DAÜ BTYO’DA BEŞİNCİ AKREDİTASYON SÜRECİ

09 Eylül 2015 Çarşamba 17:09
DAÜ BTYO’dan Avrupalı Akreditasyon Adımları: EDEXCEL (İngiltere), ECDL (Avrupa), ASIIN (Almanya), FIBAA (Almanya) ve YİNE ASIIN (Almanya)
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) ilk ve tek Meslek Yüksek Okulu olan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Bilgisayar ve Teknoloji Yüksek Okulu (BTYO) mesleki eğitimin en yüksek seviyesi ile kapılarını tüm dünya öğrencilerine açmaya devam ediyor.
Bugüne kadar birçok Avrupa’lı akreditasyon süreçlerinden geçen DAÜ BTYO yeni bir akreditasyon süreci ile gündemde.
DAÜ BTYO’nun İnşaat Teknolojisi (2 ve 3 yıllık), Harita ve Kadastro Teknolojisi (2 yıllık) ASIIN Akreditasyon kuruluşundan gelen heyet tarafından denetleniyor. 8 – 11 Eylül 2015 tarihleri arasında denetlemelere devam edecek olan ASIIN heyeti DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam’ı makamında ziyaret etti. DAÜ hakkında genel bilgiler veren Prof. Dr. Osam, akreditasyonlara verilen önemi vurgulayarak bölümlerin sahip oldukları akreditasyonlar hakkında geniş bilgiler verdi.
Öğrenci profili, diğer üniversitelerle yapılan işbirlikleri, yaz okulu, ve mali yapı konularında da bilgiler veren Prof. Dr. Osam, “öğrencilerimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Söz konusu ziyarette DAÜ Tanıtım İşleri’nden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Amca, Rektör Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Arif Akkeleş, BTYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan, BTYO müdür yardımcısı Cantaş Özerek, İnşaat Teknolojisi Programı Koordinatörü Dr. Ece Çelik ve Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Murat Aktuğralı da hazır bulundu.
Bugüne kadar DAÜ BTYO’ya bağlı programların almış oldukları ve süreçlerinden geçip sonuç bekledikleri akreditasyonlar ve bölümleri aşağıdaki gibidir.
Alınan akreditasyon ve belgeler
1-Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri (4 yıllık)ASIIN (Almanya) akreditasyonuna sahip
2-Muhasebe ve Vergi Uygulamaları (2 yıllık) FIBAA(Almanya) akreditasyonuna sahip
3-Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik(2 yıllık) FIBAA(Almanya) akreditasyonuna sahip
4-Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri(4 yıllık) Edexcel(İngiltere) akreditasyonuna sahip
5-Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri(4 yıllık) Euro-Inf(Almanya)Eğitimde kalite belgesi
6-BTYO Öğretim elemanlarıı ECDL (Avrupa Birliği Bilgisayar Kullanımı ve Yetkinlik Sertifikası)
Süreçten geçen ve sonuç bekleyen bölümler
7-Bilişim Sistemleri Yüksek Lisans ASIIN (Almanya) süreçten geçti
8-Bilgisayar Programcılığı (2 yıllık) ASIIN (Almanya) süreçten geçti
9-Bilgisayar Programcılığı (3 yıllık) ASIIN (Almanya) süreçten geçti
10-Elektrik ve Elektronik Teknolojisi (2 yıllık) ASIIN (Almanya) süreçten geçti
11-Elektrik ve Elektronik Teknolojisi (3 yıllık) ASIIN (Almanya) süreçten geçti
12-Biyomedikal Cihaz Teknolojisi (2 yıllık) ASIIN (Almanya) süreçten geçti
13-Biyomedikal Cihaz Teknolojisi (3 yıllık) ASIIN (Almanya) süreçten geçti
14-İnşaat Teknolojisi (2 yıllık) ASIIN (Almanya) süreçten geçti
15-İnşaat ve Çizim Teknolojisi (3 yıllık) ASIIN (Almanya) süreçten geçti
16-Harita ve Kadastro Teknolojisi (2 yıllık) ASIIN (Almanya) süreçten geçti
DAÜ BTYO’nun Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemi (BTBS) programının Alman kökenli ASIIN akreditasyon kuruluşu tarafından akredite edilmesi ve ayrıca Avrupa Birliği’nde Bilgisayar Yazılım eğitiminde kalite belgesi olan EuroINF kalite belgesini almasının ardından, 28 Avrupa Birliği üniversitelerinde işletme alanındaki bölümleri akredite eden bir akreditasyon kuruluşu olan FIBAA tarafından da akredite edilerek, KKTC ve bölge coğrafyasında bir ilk olma özelliğini taşıyor. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programı ile Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik Programı akreditasyon sürecinden başarıyla geçerek, 5 yıl süre ile FIBAA akreditasyonunu aldı.
Akreditasyon, üçüncü bir tarafın başvurulan alan standartlarına uygunluğunun tesbiti, denetimi olup kalite güvencesi de sağlamaktadır. Akreditasyon yaşayan bir varlık gibi ilgili programların her yıl ve/veya her yenilikte kendilerini Avrupa eğitim standartlarına adapte etmesini talep etmekte olup, her yıl birçok çalışmanın kayıt altına alnmasını da sağlamaktadır.
