DAĞ FARE DOĞURDU!
Bakanlar Kurulu Taşel Grevini Konuşmadı!

02 Eylül 2015 Çarşamba 15:56
TAŞEL emekçilerinin Başbakanlık önündeki oturma eylemi başladı. Emek-İş Genel Başkanı Koral Aşam, eylem öncesinde basına yaptığı açıklamada devleti kendi yaptığı yasaya sahip çıkmaya çağırdı.
Bakanlar Kurulu’nun toplanmasıyla birlikte başlayan eylemde, eylemciler, devleti, oturma eylemiyle protesto ediyor…
AŞAM: “GENELGE TAŞEL ÇALIŞANLARI İÇİN DE UYGULANSIN”
Emek-İş Sendikası Başkanı Koral Aşam, eylemde yaptığı konuşmada, hükümetin TAŞEL şirketinde yüzde 33 hissesi bulunduğunu ve diğer büyük ortağın da MEY Şirketler Grubu olduğuna işaret ederek, Bakanlar Kurulu’nun hayat pahalılığıyla ilgili yayımladığı genelgenin TAŞEL çalışanları için de uygulanmasını talep ettiklerini belirtti.
Hayat pahalılığının yasalar doğrultusunda ödenmediğini savunan Aşam, “(Hayat pahalılığı) farkı ödemelerini istiyoruz. 2011 öncesi işe girenler ile Ocak 2011 sonrası işe girenlerin alacağı artışlar bellidir. Maaş tablosu ve sınıflandırmalar bellidir. Yasa doğrultusunda hem maaş tablosu, hem sınıflandırmaların yapılıp, hayat pahalılığının da yasanın emrettiği gibi uygulanması birinci talebimizdir” dedi.
İçişleri ve Çalışma Bakanı ile görüştüklerini ve bakanın birkaç gün içerisinde girişim yapacağını açıklamasına karşın henüz kendilerine bir bildirim yapılmamasını da eleştiren Aşam, “İrade şunu gerektiriyor: Biz (devlet olarak) bu şirketin yüzde 33’lük hissesine sahipsek, üçte bir işveren de biziz ve devlet olarak koyduğumuz yasayı uygulamak zorundayız. kendi ortağımıza da uygulatmak zorundayız” ifadesini kullandı.
Söz konusu genelgede hayat pahalılığı uygulamasının Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasası ile ilişkilendirildiğine işaret eden Aşam, söz konusu yasanın çalışanların maaşlarını düşürülmesi için tasarlandığını söyledi. Aşam, yasayı da savunmadıklarını, ancak soruna çözüm olarak söz konusu yasanın kaldırılmasını da kabul etmeye hazır olduklarını ifade etti.
FELEK: “YAKLAŞIM SORUNUN ÇÖZÜMÜNDEN UZAK”
Emek-İş Sendikası’nın üye olduğu Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) Başkan vekili Hasan Felek ise “Geldiğimiz noktada İçişleri ve Çalışma Bakanlığı ile Sendika Mukayyitliği’nin sorunu çözmeden uzak bir anlayışta” olduğunu savundu.
Felek, hayat pahalılığının uygulanmasına yönelik genelgede artışın sigorta ve kamu emeklileri ile şehit ailelerine ne oranda uygulanacağının; Ocak 2011’den önce ve sonra işe girenlere de ne miktarda artış yapılacağının belirlendiğini kaydetti.
Felek, sorun çözülünceye kadar eylemlerin süreceğini de belirtti.
13:53 – BAKANLAR KURULU SONA ERDİ
Bakanlar Kurulu şu sıralarda sona erdi. Toplantı sonrasında basına herhangi bir açıklama yapılmazken, toplantıda TAŞEL konusu konuşulmadı!
İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, toplantıdan ayrıldığı sırada TAŞEL emekçileri tarafından alkışlarla protesto edildi. (DEV-İŞ)
Harmancı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay ile bir araya geldiLefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, kardeş şehir İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay ile bir araya geldi.25 Mart 2026 Çarşamba 16:54LEFKOŞA
Yüksek öğrenim burs müracaatları 31 Mart’ta sona eriyor2025-2026 eğitim öğretim yılı Bahar Dönemi burs başvuruları 31 Mart Salı günü sona erecek.25 Mart 2026 Çarşamba 16:53KIBRIS
Epic Games 1000 kişiyi kovacak: Fortnite eskisi kadar popüler değilmişFortnite oyununun geliştiricisi Epic Games ‘ilgi azaldı’ diye en az 1000 çalışanını kovacağını duyurdu.25 Mart 2026 Çarşamba 14:24TEKNOLOJİ
Makina Mühendisleri Odası, traktör kullanımında alınması gereken tedbirlere dikkat çektiKıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB) bağlı Makina Mühendisleri Odası (MMO), traktör kullanımında bazı tedbirler alınması gerektiğini belirtti25 Mart 2026 Çarşamba 12:31KIBRIS
Erdoğan: Hürmüz'ün kapanması küresel ekonomiyi türbülansa soktuHürmüz Boğazı'nın kapanmasının küresel ekonomide ciddi türbülans yarattığını belirten Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, petrol fiyatlarının kısa sürede yüzde 40 arttığını söyledi.25 Mart 2026 Çarşamba 12:25TÜRKİYE
"Guterres Barış Planı" HazırlığıBirleşmiş Milletler Genel Sekreteri António Guterres’in Kıbrıs sorununa yönelik yeni bir barış planı hazırlığı içerisinde olduğu yönündeki gelişmeler gündemdeki yerini koruyor25 Mart 2026 Çarşamba 12:06KIBRIS SORUNU
Atamalar devam ediyorMustafa Yaver Bakanlık Müdürü Oldu25 Mart 2026 Çarşamba 11:40KIBRIS
“Mekanın Ruhu” Sergisi, GÜNSEL Sanat Müzesi’nde Açılacak!Ödüllü 21 akademisyen sanatçının 50 eserini buluşturan “Mekanın Ruhu” sergisi, 26 Mart Perşembe günü saat 16.00’da Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova tarafından GÜNSEL Sanat Müzesi Sergi Salonu’nda açılacak.25 Mart 2026 Çarşamba 11:38YDÜ - YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ
Küçük: İnanmadığım hiçbir şeye imza atmam…Ulusal Birlik Partisi milletvekili Küçük, özellikle yasa metnindeki “muğlaklık” vurgusuyla dikkat çekti.25 Mart 2026 Çarşamba 11:34KIBRIS
İran'dan Trump'a yanıt: Müzakere edecek konumda değilsinizABD'nin 15 maddelik ateşkes planını reddeden İran, Washington'un müzakere edecek konumda olmadığını söyledi.25 Mart 2026 Çarşamba 11:22ORTADOĞU
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2014 Detay Kıbrıs











Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.