya göre, kesinti 09.00 ile 11.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.21 Temmuz 2026 Salı 10:15LEFKOŞA
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.