DAÜ BTYO’un programlarının bu akreditasyonlar ile Avrupa Birliği’ne bağlı tüm ülkelerde uygulanan benzer eğitim programları ile aynı kalite ve standartta olduğuna dikkat çeken DAÜ BTYO Müdürü Doç. Dr. Mustafa İlkan, yükseköğrenimde çıkış yolunun uluslararasılaşma ve uluslararası akreditasyonlardan geçtiğine vurgu yaptı. Akreditasyonun bir kulüp üyeliği olmadığı ve ciddi bir sınav ve değerlendirme süreci ile elde edildiğini vurgulayan Doç. Dr. Mustafa İlkan, akreditasyonun gereği olarak da akredite olan bölümlerin çalışma, adaptasyon ve gelişimi için her yıl çalışması ve ilgili kuruluşlara rapor sunması gerektiğini kaydetti.
Doç. Dr. İlkan ayrıca bu anlamda bakıldığında da akreditasyonun aslında yaşayan bir varlık olduğuna vurgu yaptı. DAÜ BTYO’nun ayrıca İngiltere’nin mesleki eğitim merkezi olan EDEXCEL’in onaylanmış merkezi olduğunu da belirten Doç. Dr. İlkan, DAÜ BTYO’nun Avrupa Birliği Bilgisayar Kullanımı ve Yetkinlik Sertifikası sahibi akademisyenleri de bünyesinde bulundurmakta olduğunu kaydetti.
Doç. Dr. İlkan, standart olarak DAÜ BTYO bölümlerinin tümünün YÖK ve YÖDAK akreditasyonuna sahip olduğunu belirtti. Avrupalı olma yolunda daha yüksek tempoda ve daha büyük özveri ile çalışacaklarını ifade eden Doç. Dr. İlkan, bu alanda Kıbrıs ve Bölgede bir ilk olduklarını da sözlerine ekledi. Ayrıca EuroINF kalite belgesini de Avrupa’da ilk alan akademik birim olduklarını vurguladı.
Yiğitler’de İzinsiz Toprak Kazımı: 2 Kişi Hakkında Yasal İşlemYiğitler köyü yakınlarında izinsiz şekilde toprak kazıp taşıdığı tespit edilen iki kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.10 Mayıs 2026 Pazar 18:33GAZİMAĞUSA
Gazimağusa’da Polise Saldırı: 2 Kişi TutuklandıGazimağusa’da meydana gelen trafik kazasının ardından çıkan tartışmada iki kişi, olay yerine soruşturma için gelen polis ekiplerine saldırdı.10 Mayıs 2026 Pazar 18:28KIBRIS
Yarından itibaren hafta boyunca tozlu hava etkili olacakMeteoroloji Dairesi’nin açıklamasına göre, Kuzey Afrika üzerinden taşınan toz zerreciklerinin yarın öğleden 17 Mayıs Pazar gece yarısına kadar bölgede hava kirliliği yaratması bekleniyor.10 Mayıs 2026 Pazar 18:17KIBRIS
Üstel: Laf değil, eser siyaseti yapıyoruzUlusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Ünal Üstel, Lefke ve Güzelyurt’ta gerçekleştirdiği istişare toplantıları ve kurum ziyaretlerinde, bölgeye yönelik yatırımların kararlılıkla süreceğini vurguladı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:18KIBRIS
Bayraktar: SAHA 2026'dan elde edilen kârla 81 il ve KKTC’de dron üretim ve eğitim merkezi kurulacakSAHA İstanbul Başkanı Haluk Bayraktar, SAHA 2026 gelirleriyle 81 ilde kurulması planlanan dron üretim ve eğitim merkezleri projesine KKTC’nin de dahil edileceğini açıkladı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:14TÜRKİYE
Başbakan Üstel, Anneler Günü'nü kutladıBaşbakan Ünal Üstel, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:12KIBRIS
CTP Genel Sekreteri Kişi: Yerel seçimler ile ilgili hazırlıklar hızlanacakCumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri: Yerel seçim hazırlıkları hız kazanıyor.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:08KIBRIS
Gençlik Gücü, 74 yıllık kulüp tarihinde ilk kez Süper Lig şampiyonu olduAKSA Süper Lig’de 2025-2026 sezonunun şampiyonu China Bazaar Gençlik Gücü oldu. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda Çetinkaya’yı mağlup eden yeşil-beyazlı ekip, 74 yıllık kulüp tarihinde ilk kez Süper Lig kupasını kazandı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:06FUTBOL
Kıbrıslı Türk genç atlet Ada Kafa, Bulgaristan’da altın madalya kazandı!Atletizm Federasyonu sporcusu Ada Kafa, Bulgaristan’daki U18 Mladost International Meeting’de 800 metrede altın madalya kazandı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 19:03SPOR
3 sürücü tutuklandıPolis trafik ekipleri tarafından, ülke genelinde dün gerçekleştirilen denetimlerde 302 sürücü hakkında yasal işlem başlatıldı, 30 araç trafikten men edildi, 3 sürücü de tutuklandı.09 Mayıs 2026 Cumartesi 16:55KIBRIS
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.